![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
ZABAWKI naszych pociech te strzały w 10 -tkę i te zupełnie nietrafione
Moja mała jest na tym etapie że zręcznie ominie grzechotki i gryzaczki i inne a biegusiem biegusiem do komóreczki albo pilota.
Założę się że nie jedyna ![]() A najwięcej uciechy ma jak mąż przez..tekturową tubę z czegoś tam mówi do niej -tuba rządu do ciebie mówi ![]() ![]() Chciałabym zapytać Was jakie zabawki u Was były hitem? Dziecko lubiało i długo się bawiło. A jakie( mimo ceny/reklamy) okazały się zupełnie nietrafione. Edytowane przez 201710120930 Czas edycji: 2009-07-08 o 20:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: ZABAWKI naszych pociech te strzały w 10 -tkę i te zupełnie nietrafione
Na pierwszą myśl mi przychodzi zabawka z fisher price - warsztat z narzędziami KLIK
Zosia dostała na roczek, teraz 19lipca będzie kończyć trzy latka i dalej się tym bawi (przedtem "tylko" stukała w kolorowe kształty, teraz tańczy i "śpiewa" piosenki) Cały czas niezmiennie lubi książeczki, balony, bańki mydlane. Jakoś nie przypominam sobie teraz czegoś co by leżało w kącie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
strzał w 10-tkę to ikea-mula
http://allegro.pl/item660669904_ukla...wyprzedaz.html
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Ja już pisałam o zabawkach w "Polecamy-odradzamy" (post 1311
![]()
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
ulubione zabawki mojego 11-misiecznego synka:
komórka ( ale tylko taka prawdziwa, na zabawkę nie dał sie nabrać, jak nia rzucił o ziemie od razu popękała) aspirator FRIDA-mozna go przeciez porozkręcać, włożyć mamie w oko, owinąć sobie wokół palca albo przylać niechcący kotu tym gumowym wężykiem... piloty szafki z garnkami komputer-sczegolnie przycisk reset drzwi-otwieramy/zamykamy, czasem zapomnimy palucha odsunąć więc trzeba czuwać non stop okno-otwieranie opanowane do perfekcji ![]() pralka-tyyyyyle przycisków a takie okrągłe cos sie kręci-bajer! ![]() a z takich typowych: kolorowy bąk pianinko, cymbałki dostał kiedys szczeniaczka uczniaczka z fisher price i ma go w nosie, nie lubi go, lepsza mam kiedy dotyka noska i mówi ,,nosek'' i kiedy spiewa, to bardziej do niego przemawia hitem są książeczki z serii obrazki dla maluchów, moj smyk je uwielbia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Violette
![]() ![]() Ja jestem bardzo zadowolona z zabawki Disney na łózeczko(fiolet) zauwazyłam ze moja mała lubi zabawki gdzie moze rączkami manipulować przy małych częściach a w tej zabawce sa np.drzwiczki które mozna 515 razy zamykać (a my 516 razy je otwierać ![]() lubi też dużą piłkę tą drugą zabawką np wcale się nie interesuje(jabłkowy Andy) chodź czasami bywa tak ze zabawka dopiero po jakimś czasie trafia do łask dziewczyny piszcie!! ![]() Edytowane przez 201710120930 Czas edycji: 2009-10-14 o 21:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny, pomysł na wątek świetny. Piszcie regularnie, bo dla osób bezdzietnych jeszcze to będzie bardzo pomocne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Ja mam juz troszke "starsze" dzieci ale ze swojej strony moge polecic trafiona w 100% serie z fisher price własnie wspomniany juz warsztat,farme(tylko ta juz zajmuje troche wiecej miejsca) itd.Duzo tego maja w swojej ofercie i dziecko moze zbudowac sobie całe miasto
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Warsztat z Fisher Price też mamy, Antek w sumie go lubi - choć hitem nie jest
![]() Za to Antkowe typy: Muzyczny Ocean http://www.dzieciowy.pl/blittle-tike...ean-p-208.html początkowo potrącał zabawki... nogami - leżąc na leżaczku (nie lubił leżeć płasko na plecach pod zabawką - dlatego u nas zupelnie nie sprawdziły się maty), potem bawił się na siedząco, wciskał, przekręcał, cieszył się, później podtrzymywał się, cwicząc stanie, a także.... traktował jako pchacz stawiając przy tym pierwsze kroki! wprawdzie "mostek" nie ma kółek, ale po podłodze spokojnie sie przesuwa Do tej pory się tym czasem bawi - przełazi pod nim, nawet na nim ![]() pozytywki: http://www.lisek-zabawki.pl/p,pl,k38...her-price.html http://s135.allegro.pl/item683779463...her_price.html Do tej pory się nimi bawi Lubi też kubeczki do układania w wieżę - dają duże pole co popisu ![]() klocki duplo - ukochana zabawka wszelakie autka - szczególnie biedronkowe ![]() książeczki "obrazki dla malucha" - z takimi p lastelinowymi obrazkami jeździk - on ma akurat z kubusia puchatka, ale każdy nie pogardzi żadnym jeździkiem ![]() piłka plastikowe kręgle
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Moja dwulatka uwielbia serię Little People, szczególnie zestawy ze zwierzątkami. Lubi też drewniane klocki, książeczki ze skomplikowanymi obrazkami oraz rysowanie. O foremkach i zabawkach do piasku nie muszę wspominać
![]() Niewątpliwie, zanim skończyła 2 latka, kochała nad życie szczeniaczka uczniaczka i inne tego typu zabawki FP, np. uczoną słuchaweczkę, gąsienicę gawędziarkę. Więcej grzechów nie pamiętam. Edytowane przez gosik79 Czas edycji: 2009-07-12 o 15:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
szeryfcio
|
Super wątek! Właśnie na coś takiego czekałam
![]() Dziewczyny, piszcie jeszcze w jakim wieku dziecko się tym interesowało. Mój przez długi czas (od 6 do 10 mies.) bawił się żyrafką Fisher Price, która po wrzuceniu klocka wydaje dźwięk. To było hitem jak wchodził w etap wrzucania klocków i bardzo długo się nią bawił: http://www.miki.com.pl/show.php?id=1019&parent=29 W ogóle Fisher Price ma pomysłowe zabawki (co prawda te edukacyjne mają wgraną tę samą śpiewkę ![]() Fajne i na długo do zabawy na różne sposoby służą też te kubeczki: http://www.e-dzieciaki.pl/index.phpp...ct&prod_id=418 nietrafiona u nas była uczona słuchaweczka FP. http://merlin.pl/Uczonasluchaweczka/...06,459353.html i ławeczka Playskool http://www.reklanet.pl//index.php?pr...tm_content=441 bez sensu toto. A teraz mój 1,5 synek lubi najbardziej to co jeździ i można pchać: jeździk, taczkę, wózeczek dla lalek - to jego hit! nie wozi w nim lalek czy misiów, tylko klocki i kamyczki ![]() Lubi to od kiedy skończył rok. I książeczki - obrazki malucha. I piłki.
Cosmesfera Edytowane przez sheryl Czas edycji: 2009-07-12 o 16:00 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Ja jeszcze polecam z fisher price'a kule niespodzianek
http://www.ceneo.pl/507642 Co prawda jak ją kupiłam to jakiś kabelek nie stykał i raz działała a raz nie ale na szczęście dziadek złota rączka w niej poszperał, lutownica poszła w ruch i działa, na poczatku sie rzadko się tym bawił (chyba był jeszcze za mały) ale teraz nawet często i długo ---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- a co myslicie o "wodny świat" wader'a?
![]() |
#13 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
chyba jednak najprostsze ( i najtańsze!!) rozwiązania są najlepsze, mój chrześniak (obecnie 3 lata) nie bawił się niczym innym tylko garnkami i pokrywkami, ja mogę jeszcze polecić takie pianino z odgłosami zwierząt
http://allegro.pl/item683552958_pian...5_funkcji.html, cos mniej wiecej w tym stylu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Violette mamy identyczne pianinko i tak, jak najbardziej polecam
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Ja również polecam łuk Tiny Love. Mój synek go uwielbia, a ma dopiero 8 tygodni. Śmieje się i "rozmawia" do tych wiszących zabaweczek. Wręcz krzyczy do nich!
Genialna sprawa, jeśli twoje dziecko w dzień wcale nie chce spać, zakładasz łuk na wózeczek i możesz chociaż godzinkę wolnego dla siebie wygospodarować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Czy kupiłybyście Waszemu dziecku taką zabawkę? Tam jest filmik i można obejrzeć co to za cudo. Mi poleca to koleżanka z Anglii - wsadza tam małego i ma jakąś chwile spokoju - tak twierdzi. Mi się osobiście średnio podoba - moim zdaniem wymusza nieprawidłowa pozycję i ...jest drogie.
http://www.kiddicare.com/webapp/wcs/...24_10001_14055 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Na temat tego typu urzadzanek duzo juz bylo mowione i to raczej w negatywnach, wymusza nieprawidlowa postawe jak sama piszesz, dzieciatko, ktore jeszcze samo stac nie potrafi musi utrzymywac stojaca pozycje i pytanie tylko po co? Dla wygody mamusi i 5 minut spokoju? Ja mojemu obecnie 6cio-miesiecznemu synkowi napewno czegos takiego nie sprawie.
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Renatacr A czym lubi się bawić Twój synek? Mój też za parę dni kończy pół roku i chciałabym mu kupić jakąś zabawkę. Zauważyłam, że jego uwagę przyciągają wszelkie grające, tylko niestety sam nie trafia jeszcze w przyciski, które uruchamiają melodię. Grzechotki są nagminnie odrzucane, interesująca jest łyżka, telefon, firanka... Zastanawiałam się nad taką piramidką lub jakimiś segregatorami, ale czy to nie za wcześnie? A może nigdy nie jets za wcześnie?
Co do zabawek z Tiny Love to polecam karuzelę - Symfonia w Zoo - bardzo łagodne melodyjki, można słuchać dość długo... oraz taka zabawka na pałąk spacerówkowy - co jakiś czas ściągam i zakładam a synek lubi to miętolić...(my mamy tę pszczółkę w kwiatku) |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Drogie Panie,
Polecicie może jakieś pianinko/organki dla półroczniaka? Może jakieś z odgłosami zwierząt? Szukałam w 2 sklepach i nie mieli nic takiego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Ja polecam chicco muzyczny stolik
Pianinko można wypiąć i używać osobno. Wybór sprzedawcy allegro przypadkowy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
A jakie zabawki do kapieli dla 9-miesiecznego dziecka polecacie? Szukam i jakos nic ciekawego nie moge znalezc.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
aaliyah my to mamy zwykłe kaczuszki, baranka i piszczącą książeczkę z dziećmi, które też się kąpią
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
U nas cały czas sprawdzają się zabawki Fisher Price, moim skromnym zdaniem lepiej zapłacić więcej, ale żeby zabawka bawiła malucha i spełniała warunki bezpieczeństwa - a jak przy okazji edukuje to jeszcze fajniej
![]() - garnuszek na klocuszek - wesoły chodzik pchacz - przy nim nauczyła się chodzić (zamiast zwykłego chodzika) - wesoły żółwik - książeczka zgadywanka - karuzela misie z projektorem - gąsienica gawędziarka - robot tobi - mata - maskotki I nowy nabytem od dziadka tygrysek z kulkami ![]() Edytowane przez yamakasi84 Czas edycji: 2009-07-27 o 16:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
u nas super sprawdziła się karuzelka Tiny Love, mata edukacyjna Tropikalna Wyspa. Dodatkowo zwykłe, lekkie grzechotki. Jasio ma 5,5 miesiąca i jak na razie nie kupujemy wiele zabawek.
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
![]()
Ulubionymi zabawkami mojego dziecka sa materialowe ksiazeczki, mala ciagle czyta. :
![]() ![]() No i bardzo lubi swietlika z ktorym spi. Jak nacisnie sie mu na brzuszek to swieci i gra kolysanki. Czesto zasypia tulac go do siebie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
![]()
Jasne.
![]() Wystepuje tez w wersji rozowej: http://www.amazon.co.uk/Lullaby-Glow...0415905&sr=1-1 Robaczek jest super, jedyne co mnie wkurza to to, ze trzeba go co chwile naciskac bo po kazdej kolysance sie wylacza... Troche tutaj producent nie pomyslal. Ale kolysanki bardzo ladne. ![]() A ostatnio jak mamy problemy z zasypianiem (zeby!) to bardzo przydaje sie takie cos: http://www.amazon.co.uk/Tomy-2008-St...0415660&sr=8-1 Ta gwiazdke w odroznieniu od swietlika mozesz ustawic zeby grala 15 minut bez przerwy. Rzuca przy tym ruszajace sie kolorowe obrazki na sufit. No i ma bardzo ladna pozytywke. Super zakup. ![]() ![]() Edytowane przez aaliyah Czas edycji: 2009-08-16 o 10:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
aaliyah
A gdzie można te świetliki kupić? Fajnie wygląda ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Moje dziecko olewa wszystkie piękne, kolorowe, grające zabawki.
Do tej pory, choc to już roczny smyk uwielbia stukac, pukać, walić. Na tapecie wciąż jest bębenek i dzwonki, piszczące zabawki gumowe i karuzela z billi za 9 zł. W takiej jakby "procy ze stojakiem wmontowane są obracajace się zwierzątka. Może tym się bawic i pół godziny. Uwielbia też balony i bańki. No i książeczki w które wklejone są futerka, sztruks i inne tego typu materiały. Sam przewraca strony i bada każda nową fakturę. A wczoraj dorwał się do orzechów. Toczył jednego przed sobą i zasuwał z nim po całym mieszkaniu. I kiedyś kupiłam w sh "gitarę" z przyciskami. Jest masa melodyjek a Andrzej wybiera zawsze i niezmiennie rechot żab ![]() Mało skomplikowane zabawy lubi to moje dziecko.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:16.