|
Notka |
|
Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Książki/poradniki psychologiczne, które pomagają żyć.
Dobry Wieczór !
![]() Na początek życzę wszystkim wizazanką spełnienia wszystkich marzeń i samych sukcesów w 2013 roku! ![]() No więc tak. Chciałabym wypożyczyć w bibliotece jakąś fajna książkę/poradnik psychologiczny, który pomaga się zmotywować, będzie cos o osiąganiu celów, jak je osiągać, jak żyć w zgodzie ze sobą, jak siebie pokochać, jak żyć w harmonii ze sobą i światem, jak osiągać wszystko co chcemy itp. Chodzi mi o książki [PSYCHOLOGICZNE] , które będą takie motywujące, o podobnych tematach jak wymieniłam wyżej. Coś takiego, aby ''łatwiej ''było nam żyć, poznac siebie itd. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Książki/poradniki psychologiczne, które pomagają żyć.
Ja polecam klasykę: "Siedem nawyków skutecznego działania" Coveya
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Szkoda, że ograniczyłaś do książek psychologicznych, bo naszła mnie myśl, że książki kucharskie są bardzo użyteczne w życiu
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Tak pytam, bo ludzie doznają oświecenia w różnych momentach ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
![]() |
#6 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja polecam 59 seconds, akurat dorwałam na allegro uzywana za 9,99 i przy okazji ćwiczę angielski ale po Polsku też można kupić w empiku albo moze wypożyczyc gdzieś Edytowane przez ulfrinn Czas edycji: 2013-01-01 o 16:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Miesięcznik SENS i felietony Katarzyny Miller.
![]() |
#8 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Umiejętności kucharskie mogą być również przydatne przy kontaktach towarzyskich - zabłyśnij przed znajomymi przygotowując niesamowite dania! Człowiek najedzony, to człowiek szczęśliwy, więc jeśli osiągną ten stan szczęśliwości dzięki Tobie, będą Ci dłużni już do końca życia ![]() Gdy już się dojdzie do perfekcji w przyrządzaniu jadła, kolejnym etapem niechaj będzie wystartowanie z własnym programem kulinarnym etc. To wyśmienity sposób na połączenie pasji z pracą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#10 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez ulfrinn Czas edycji: 2013-01-01 o 20:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Ja polecam "Urzekającą" Erledge'a , a dla faceta "Dziekie serce"
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Polecam "Chcę być kochana tak jak chcę" Katarzyny Miller Jak się zastanowisz w międzyczasie lektury nad sobą, to możesz się zdziwić
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ulfrinn, masz jeszcze jakieś ciekawe propozycje?
Lekarstwem na przyzwyczajenie jest inne przyzwyczajenie (Epiktet) Edytowane przez L_ka Czas edycji: 2013-01-05 o 00:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
To samo chciałam napisać ale nie byłam pewna czy autorce dokładnie o to chodziło
![]() ![]() "Urzekająca" ma fantastycznie podejście do kobiecości, kobiecych pragnień, natury, jak wpływają na nas i nasze relacje zranienia z przeszłości, jak przekładamy uszczerbki na kobiecości na partnera i co on powinien z tym zrobić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, możecie doradzić jakąś książkę dla osoby zamkniętej, duszącej wszystkie problemy w sobie, nie potrafiącej poprosić o pomoc innych, nie potrafiącej mówić o swoich uczuciach. Osoby, która nie potrafi się przyznać że ma problem, by nie okazać słabości, ponieważ w życiu zawodowym musi uchodzić za "twardziela".
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Cztery umowy : droga do wolności osobistej
http://lubimyczytac.pl/ksiazka/27402...osci-osobistej Cztery umowy to wyjątkowy przewodnik po drodze do prawdziwej wolności i harmonii. Autor odkrywa źródło przekonań i zachowań, które nas ograniczają i odbierają prawdziwą radość życia i opierając się na mądrości starożytnych Tolteków, podaje skuteczne sposoby, które z dnia na dzień mogą odmienić życie każdego z nas. Niby oczywiste, a jednak często nieuświadomione zasady będące umowami, które powinni Pokonać odrzucenie - John Paul Jackson http://lubimyczytac.pl/ksiazka/99471/pokonac-odrzucenie Rewelacyjna książka, napisana z dużą wrażliwością i w dużej mierze w oparciu o własne doświadczenia autora, co pozwala na większe zaufanie jego przekazowi. John Paul Jackson pokazuje istotę odrzucenia i to w jak bezwzględny sposób hamuje ono rozwój człowieka. Krótko, treściwie i bardzo praktycznie tłumaczy, jakie zachowania mogą świadczyć o istnieniu zranienia w naszym sercu i podaje wskazówki dla tych, którzy chcą zostać z niego uleczeni. Książka dla tych, którzy kiedykolwiek, w małym lub wielkim stopniu, doświadczyli zranienia ze strony innych ludzi. Czyli praktycznie dla wszystkich. Włącz się do gry. Kobiety, praca i chęć przywództwa - Sheryl Sandberg http://lubimyczytac.pl/ksiazka/19023...ec-przywodztwa Kierownicze stanowiska większości w instytucji rządowych oraz dużych zakładów przemysłowych wciąż zajmują głównie mężczyźni. To z kolei oznacza, że kobiety wciąż nie mają decyzyjności w sprawach, które bezpośrednio kształtują naszą rzeczywistość. Sheryl Sandberg, prezeska Facebooka i jedna z najbardziej wpływowych kobiet świata, gorąco wierzy, że taki stan rzeczy można w prosty sposób zmienić. Opierając się na skrupulatnie zebranych danych oraz własnych doświadczeniach, próbuje przebić się przez gąszcz mitów i stereotypów, by pomóc pracującym kobietom podjąć mądre decyzje, które zaważą na ich życiu, karierze i rodzinie. Pokazuje jednocześnie, jak efektywnie połączyć rolę aktywnej bizneswoman z rolą żony i matki. Napisana z lekkością i humorem książka Sanberg to lektura obowiązkowa dla wszystkich aktywnych zawodowo kobiet. Modlitwa żaby. Księga opowiadań medytacyjnych - A de Mello http://lubimyczytac.pl/ksiazka/17624...-medytacyjnych Książka ta zawiera metaforyczne opowiadania, które kryją w sobie głęboki sens. Mówią o najbardziej istotnych w ludzkiej egzystencji, uniwersalnych wartościach. - jeśli macie coś, bardzo proszę o podzielenie się ![]() 1 i 3 pozycję mam (1 w pdf, 2 w mobi) mogę się podzielić ![]() macie może jakieś poradniki którymi zechciałbyście się podzielić / wymienić? ![]()
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 03.2018: Pasjonatka Fotografii ![]() FB: ARIKA - Fotografia Edytowane przez Friese Czas edycji: 2014-06-13 o 06:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Wywieranie wpływu na ludzi. Teoria i praktyka
Autor: Robert B. Cialdini Mowa ciała Autor: Allan Pease, Barbara Pease |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Richard Wiseman: ,,59 sekund. Pomyśl chwilę, zmień wiele"
* 2010 * Warto jednak poświęcić 590 albo nawet 5900 sekund na przeczytanie książki od deski do deski, by poznać przebieg wielu fascynujących eksperymentów psychologicznych, których wyniki pomagają poruszać się w gąszczu kluczowych życiowych decyzji i unikać przy tym szkodliwych, rozpowszechnionych stereotypów. http://lubimyczytac.pl/ksiazka/68528...le-zmien-wiele
![]() |
#21 |
BAN stały
|
Może troche to dziwna pozycja, ale sięgnij po poradnik "Jak rozmawiać z aniołami" Marii Bucardi. Troche inna tematyka niż większości poradników, może warto się zapoznać.
---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- Może troche to dziwna pozycja, ale sięgnij po poradnik "Jak rozmawiać z aniołami" Marii Bucardi. Troche inna tematyka niż większości poradników, może warto się zapoznać. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Raróg
|
Nie pomagają zyć, tylko wmawiają nam choroby, których nie mamy. Samemu nie da się zdiagnozować.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | |
Raróg
|
Nic innego nie robię, tylko trolluję od 2004 roku.
A zresztą nawet jesli, to co z tego. Ja w takie pier.doły po prostu nie wierzę. Jestem jaka jestem, mam świadomość samej siebie i nie będę się wygłupiać z jakimiś pseudoporadnikami. Jeden przerobiłam na studiach i nigdy wiecej tych głupot.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
I znaczna część to nie są pseudoporadniki. Co do świadomości samej siebie, to może np. ja nie chcę się zmieniać, tylko np. urozmaicić swoje życie, nadać mu jakiś sens, bo we mnie mi wszystko pasuje. Poradniki taakie głupie, a w wyliczankach mądrość zapisana. Kiedyś jak nie miałam nic konkretnego do napisania, to tam przesiadywałam, ale w nabijaniu postów i pisaniu w nich ,,hyc hyc" jest sens. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Raróg
|
Wyliczanki akurat są fajne i nie ograniczają się do "hyc hyc"
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
odkopuję wątek. Mam ochotę przeczytać coś motywującego. Polecicie coś fajnego?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:45.