|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Chodzenie bez biustonosza a piersi
Pytanko czy jesli bede chodziła bez biustonosza to moje pierwsi opadna na starsze lata?Mój facet mi tak mówi i ciekawa jestem czy kłamie?Jak cos wiecie na ten temat to piszcie bede wdzięczna!!!
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chodzenie bez biustonosza a piersi
Tak, moga obwisnac, w koncu to tylko tkanka tłuszczowa, jednak nie jest to reguła.
Jesli nosisz B i wzyw- nos lepiej stanik.
Życie to ciągłe ryzyko. Edytowane przez Nati02 Czas edycji: 2013-06-03 o 09:44 |
|
|
|
|
#3 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zakładam ze masz mały biust bo przy duzym biuscie chodzenie bez stanika jest poprostu niewygodne Mysle ze od czasu do czasu mozna chodzic bez stanika- np latem, do odpowiednich bluzeczek ale na co dzień biust powinien byc dobrze podtrzymywany. Popatrz na afrykańskie plemiona i biusty tych kobiet które nie noszą stanika, grawitacja jest bezlitosna
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Na starosc i facetowi wszytsko opada
![]() Oczywiscie chodzenie bez stanika przy biuscie od b do góry moze byc ryzykowne w koncu jest to jakis ciężar ale te znie rpzesadzałabym az tak bardzo. wkoncu kazdemu należy sie odrobina wolnosci ,piersią tez
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Z grawitacją nie wygrasz.
Ale - jak ich sobie jakoś nie zabezpieczysz to przegrasz z nią jeszcze szybciej.
|
|
|
|
|
#6 |
|
Rozeznanie
|
te biedne piersi musza czasem odpoczac ... najlepiej w meskich dloniach!!
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#8 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#9 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a swoją drogą ostatnio znalazłam takie fajne ekhm...ocieplacz http://idg.allegro.pl/show_item.php?item=82059443 niezłe, a jakie praktyczne
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chodzę bez stanika często we wakacje, gdy jest gorąco. Ubieram jakiś topik i nie zakładam biustonosza, bo gdy jest upał strasznie mnie cisną staniki i jest mi jakoś niewygodnie
I nie zauważyłam żeby mi przez to piersi opadły Myślę, że może warto np. wykonywać jakieś ćwiczenia lub używać specjalnych kremów na ujędrnienie biustu czy coś w tym stylu
|
|
#11 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czego to już ludzie nie wymysla....
|
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie to ja chyba jestem wyjatkiem
chydzilam bez stanika az do 1 liceum i nie zauwazylam jakos by moje piresi sie znizyly mam rozmiar duze b i od kad pamietam zawsze byly wysoko i jak 2 pomaranczki nikt nigdy nie zauwazyl ze sa bez stanika no moze tylko jak sie zrobilo zimno moze to jest tez uwarunkowane genetycznie bo moja mama mimo swojego wieku ma takie piersi ze nie jedna nastolatka by takie chciala.pozatym zauwazylam tez ze wiele dziewczn mimo ze nosi miseczke A ma naprawde obwisle piersi a przeciez nasza staniki . mysle ze po czesci jest to uwarunkowane wlasciwosciami skory i genetyka nie tylko tym czy ktos nosi stanik czy nie.
|
|
#13 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
swoja droga nie wyobrazam sobie chodzic bez stanika ...to takie niekomfortowe.No chyba ze ktos ma drobny biuscik.
|
|
|
#14 |
|
Wtajemniczenie
|
ja, ze wzgledu na rozmiar biustu, nie wyobrazam sobie chodzenia bez stanika, ale musi on byc idealnie dopasowany, podtrzymujacy dobrze piersi i nie zniekształcający ich.
uwazam, ze genetyka tez robi swoje, ale stanik odgrywa nie wątpliwie duża rolę. no i nie ma opcji, zeby osoba o duzym biuscie miala piersi jędrne i sterczące jak bezy, chyba ze ma silikony.
|
|
#15 |
|
Zakorzenienie
|
Sprawa genetyki - fakt - najważniejsza.
To jak sie starzejemy, i jak - nam konkretnie - zmienia się ciało. A poza tym - piersi nie opadną z dnia na dzień, bo chodzisz bez stanika. Do pierwszej klasy liceum - jak się nie odchudzasz, nie rodzisz Młodość (w szczególności nastoletnia) się nie liczy (ja wiem, że dużo młodych dziewczyn ma fatalne biusty - ale na to właśnie składa sie wiele czynników). Prawda jest taka, że na swój późniejszy wygląd pracuje się cały czas, to nie są zmiany jednego dnia, czy tygodnia - i chodzeniem bez stanika na pewno piersiom nie pomaga. |
|
|
|
|
#16 |
|
Rozeznanie
|
No ja zauwazylem , ze pomimo nie noszenia stanika moje piersi sa nadal na tej samej wysokosci. Byc moze zastanowie sie nad stanikiem sportowym .. bo w koncu jak juz pisalyscie .. z grawitacja nie wygram ;]
|
|
|
|
|
#17 |
|
Zakorzenienie
|
ja nosze 75c a moje piersi bez stanika stoja na bacznosc
uwielbiam chodzic bez i narazie sie nie przejmuje tym ze bedaza 20 lat obwise wtedy zaczne nosic staniczki hihih![]()
|
|
|
|
|
#18 |
|
Zadomowienie
|
na pewno stanik jest niezbędny przy uprawianiu sportów - jak już ktoś słusznie wspomniał - afrykańskie matki-polki
neimogą się poszczycić zbyt pięknym ubiuścieniem
|
|
#19 |
|
Raczkowanie
|
Moim zdaniem, to wszycho zalezy od piersi, jakie dana kobieta ma... a nie kazda ma takie same...
Moje sa stojace, nawet jak nie mam staniczka i dziekuje za nie bogu A biustonosz zdejmuje, kiedy tylko sie da, bo jest mi zwyczajnie... duzo wygodniej chodzic bez Np. nie usnelambym w staniku!!! Bo gniecie, uwiera i niewygodnie ogolnie...![]() Wszystko zalezy od Matki Natury, jakimi nas obdarzy pomarańczkami ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
#20 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez czesto gęsto chodze bez stanika
jakos moje piersi nie ucierpiały zbytnio ![]() ale za to sobie cwicze 3 razy w tygodniu ,jakies pompki damskie i inne cwiczonka na necie ktore znalazlam więc to moze przez to ze regularnie cwicze pozdrawiam
|
|
|
|
|
#21 |
|
Zakorzenienie
|
A co ze spaniem na brzuchu..?
Bo słyszałam i czytałam, że nie wolno (nam, niewiastom |
|
|
|
|
#22 |
|
Zadomowienie
|
myślę, że to zależy od skóry i dziedzicznych skłonności, cociaż rozmiar też nie jest bez znaczenia. ja przed urodzeniem dziecka miałam biust tak jędrny, że mozna było szklankę postawić. nie musiałam nosić stanika, ale nosiłam bo miałam 75 C. ale skórę mam po mamie - nieelastyczną, skłonną do rozstępów i wiedziałam, że nie zawsze tak będzie. przyszła ciąża, karmienie i wywaliło mi ... 95 F. nawet nie wiedzałam, ze takie wielkie staniki robią
a teraz moje piersi wyglądają jak ... uszy smutnego psapocieszam się tylko tym, że wszystkie moje kolezanki przeżyły to samo, więc po prysznicem na basenie już się nie chowam w popłochu. |
|
|
|
|
#23 |
|
Przyczajenie
|
Dołączam się do wątku, od jakiegoś czasu chodzę za dnia bez biustonosza i zastanawiam się czy aby dobrze robię
|
|
|
|
|
#24 |
|
Zakorzenienie
|
I tak obwisną, nawet jak będziesz spała w staniku
|
|
|
|
|
#25 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny a chodzicie bez biustonosza tylko po domu czy też np na miasto (oczywiście latem) ?
kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1235941 ciuchy https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1126161 książki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1144051 wish https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1261853 |
|
|
|
|
#26 |
|
Marszałkini II RP
|
Bez biustonosza tylko do snu.
|
|
|
|
|
#27 |
|
Wtajemniczenie
|
Bez biustonosza latają na boki i się trzęsą przy każdym kroku, zdejmuję na spanie, a jak coś wieczorem wypadnie że mam gdzieś iść to znowu ubieram.
Nie lubię chodzić bez, wyobrażam sobie że wszyscy na mnie patrzą i widzą że nie mam, zdaje się zresztą że tak faktycznie jest, ja rozpoznam gdy druga kobieta nie ma, to widać. |
|
|
|
|
#28 |
|
Zadomowienie
|
Nie wyobrażam sobie chodzić bez stanika, nawet w domu. Zdejmuję go tylko do spania. Rozmiar mam średni (70E-F, w zależności od modelu) i bez stanika jest mi zwyczajnie... cięzko? A co dopiero jak niejedna z moich znajomych ma G i wiecej, to już w ogóle sobie nie wyobrażam...
Poza tym, odpowiednio dobrany biustonosz dodaje kształtu piersiom i potrafi odpowiednio je wyeksponować. Nie mówię tutaj o jakichś push-up czy innych super-modelujących, bo takich też nie noszę, ale nawet sama nie mając jakichś szczegolnie obwisłych piersi, uważam że w staniku czuję się wizualnie o niebo lepiej. Edytowane przez Azhaar Czas edycji: 2015-04-30 o 13:58 |
|
|
|
|
#29 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bez stanika jest mi zwyczajnie niewygodnie, taka jestem do niego przyzwyczajona, że w ogóle go na sobie nie czuję.W sumie spanie w staniku też mi nie przeszkadza, jak byłam w szpitalu to codziennie w nim spałam i w ogóle go nie czułam
|
|
|
|
|
|
#30 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:20.

Czego to już ludzie nie wymysla....

...to takie niekomfortowe.No chyba ze ktos ma drobny biuscik.