|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Pomysly na Wesele polsko-irlandzkie
Witam wszystkich!
![]() Zbieram pomysly na slub. Chcemy sie pobrac w wakacje 2016 roku niby to daleko ale czas leci szybciutko. ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Pomysly na Wesele polsko-irlandzkie
Oh ja tez ze Slaska
![]() Za maz wychodze za Szkota i bedziemy miec kilka akcentow z jego kultury ( dudziarza, kilty i przemowy, z ktorymi sie w Polsce nie spotkalam na zadnym weselu). Mysle, ze Twoi goscie z zagranicy beda sie cieszyc sama perspektywa wesela w Polsce i te mniejsze lub wieksze tradycje na pewno im sie spodobaja. Moja kolezanka, ktora juz jest po weselu mowila, ze wszyscy byli zachwyceni i bardzo chetnie probowali kuchni polskiej. Jesli chodzi o dja lub zespol to zdecydowanie musi to byc ktos z bardzo dobra znajomoscia jezyka angielskiego. I zdecydowanie polecam zabawy. Bylam dwa lata na weselu w Polsce i chcialam mu pokazac jak to sie u nas bawi na weselu, ale sie troche zawiodlam, bo zadnych zabaw nie bylo no i impreza troche siadla. Powodzenia z przygotowaniami ![]()
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Dzieki za odpowiedz Agusia!
Gratulacje i rowniez powodzenia ![]() Bylam na kilku irlandzkich weselach, przemowy standardowe, ale ogolnie przy porownaniu do polskich to nudy, kolacja wieczorem 4 daniowa, tance, potem hamburgery, alcohol trzeba samemu kupowac no i koniec juz kolo 1 w nocy. Nic typowo irlandzkiego, jakis zabaw czy weselnych tradycji brak. Takze masz racje na pewno bedzie dla gosci polskie wesele czyms niezwyklym. Mam pytanko bo widze ze Twoje wesele juz wkrotce, organizujecie slub koscielny czy cywilny? Jesli w kosciele to macie 2 ksiezy czy ksiedza i tlumacza? Jestem nazeczona dopiero od miesiaca wiec wszelkie detale beda bardzo pomocne ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Slub bedzie konkordatowy. Do urzedu bedziemy potrzebowac tlumacza, zeby pozalatwiac wszystko. Slub nasz bedzie jednostronny i w kosciele mamy nadzieje miec księdza, ktory mowi rowniez po angielsku (ksiadz na koledzie powiedzial, ze z tym nie bedzie problemu). Wszystkie formalnosci zwiazane z czescia koscielna zalatwiamy z ksiedzem w Szkocji. Wszystko rowniez zalatwialismy przez internet (sale, fotograf, dj itd ). Jak masz jakies pytania to daj znac. ![]()
![]() |
![]() |
#5 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Dzieki za info! ![]() My lecimy do PL w te wakacje bo chcielibysmy wybrac miejsce osobiscie mam tylko nadzieje ze rok czasu bedzie wystarczajacy ![]() Gratulacje raz jeszcze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Ja polecam na każde wesele , które się odbywa polecam dla dzieciakow klauna http://www.klaunpolska.pl/pl - uważam, że jest to świetny pomysł, aby zajac maluszki np w czasie obiadu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:47.