|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Głębokie bruzdy
Witam wszystkie wizażanki
![]() Przychodzę do was z problemem z jakim borykam się od dobrych trzech lat, bo właśnie wtedy w wieku 17 lat na moim czole pojawiły się(tylko po jednej stronie) głębokie bruzdy, od razu podkreślę, że naprawdę są głębokie, nawet moja mama o 30 lat starsza takich nie ma ![]() Wiem, że wyszło z tego użalanie się nad sobą, ale naprawdę jest to mój największy kompleks, ale też mam wrażenie, że nie przesadzam bo to jednak o wiele za wcześnie, żeby mieć takie problemy. Cały czas o tym myślę, a najgorzej jest wtedy gdy widzę dziewczyny w moim wieku, czy jeszcze lepiej kobiety, które są starsze o kilka czy kilkanaście lat i narzekają na pierwsze zmarszczki mimiczne , a ja mam czoło jak Morgan Freeman ehhh. Prosze was bardzo o pomoc, jakieś rady jak je zmniejszyć, pozbyć się ( na tyle ile to możliwe), z góry dziękuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Głębokie bruzdy
Bardzo proszę o pomoc
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Jeżeli opada powieka i zachodzą takie zjawiska jakie opisujesz, to myślę, że powinien się w tej sprawie wypowiedzieć neurolog i chirurg plastyk. Ten pierwszy oceni co jest przyczyną takich zmian w mięśniach (bo trzeba dojść przyczyny), a ten drugi jaki jest stan mięśni i czy można coś z tym zrobić. Ostrzykiwanie niesie ze sobą ryzyko wiotczenia sztucznie napinanej skóry i bliznowacenia miejsc ukłuć, które powtarza się mniej więcej co pół roku. Widziałam reportaż o starej aktorce, która przestrzegała przed ostrzykiwaniem na swoim przykładzie. Miała bliznę koło blizny po ukłuciach. Wyglądała koszmarnie, wręcz odrażająco. Myślę, że Ci specjaliści, których wymieniłam, pokierują Tobą i doradzą co dalej robić i ewentualnie do kogo się zgłosić.
Nie wyszukuj kompleksów na siłę. Często z naszych rzekomych wad można zrobić atuty. A tak na marginesie, to każda połowa naszego ciała różni się trochę od tej drugiej. Jeżeli, np. facet z takiego powodu miałby poczuć niechęć do Ciebie, to zwyczajnie nie jest Ciebie wart - to zwykły pustak. Nie zamartwiaj się, tylko działaj i głowa do góry, bo może być tylko lepiej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
witaj, moim zdaniem to tylko wypelnienie kwasem hialuronowym daloby zadowalające efekty. Bylas juz u jakiegoś dermatologa lub kosmetyczki z tym? Być może nieświadomie np. podczas rozmowy z kimś marszczysz czolo nie zwracając na to uwagi i możliwe że to od tego....
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:56.