|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 99
|
![]() Czy to jeszcze ma sens?
Witam. Nie wiem czy dobrze trafi³am i nie wiem czy powinnam tutaj pisaæ ale liczê na Wasz± pomoc choæ i tak wiem, ¿e ka¿dy podchodzi do takich spraw indywidualnie. Jestem w zwi±zku ju¿ 2 lata i zaczyna siê psuæ do takiego stopnia, ¿e dochodzi do k³ótni, mocnych s³ów niestety z mojej strony :/ Szczerze mówi±c wiem, ¿e Go Kocham ale czasami nie mam nawet ochoty darzyæ go jakimkolwiek uczuciem... Nie wiem co robic! Ci±gle oboje siê staramy aby by³o dobrze, czekamy na zmiany w Nas i w Naszym zwi±zku ale to bez sensu bo w ogóle nie jest lepiej.. smutny u¶miech Czasami siê zastanawiam czy jest sens to ci±gn±æ i niestety raniê Go bo mówiê mu o tym na g³os. K³ócimy siê kilka razy w tygodniu pó¼niej godzimy siê, przepraszamy i znowu k³ócimy... Dziewczyny mo¿e mia³y¶cie lub macie tak± sam± sytuacjê? Co robiæ? Jak dalej ¿yæ w takim zwi±zku?
P.S Nie oczekujê od Was nie wiadomo czego, mo¿e porady bo po to jest o forum ale bardzo proszê aby mnie nie krytykowaæ lub mówiæ, ¿e zachowujê siê jak gimnazjlistka bo tak nie jest poniewa¿ mam ju¿ 22 a problemy s± zawsze i wszêdzie i ka¿dego mo¿e to spotkaæ. Czekam na odzew. Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 43 642
|
Dot.: Czy to jeszcze ma sens?
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Marsza³kini II RP
Wiadomo¶ci: 5 547
|
Nie s±dzê, ¿eby¶ go kocha³a. Bardziej wygl±da mi to na przyzwyczajenie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie mogê powiedzieæ za co Go Kocham... Kocham Go za wszytsko, to jaki dla mnie jest, co dla mnie robi, ¿e mnie wspiera, Moja Po³ówka jest taka jak± zawsze chcia³am mieæ a to , ¿e siê psuje z mojej winy to inna sprawa.... :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 111
|
Kryzysy w zwi±zkach siê zdarzaj± ale po 2 latach to jak na mój gust trochê szybko.
My¶lê, ¿e dobrze by by³o gdyby¶cie postarali siê wiêcej czasu spêdzaæ ze sob±, robiæ co¶ tylko razem - wspólne gotowanie, romantyczna kolacyjka? A mo¿e ma³y weekendowy wypad we dwójkê ? Takie rzeczy dobrze robi± ![]() No i co najwa¿niejsze - je¶li siê k³ócicie to starajcie siê nie nakrêcaæ, a staraæ siê od razu rozwi±zaæ konflikt. Ja z moim T¯ wyznajemy zasadê, ¿e pok³óconymi nie idziemy spaæ wiêc wszystko przed za¶niêciem trzeba sobie wyja¶niæ i to siê dobrze sprawdza ![]()
''S± ludzie, z którymi od pierwszej chwili znajdujesz wspólny jêzyk. A potem bez wzglêdu na up³yw czasu, dziel±ce was kilometry albo dni milczenia wystarczy, jedno spojrzenie i znów rozumiecie siê bez s³ów.'' — Mia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
dziêkujê za krytykê i swoj± opiniê, szanuje To ale nie wiem czy siê z Tob± zgodzê... Teraz mam kryzys i faktycznie zastanawiam siê czy go Kocham ale w g³êbi Serca wiem, ¿e Go darzê silnym i trwa³ym uczuciem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Konto usuniête
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Cytat:
My¶le aby z nim nied³ugo zamieszkaæ, za³ozyæ rodzinê i i¶æ z nim przez ca³e ¿ycie tak¿e nie zgodze siê... Chyba jednak mi nikt nie pomo¿e. No trudno... |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usuniête
|
Za nic, "odgórnie" kocha siê tylko w³asne dziecko. Je¿eli nie umiesz wymieniæ konkretnych (i oczywi¶cie mniej konkretnych) powodów, dlaczego dany cz³owiek ma szczególnie miejsce w Twoim sercu, to znaczy ¿e tych powodów za bardzo nie ma. Kocha siê za co¶ - tak jest i nie jest to nic z³ego. Dziêki temu potrafi siê postawiæ granice, wymagaæ, wiedzieæ ile z siebie dawaæ itd. To rozró¿nia dobry zwi±zek od uzale¿nienia, czy trwania ze sob± bez sensu. Zastanów siê, czy masz go za co kochaæ (podkre¶lam: obecnie, a nie ¿e np. rok temu by³o fajnie i s± mi³e wspomnienia). Przemy¶l to sobie. Zwi±zek to nie biznes, nie praca w sensie kariery i zarobków, ale te¿ nie ca³kowity altruizm i "bêdê z nim mimo wszystko". Bilans zysków i strat powinien jednak wychodziæ na plus. Spisz sobie powody dla których warto byæ z nim, co Ci ten zwi±zek daje, ale i przemy¶l czego Ci nie daje, co Ci odbiera, co jest ¼le. Zobaczysz, czy tu jest na plus, czy jednak ostatecznie na minus.
Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2015-02-12 o 09:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Widaæ po tym jak piszesz jakby¶ by³a zniechêcona i nie chcia³oby Ci siê ju¿ staraæ tylko czekasz a¿ samo siê poprawi....wybacz ale tak to odbieram. Nad zwi±zkiem trzeba pracowaæ ca³y czas, nie mo¿na sobie odpuszczaæ, zw³aszcza je¶li co¶ z³ego siê dzieje.
Nie nastawiaj siê negatywnie, postaraj siê popatrzeæ na sytuacjê z innej strony, popatrz na swoje zachowanie z boku i pomy¶l co mog³aby¶ zmieniæ by by³o lepiej i skup siê w³a¶nie na tych zmianach. A co twój partner na t± sytuacjê ?
''S± ludzie, z którymi od pierwszej chwili znajdujesz wspólny jêzyk. A potem bez wzglêdu na up³yw czasu, dziel±ce was kilometry albo dni milczenia wystarczy, jedno spojrzenie i znów rozumiecie siê bez s³ów.'' — Mia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 791
|
Nie kochasz go. Bajki o bezinteresownej mi³o¶ci s± z romantycznych komedii. Je¶li nie potrafisz powiedzieæ za co go kochasz, to po prostu nie ma tego uczucia z Twojej strony.
A plany mieszkania i zak³adania to najbardziej poroniony pomys³ w obecnej sytuacji. W udanym zwi±zku nie powinno byæ tyle k³ótni. Dziwiê siê temu facetowi, ¿e jeszcze z Tob± wytrzymuje.
Widziane okiem faceta. Drukujê w czy de! Projekt: FoldaRap. http://szczecin.tvp.pl/23874420/030216 24:20 http://szczecin.tvp.pl/23995784/120216 29:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Doris1981 - nie kocha siê za co¶ tylko pomimo czego¶
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Marsza³kini II RP
Wiadomo¶ci: 5 547
|
Cytat:
Ale to nie jest krytyka - tak mi siê wydaje po tym co napisa³a¶. Na pewno rozstrzygniêcie co do niego czujesz zajmie Ci du¿o czasu, ale to jedyny sposób na podjêcie s³usznej decyzji. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 160
|
No jak bym czyta³a historiê mojej znajomej.
![]() To samo ma w swym zwi±zku. Tyle, ¿e k³ótnie wychodz± od obojga. Czasem maj± gorzej, czasem lepiej, ale to ci±gn± i ju¿ ¶lub w planach. Jak dla mnie by³oby mêcz±ce przez wiekszo¶æ czasu siê u¿eraæ by parê chwil by³o mi³o.... Postaw sobie pytanie czy naprawdê go jeszcze kochasz czy jak kto¶ tu wspomina³ to tylko przyzwyczajenie.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
po drugiej stronie szafy
Wiadomo¶ci: 41 748
|
Bo to tak nie dzia³a. Trzeba si±¶æ, obgadaæ dok³adnie co jest ¼le i jakie widzicie konkretne rozwi±zania, zaplanowaæ jak do poprawienia sytuacji oboje bêdziecie d±¿yæ i konsekwentnie wprowadzaæ ustalenia w ¿ycie. Samym czekaniem nic siê nie zdobêdzie, prócz frustracji.
![]() |
#17 |
Konto usuniête
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 223
|
Nie. Bardzo podobnie powiedzia³ ks. Jan Twardowski
![]() I ca³kowicie siê z nim zgadzam. Kocha siê za nic, bez ¿adnych warunków. Przyk³adowo- kobieta uwa¿a ¿e kocha swojego mê¿a za to, ¿e jest optymist±, jest czu³y, delikatny. M±¿ wpada w depresjê, gdzie te jego wymienione przed chwil± cechy zmieniaj± siê o 180 stopni- staje siê on pesymistyczny, smutny, osch³y. Wg. tego co piszesz- w tym momencie to za co ¿ona go kocha³a zniknê³o. Wiêc mi³o¶æ te¿, nie ma jej. ¯ona go ju¿ nie kocha bo nie spe³nia jej warunków mi³o¶ci, wiêc odchodzi. Czy¿ tak? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
po drugiej stronie szafy
Wiadomo¶ci: 41 748
|
Na jakiej podstawie decydujesz, ¿e dany facet zostaje Twoim partnerem?
![]() |
#21 |
and cigarettes
Wiadomo¶ci: 6 965
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 20 500
|
Oczywi¶cie, ¿e nie kocha siê za nic.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 505
|
Wed³ug mnie tak¿e. Teksty, ¿e kocha siê za nic s± przereklamowane. Ja nie wyobra¿am sobie, by kochaæ kogo¶ za nic. Przecie¿ ten kto¶ musia³ sobie jako¶ zas³u¿yæ na moj± mi³o¶æ, tak? Samo bycie nie wystarczy, a mi³o¶æ nie wykarmi. Je¶li kogo¶ kocham, to patrzê w przysz³o¶æ. Zastanawiam siê, czy ten partner sprawdzi siê jako g³owa rodziny, ojciec dzieci. Trzeba mieæ powód do kochania. Co to za mi³o¶æ, kiedy jest siê ze ¶mierdz±cym leniem?
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#24 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 223
|
.
Edytowane przez Juli_Juli Czas edycji: 2015-02-13 o 12:13 Powód: Zbyt osobiste przemy¶lenia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Konto usuniête
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
and cigarettes
Wiadomo¶ci: 6 965
|
Cytat:
Czy te wiêzi, niekrzywdzenie to dla Ciebie "nic"? Powinna¶ pokochaæ "pomimo" tego, ¿e krzywdzi, a nie "za" to, ¿e nie krzywdzi. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 5 779
|
Cytat:
Jak w±tpisz w to czy kochasz/czasami wydaje ci siê, ¿e nie kochasz, to znaczy, ¿e NIE kochasz. Amen. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:32.