|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Co byście zrobiły na moim miejscu???
Witam Was kochane Wizażanki,
chciałabym się podzielić z Wami pewnym smutnym doświadczeniem, które przydażyło mi się kilka dni temu. Jest mi strasznie smutno z tego powodu i chciałabym się dowiedzieć co Wy byście zrobiły na moim miejscu. Otóż dwa miesiace temu zaczelam "chodzic" z jednym chlopakiem. Bylo naprawde super, dogadywalismy sie swietnie, bylo cudownie. Pierwszym miesiacem naszego bycia razem byly wakacje, on pracowal ale pozatym mielismy mnostwo czasu dla siebie i ten zwiazek sie wspaniale rozwijal. Ale przyszedl pazdziernik i rozpoczely sie moje studia i jego. Tak sie niefortunnie sklada, ze ja studiuje w normalne dni a on jest studentem zaocznym. I bylo ciezko to wszystko pogodzic ale mimo to staralam sie znalezc zawsze w naszym wspolnym czasie jakas chwile na spotkanie. Ale ostatnio on stal sie dziwny, potrafil przez caly dzien sie nie odzywac, a na jak mu mowilam, ze moglby chociaz smsa napisac to ciagle mowil ze nie mial czasu. Staralam sie to jakos zrozumiec choc bolalo mnie to, ze ja mu dawalam znac, ze o nim mysle jak danego dnia sie nie spotkalismy. A on nie i jeszcze mial pretensje, ze jak moze mi byc przykro gdy on sie nie odezwal. I 4 dni temu powiedzial nagle, ze jego uczucia przez te spiecia gasna do mnie i ze chce zerwac ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Co byście zrobiły na moim miejscu???
Ja na Twoim miejscu dalabym sobie spokoj. Nie moglabym byc z kims kto ze mna zrywa tylko po to zeby sprawdzic czy mu naprawde zalezy, przeciez to dziecinada. Poza tym napisalas, ze byly dnie kiedy sie wcale nie odzywal, a zwykle na poczatku zwiazku ludzie świata poza soba nie widza. Gdyby mu naprawde zalezalo na Tobie nie postepowal by w ten sposob. Ale to tylko moje zdanie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Daj sobie spokój, on się tobą bawi. Nie ma co żałować, znajdzie się ktoś lepszy.
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Miałam identyczną sytuację półtora roku temu. Inaczej jednak postąpiłam jak Ty. Po miesiącu bycia razem, nastało 5 dni ciszy z jego strony. Oczywiście martwiłam się, pisałam, dzwoniłam itp. Jednak w końcu doszłam do wniosku, że tak dłużej nie może być i zerwałam z nim. Okazało się, że to on miał zamiar zakonczyć ten krótki związek! Byłam dumna z siebie, bo uratowałam swój honor...
Nie mam żadnych rasowych, kastowych czy religijnych uprzedzeń. Jedyne co mnie obchodzi, to czy dana jednostka jest istotą ludzką i to mi wystarczy. Gorsza już być nie może. Po co mi suwaczki? Miłość nie jest na pokaz. Do miłości trzeba dwojga, a nie Internetu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Odpowiedz sobie na pytanie: możesz czuć się bezpiecznie z kimś, kto nie waha się by "sprawdzać" coś kosztem Twoich łez?
Bez zaufania do partnera i wewnętrznego, silnego poczucia bezpieczeństwa trudno o zdrowy związek. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Zgadzam się z dziewczynami. Jeśli ktoś sprawdza siłe swojego uczucia poprzez ranienie najbliższej osoby nie jest wart zachodu...
Brzmi brutalnie, ale daj sobie z nim spokój, nie jest wart jednej łzy... Uszy do góry! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
![]()
hej !!!!!
wiesz moja pierwsza mysl po przeczytaniu kilku linijek była taka ,iż cłopak unika Ciebie bo zwyczajnie nie wie jak odejsc,i tu zatanowiłabym sie bo to tylko Ty mozesz wyczuc jak jest,musisz czytac wierszami i zaufać swojej intuicji. Bardzo nieładnie się zachował,oczywiste jest,że nie sprawdza sie swoich uczuć w taki spoób!A co do,że nie był pewny swych uczuć....hmmm rozumiem go, każdy może mieć wątpliwości(oczywiście nie powinno sie się ich sprawdzać kosztem uczuć drugiej osoby) a ja no Twoim miejscu,spróbowalabym sie z nim spotykać ale wyraznie zaznaczylabym mu ,że to co zrobił było nie fair i jeżli jego nastawinie do waszych spotkań(mam na myśli to jego milczenie) nie zmieni sie to ....koniec.bądz stanowcza i zastanów sie czy on jest wart Twojego czasu i Ciebie.Mam nadzieję ,że cokolwiek postanowisz będziesz się z tym dobrze czuła. Pozdrowienia TAO |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
uczucia to nie zabawka...
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Zgadzam się z dziewczynami: daj sobie spokój. Facet, gdyby mu zależało, to by tak nie postępował. Szkoda Twojego cennego czasu. Trzymaj się cieplutko
![]()
"Była jednak za duża na złodziejkę, zbyt uczciwa na skrytobójczynię, zbyt inteligentna na żonę i zbyt dumna, by podjąć jedyną powszechnie dostępną damską profesję. Dlatego została wojowniczką. /T.Pratchett, "Blask Fantastyczny"/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Wszystko, co napisały dziewczyny jest prawdą.
Faceci są dziwni, bo tak naprawdę są... tchórzami. Jak im związek nie pasuje, to nie wiedzą, co zrobić i najczęściej unikają swoich pań, aby one same domyśliły się, że zbliża się koniec. Ale oczywiście sami wprost tego powiedzieć nie potrafią. Więc dobrze, że z nim się rozstałaś. Nie jest wart ani Twojego uczucia, ani Twoich łez. Dobrze, że stało się to tak szybko, a nie np. za kilka lat, bo i takie sytuacje znam, wtedy ból jest nie do zniesienia. Najlepiej zajmij się sobą, jeśli jest Ci źle, zrób coś, co sprawi Ci przyjemność, choćby nawet najmniejszą. Idź na konie, na spotkanie z przyjaciółkami, zjedz mega-ciastko. Rozpieszczaj siebie, ciesz się życiem i inwestuj w siebie. A ten jedyny... hmm... czas zrobi Ci niespodziankę. I to dopiero będzie miłość. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
Tak, mężczyzni są tchórzami, dla nich problem z zerwaniem jest nieprzyjemną katastrofą, dlatego sądzą, że milczenie jest najlepszym wyjściem
![]() ![]() ![]()
Nie mam żadnych rasowych, kastowych czy religijnych uprzedzeń. Jedyne co mnie obchodzi, to czy dana jednostka jest istotą ludzką i to mi wystarczy. Gorsza już być nie może. Po co mi suwaczki? Miłość nie jest na pokaz. Do miłości trzeba dwojga, a nie Internetu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
dziewczyny mają rację - to nie jest zachowanie kogoś komu na Tobie zależy, ranić po co by się przekonac co się czuje?? To nie ma nic wspólnego z miłością, chyba że z miłością własną .....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Ewidentnie, jak na reku widac, ze koles jest niedojrzaly. Jak jest dobrze, to cie kocha, a jak juz troche trudniej, jeo uczucia gasna... Nie bylabys z takim typem szczesliwa.
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
Codergirl, strasznie jest mi przykro, że cierpisz. Uszka do góry, może dziś świat dla Ciebie nie jest rózowy, ale uwierz, że będzie lepiej i zyczę Ci tego z całego serca
![]() Ja myślę,że ten mężczyzna jest po prostu emocjonalnie niedojrzały. Dla mnie to żenujące, że ktoś boi się zakończyć związek, boi się porozmawiać. Klasę mężczyzny poznaje się nie po tym jak zaczyna ale po tym jak kończy związek. A tak na marginesie, kiedyś znajomy zakończył swój związek, jednak nie zaprzestał kontaktować się ze swoją "eks", zapyałam dlaczego to robi, przecież ona cierpi, a on mi na to: żal mi jej strasznie, przecież nie robię jej nadziei.
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, wielkie dziękuję za odpowiedź, za napisanie własnego zdania i słowa otuchy. Dużo o tym myślałam. Przez pierwszy miesiąc naszego związku byłam najszczęśliwsza na świecie i powiem Wam, że chciałabym znowu tak się poczuć. On miał w sobie to coś czego w żadnym innym facecie do tej pory nie widziałam... I tęsknię za tym czymś. Ale wiem, że to jest strasznie egoistyczne sprawić drugiej osobie ból tylko po to by się na chwile poczuć lepiej...
Wczoraj rozmawiałam na gg z nim, on odezwał się do mnie i powiedział, że czuje się wolniejszy. Ale chciał zobaczyć czy myśli o innych "laskach" i do tej pory ponoć myśli tylko o mnie. A jak ja mu wspominałam, że chciałabym być z kimś to mówił, że go to troszke boli i żebym tak nie robiła... Ponoć często o mnie myśli itp... Ja mu nic na to nie odpowiedziałam, ale myślicie, że po takim tekście będzie chciał wrócić? Wątpię żebym z nim znowu była. Ale jestem zła, że mogło być naprawdę fajnie a on to zmaścił. I jak jednak stwierdzi, że mnie kocha to tym bardziej będę zła, że taką głupią decyzją zniszczył coś nieodwracalnie ![]() ![]() Powiedział mi (i często powtarzał), że on czuje, że byłabym dla niego idealną żoną. Ale ma dopiero 22 lata i jeszcze nie jest w stanie się ożenić. Że gdyby był starszy to na pewno by się chciał już teraz ze mną ożenić. A teraz chce się wybawić z kumplami.... Heh ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z kolei mój obecny facet, ma 22 lata i to jemu najbardziej zależy na ślubie. Chce stabilizacji i ułożenia sobie ze mną życia. Jak więc widać wykręcanie się wiekiem nie ma sensu - niektórzy faceci i po 40-stce będą się zachowywać niedojrzale i nie będą gotowi na "poważny związek". Moim zdaniem wiek nie ma tu nic do rzeczy. Dobrze, że to się sypnęło po 2 miesiącach, bo z takim człowiekiem miałabyś chyba kiepskie życie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
![]()
Popieram, facet jest niedojrzały i sam nie wie czego chce...
Nie ma sensu wiązać się z kimś takim, wiem, łatwo jest napisać.. Zresztą ja ostatnio nie potrafię zrozumieć facetów (zwłaszcza mojego TŻ) !!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Czas leczy rany!!! Zapomnij o nim.
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
codegirl to naprawdę smutne co piszesz, ale moim skromnym zdaniem powinnaś się rozstać z tym facetem i nie zawracać sobie nim głowy....Przecież ty jesteś człowiekiem a nie testerem, którego mozna się pozbyć. Napewno jesteś bardzo wartościową osobą i zasługujesz na kogoś bardziej dojrzałego, kto będzie cię kochał od początku i będzie tego świadom i pewien. Pozdrawiam serdecznie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:17.