|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() bunt?
Nasz mały ma 15mc, wczoraj była taka sytuacja idzie do mnie z książeczką i nagle ja rzuca, ja mówię że nie rzucamy książeczek. Wziął tą sama i znowu rzucił, ja znowu swoje a on swoje i tak kilkanaście razy. Aż mu się znudziło. Dziś rano w łóżku, przytulamy się , gilgotki itd. nagle podszedł do męża i go stuknął w twarz, mówimy mu, że nie wolno a on znowu go uderzył, przytrzymałam mu rączkę i mówię, że nie wolno bo to tatę boli. Puściłam go a on znowu to samo. I się śmieje. Myślę, że on pomyślał, że to zabawa.
Dziewczyny dobrze reaguje na takie zachowanie? Tłumaczeniem? Rozmawiałam z koleżanką i ona powiedziała że na takie zachowanie nie zwraca uwagi. Odchodzi coś na zasadzie "obraziłam się" Nie wiem skąd u niego coś takiego się wzięło, bo u nas nie ma zachowania agresywnego, nawet podniesionego głosu. A może każde dziecko tak ma?
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: bunt?
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Może to jakieś zaburzenia somatyczne? Dziwna ta agresja i powtarzalność zachowań- może to coś ze spektrum autyzmu?
Możliwe, że warto porozmawiać z jakimś psychologiem dziecięcym lub pediatrą.
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
To jest moja jedyna reakcja
![]() Nie wierzę, że to na serio ![]() Autorko : poza tym dodam jeszcze, że lepiej nie zaczynaj wypowiedzi od "nie", bo to trochę tak jakby ci powiedzieć "nie myśl o niebieskim" - o czym pomyślałaś ![]() Nie złośliwie, ot taki mózg. Rzucanie etc eksperymenty są normą, możesz próbować przekierować to rzucanie na rzucenie czymś czym można - a się nie zniszczy, miś np. A poza tym to jak wyżej, tłumacz ale nie zbyt rozwlekle ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Może rzuca bo jest zafascynowany odgłosem upadającej rzeczy?
![]() Natomiast z biciem nie wiem, u nas się leją się raczej z siostrą ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
Mój też rzuca, ostatnio chciał wrzucić pokruszony biszkopt do kosza z majtkami na targu
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:23.