|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
jestem oschła, prosze poradźcie coś
W końcu uświadomiłam sobie jaki jest mój problem. Zwyczajnie jestem oschła dla ludzi i nie ma to znaczenia czy lubię ich czy nie, bo dla każdego taka jestem. Zwyczajnie nie ma we mnie takiego ciepła. Może ktoś mógłby mi coś poradzić, albo wie, z czego może ta oschłość wynikać? Może gdybym znała przyczynę, łatwiej byłoby mi sobie z tym poradzić jakoś.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: jestem oschła, prosze poradźcie coś
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
też myślę, że po prostu mam taki charakter, a jego zmienić raczej nie mogę. Jednak jest mi bardzo przykro, gdy słyszę od bliskich osób, że jestem oschła, że powinnam być cieplejsza... Nie jest tak, że myślę tylko o sobie, bo zawsze chętnie pomagam jak tylko mogę, ale zwyczajnie nie umiem tak okazywać uczyć, nie ma we mnie ciepła. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Może warto przełamać się i porozmawiać z tymi osobami, które zarzucają Ci oschłość? Powiedzieć im to, co nam tu napisałaś? Że to nie Twoja wina, że taka jesteś? I to, że wcale nie musi to oznaczać, że nie ma w Tobie miłości, przyjaźni? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Może jesteś introwertykiem ? Każdy człowiek jest inny i inaczej wyraża swoje uczucia. Bliscy powinni zaakceptować Cię taką jaka jesteś. Jeśli jesteś introwertykiem daj im do poczytania jakieś ciekawe artykuły i wyjaśnij, że typu osobowości nie da się zmienić.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Może boisz się ludzi i nieświadomie traktujesz ich oschle, trzymając ich na dystans, że by Cię nie zranili?
Jesteś nieśmiała, wycofana? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Nie jestem nieśmiała i też nie jest tak, że nie lubię z ludźmi rozmawiać, bo wręcz przeciwnie- jestem wygadana. I potrafię się otworzyć, ale jakby muszę czuć się akceptowana na 100%, muszę wiedzieć, że mnie lubią, że nikomu nie przeszkadzam.
Potrzebuję kontaktu z ludźmi, pozornie jestem bardzo otwarta, ale boję się tak naprawdę komuś zaufać, pokazać siebie na 100%. Wiem, że skomplikowane, ale mam nadzieję, że ktoś zrozumie.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
plum plum
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:07.