Męski zapach z dużą ilością ambroxanu - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-11-19, 14:09   #1
AAAnka
Wtajemniczenie

Męski zapach z dużą ilością ambroxanu

Ten tajemniczy składnik-ambroksan baaaardzo mi sie spodobał.... Mam obecnie Escentric 02 i po prostu obezwładnił mnie....Escentrica niestety nie oddam męzowi , o nie ....Tak więc szukam dla niego zapachu z wyraźną wiodącą nuta ambroxanu....Kto wie jak pachnie czysty ambroxan ten wie... A może jest jescze inny składnik który daje podobny efekt(coś "ambropodobnego"?)Pad ło na forum kilka nazw zapachów z dużą ilością tego składnika (Euphoria, Azzaro Chrome, Gio di Acqua),ale niestety nie wyczuwam w nich ambroksanu w tak czystej formie jak w Escentric 02.Czy może znasz jakiś męski zapach z dobrze wyczuwalnym ambroksanem, podobny do Escentric 02 ale typowo męski?Byłabym wdzięczna za jakieś typy-będę niuchać
AAAnka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-19, 15:04   #2
3eef048cd73ce499df76a24f71dd01843bb9a910_606650721e0c8
Konto usunięte

Dot.: Męski zapach z dużą ilością ambroxanu

Cytat:
Napisane przez AAAnka Pokaż wiadomość
Ten tajemniczy składnik-ambroksan baaaardzo mi sie spodobał.... Mam obecnie Escentric 02 i po prostu obezwładnił mnie....Escentrica niestety nie oddam męzowi , o nie ....Tak więc szukam dla niego zapachu z wyraźną wiodącą nuta ambroxanu....Kto wie jak pachnie czysty ambroxan ten wie... A może jest jescze inny składnik który daje podobny efekt(coś "ambropodobnego"?)Pad ło na forum kilka nazw zapachów z dużą ilością tego składnika (Euphoria, Azzaro Chrome, Gio di Acqua),ale niestety nie wyczuwam w nich ambroksanu w tak czystej formie jak w Escentric 02.Czy może znasz jakiś męski zapach z dobrze wyczuwalnym ambroksanem, podobny do Escentric 02 ale typowo męski?Byłabym wdzięczna za jakieś typy-będę niuchać
Not a Perfume Juliette Has a Gun, ale na mnie przykładowo ten zapach jest strasznie nietrwały. To samo z Molecule 02.
Jak chcesz taniej, to kup czysty ambroxan w kryształkach i rozpuść w spirycie, chuopina się nawet nie połapie
3eef048cd73ce499df76a24f71dd01843bb9a910_606650721e0c8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-19, 16:13   #3
Agnieszka_02
Raczkowanie

Może Prada Luna Rossa, Eros Versace, Caligna L'Artisan Parfumeur
Agnieszka_02 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-19, 16:17   #4
3eef048cd73ce499df76a24f71dd01843bb9a910_606650721e0c8
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Agnieszka_02 Pokaż wiadomość
Może Prada Luna Rossa, Eros Versace, Caligna L'Artisan Parfumeur
Znam te zapachy i tam ambroxan pełni znikomą rolę. Żaden z nich nie zastąpi E02.
3eef048cd73ce499df76a24f71dd01843bb9a910_606650721e0c8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-19, 17:28   #5
Asiuuuuula
Zakorzenienie

A Juniper Sling?
Asiuuuuula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-19, 18:03   #6
marienmarien
Biegnąca z wilkami

[1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;53518950]Not a Perfume Juliette Has a Gun, ale na mnie przykładowo ten zapach jest strasznie nietrwały. To samo z Molecule 02.
Jak chcesz taniej, to kup czysty ambroxan w kryształkach i rozpuść w spirycie, chuopina się nawet nie połapie [/QUOTE]

Też polecam ambroxan w kryształkach (na allegro bywa) do rozrobienia ze spirytem. Mam, używam i bardzo lubię. Jest całkiem trwały. Jeśli będziesz go używać przez kilka dni pod rząd, to już w ogóle wszędzie w domu będziesz czuć ten boski zapach .
Caligna - używam, bardzo lubię, jest tam ambroxan, ale to nie to samo co Molecule 02 czy w czystej postaci - On tam bardziej podkręca inne nuty występujące w Calignie.
marienmarien jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-20, 07:04   #7
AAAnka
Wtajemniczenie

Mam od 1/2 roku ambroxan w kryształkach ale jeszcze nie rozrobiłam Leń ze mnie
Nie chcę aby mąż mi pachniał moim Escentrikiem 02, chodzi mi o jakiś inny zapach (męski) w którym równie wyraźnie wyczuwa sie ambroxan.Może właśnie ten Juniper Sling?Widzę że ma fajne składniki (typowe dla męskich perfum), więc może?Generalnie może nie musi to byc zapach który ma konkretnie ambroxan .Może też inne składniki mogą dac podobną nutkę, ale wyraźną.Wiodącą.
Dodam że Escentric 02 trzyma się na mnie jak rzep, i na skórze i na ubraniach.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-12-03, 16:12   #8
zielona herbaciarnia
Raczkowanie

Ambrox jest nutą bazową, przez niewprawne nosy ( zwłaszcza w mieszaniu) może być trudna do wychwycenia, pachnie jak typowa bazowa nuta ambry bez tej smołowatości w stylu lepiku nieco brudno, sucho, dyfuzyjnie, seksownie, zapach ambry przypomina z wielkim podobieństwem zapach męskich hormonów które wytwarza skóra przystojnych mężczyzn, taki zapach, jest od dawna naśladowany przez wielu perfumiarzy, mnie również. W męskich zapachach zwykle jest tego składnika od groma, odpowiedzialny jest też za moc zapachu, i to że może być odbierany jako duszący, silnie projektujący, przykładowe zapachy męskie z dużą dawką ambroxu ( zwykle banalne).
One Million PR, Drakkar NoirGL , Acqua Di Gio pour Homme, Cool Water, Green Irish Tweed, Aventus Creed, Sauvage Dior, V Valentino pour Homme, By Dolce Gabbana, Boss Selection, Brutal Classic i wiele innych stereotypowych męskich zapachów, i tych słodziachnych i tych wytrawnych omszonych.
Żadne inne składniki od ambroxu ( ambroxan to --ambrox a ambroxDL to +- ambrox) nie dadzą tej unikalnej kaszalociej nuty, toteż są składnikami niezastąpionymi, ambroxan jest ciut bardziej brudny od ambroxu ale ogólnie to wręcz to samo. Inne molekuły imitujące ambre ( tzw. molekuły woody amber) nie dadzą tak super ambrowej woni, najbliższe oprócz tych jest Iso e Super zwłaszcza iso Gamma, Alfa Ambrinol oraz Grisalva, ale nie mają się co równać do ambroxanu są w porównaniu z nim wręczbezwonne, albo zdominowują zapach brudną fekalną nutą mebli sklejkowych, a to raczej ne zastąpi woni unikatowego ambroxu.

Edytowane przez zielona herbaciarnia
Czas edycji: 2015-12-03 o 16:20
zielona herbaciarnia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-03, 18:13   #9
201605091004
Konto usunięte

Christian Dior: Sauvage
201605091004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-03, 22:20   #10
VI4
Zakorzenienie

GG do VI4

Cytat:
Napisane przez zielona herbaciarnia Pokaż wiadomość
Ambrox jest nutą bazową, przez niewprawne nosy ( zwłaszcza w mieszaniu) może być trudna do wychwycenia, pachnie jak typowa bazowa nuta ambry bez tej smołowatości w stylu lepiku nieco brudno, sucho, dyfuzyjnie, seksownie, zapach ambry przypomina z wielkim podobieństwem zapach męskich hormonów które wytwarza skóra przystojnych mężczyzn, taki zapach, jest od dawna naśladowany przez wielu perfumiarzy, mnie również. W męskich zapachach zwykle jest tego składnika od groma, odpowiedzialny jest też za moc zapachu, i to że może być odbierany jako duszący, silnie projektujący, przykładowe zapachy męskie z dużą dawką ambroxu ( zwykle banalne).
One Million PR, Drakkar NoirGL , Acqua Di Gio pour Homme, Cool Water, Green Irish Tweed, Aventus Creed, Sauvage Dior, V Valentino pour Homme, By Dolce Gabbana, Boss Selection, Brutal Classic i wiele innych stereotypowych męskich zapachów, i tych słodziachnych i tych wytrawnych omszonych.
Żadne inne składniki od ambroxu ( ambroxan to --ambrox a ambroxDL to +- ambrox) nie dadzą tej unikalnej kaszalociej nuty, toteż są składnikami niezastąpionymi, ambroxan jest ciut bardziej brudny od ambroxu ale ogólnie to wręcz to samo. Inne molekuły imitujące ambre ( tzw. molekuły woody amber) nie dadzą tak super ambrowej woni, najbliższe oprócz tych jest Iso e Super zwłaszcza iso Gamma, Alfa Ambrinol oraz Grisalva, ale nie mają się co równać do ambroxanu są w porównaniu z nim wręczbezwonne, albo zdominowują zapach brudną fekalną nutą mebli sklejkowych, a to raczej ne zastąpi woni unikatowego ambroxu.
No prosze, mamy perfumiarza mozesz wyjasnic, po co ten wyklad? I napisac, jakich perfum jestes autorka/autorem? Skoro piszesz o sobie "perfumiarz", rozumiem, ze masz jakis dorobek - mieszanie zapachow jako hobby i do szuflady sie oczywiscie nie liczy, bo takich perfumiarzy jest tu pol forum...
VI4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-04, 06:43   #11
AAAnka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zielona herbaciarnia Pokaż wiadomość
Dzięki za odzewTylko kurcze w tych zapachach co podajesz(znam tylko kilka) wyczuwam tylko ledwo wyczuwalne"echo" ambroxanu w Acqua Di Gio pour Homme, w One Million -w ogóle....Muszę wywąchać resztę z tych co podałeś.Na razie nr 1 jest Escentric02, kusi mnie Molecule02 (sam ambroxan).
Ogólnie przez ostanie 2 tygodnie w ogóle nie używałam E02 a szal nadal pachnie ambroxanem

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-12-04, 14:37   #12
marienmarien
Biegnąca z wilkami

Cytat:
Mam od 1/2 roku ambroxan w kryształkach ale jeszcze nie rozrobiłam Leń ze mnie
Nie chcę aby mąż mi pachniał moim Escentrikiem 02, chodzi mi o jakiś inny zapach (męski) w którym równie wyraźnie wyczuwa sie ambroxan.Może właśnie ten Juniper Sling?Widzę że ma fajne składniki (typowe dla męskich perfum), więc może?Generalnie może nie musi to byc zapach który ma konkretnie ambroxan .Może też inne składniki mogą dac podobną nutkę, ale wyraźną.Wiodącą.
Dodam że Escentric 02 trzyma się na mnie jak rzep, i na skórze i na ubraniach.
Rozrób ten ambroxan, bo na prawdę warto i nie pożałujesz jak poczujesz efekt
Stary 2015-12-05, 09:52   #13
AAAnka
Wtajemniczenie

Właśnie jestem ciekawa efektu-czy będzie jeszcze lepszy niż E02?Czytałam opinie o Molecule 02 i były średnie-czy miałaś może szanse porównać Molecule 02 do swojego rozrobionego ambroxanu?Co daje lepszy efekt?Bo np ja w E02 wyczuwam prawie sam ambroxan, lekko podkręcony cytrusami, domyślam się że sam ambroxan będzie jeszcze cieplejszym zapachem. No muszę go rozrobić, tylko gdzieś spiryt zapodziałamW jakich proporcjach zmieszałaś kryształki?
Stary 2015-12-05, 18:42   #14
marienmarien
Biegnąca z wilkami

Cytat:
Właśnie jestem ciekawa efektu-czy będzie jeszcze lepszy niż E02?Czytałam opinie o Molecule 02 i były średnie-czy miałaś może szanse porównać Molecule 02 do swojego rozrobionego ambroxanu?Co daje lepszy efekt?Bo np ja w E02 wyczuwam prawie sam ambroxan, lekko podkręcony cytrusami, domyślam się że sam ambroxan będzie jeszcze cieplejszym zapachem. No muszę go rozrobić, tylko gdzieś spiryt zapodziałamW jakich proporcjach zmieszałaś kryształki?
E02 bardzo pobieżnie testowałam i dość dawno temu, nie porównam teraz z ambroxanem. Przykro mi.
A co do proporcji to zazwyczaj rozrabiam 1 część ambroxan i 9 części spirytus 95% (czasem 2 i 8). Powodzenia
Stary 2015-12-07, 20:00   #15
zielona herbaciarnia
Raczkowanie

Z tym ambroxem to tak jest że ma kilka twarzy ja rozróżniam 3.
Zależnie od otoczenia pokazuje 3 twarze.
Pierwsza jasna, morska, uwodzicielska, romantyczna, ambroxan z Acqua Di Gio GA, Envy Me Gucci, powoduje to umieszczenie ambroxanu w oparach jononów, nut konwaliowych i świetlistego jaśminu ( hedione <3 itp) bez salicylanów. ( dlatego go tam nie czujesz, bo on jest jak kameleon)
Twarz nr 2: Przepocony sweter, przykład: Drakkar Noir, Alien, Brutal Classic, Si Armani, La vie est belle, dodatek mieszanki salicylanów, szczególnie ich przedawkowanie, zabiera całą świeżość ambroxanowi czyniąc go brudnym i takim właśnie spoconym, słonym. Tak zachowuje się ambroxan w salicylanowym środowisku.
Twarz nr 3: Ciepło drewnianego domku i tartak i karmel: Przykład: Boss In Motion, La Force DG, Euphoria CK, Light Blue, Armani Code w zasadzie to ambrox dl, jest lepszy dla tego efektu, ale słodkawe otoczenie nut drzewnych (cedrowe)czasem słodyczy wanilii i świetliste kwiaty i puchate piżmo, dają taką twarz ambroxu/ambroxanu, uwielbianą przeze mnie na zimę.
zielona herbaciarnia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości