|
Notka |
|
Studia Miejsce dla osób, które są zainteresowane studiami. Chcesz dowiedzieć się jak wygląda życie studenckie? Dołącz do nas, podziel się doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Pomóżcie prosze!! Wybór magisterki...
Niedawno obroniłam tytuł inżyniera ochrony środowiska, już od dłuższego czasu zastanawiałam się czy będę miała po tym jakiekolwiek szanse na pracę, chociaż studia są ciekawe. Teraz głowie się nad tym czy iść na to samo na magisterke ? Już się na nią dostałam dziennie, na tą samą uczelnie. Dodam że większość moich znajomych z roku zmieniła miasto i teraz to już nie bedzie to samo... No i nie wiem czy to ma sens ;/ Pomyślałam, że może przeczekam pół roku, pójde do pracy, a od października spróbuje dostać się na zaoczną inżynierię środowiska, leśnictwo lub biologię... Tylko boję się że mnie nigdzie nie wezmą, że będą za duże róznice programowe.. Dlatego też nie wiem co robić... Jak myślicie ? Ciągnąć dalej OŚ i jednocześnie spróbować zarobić na zaoczne? help !
Może któraś z Was wie lub zna uczelnie na które przyjmują zaocznie bez problemu na inny kierunek po ochronie środowiska ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Pomóżcie prosze!! Wybór magisterki...
Po pierwsze to poprzeglądaj sobie warunki rekrutacji z rożnych Uczelni.
Myślę, że na te kierunki co napisałaś mogłabyś się dostać ewentualnie będziesz pisać test kwalifikacyjny . A co byś chciała konkretnie po tym robić? bo miewam, że jak chcesz isć np na leśnictwo dalej to masz jakis pomysł z tym związany czy tak z d..y. Ja na Twoim miejscu to nie wiem czy bym w ogóle gdzieś szła, bo widać że nie wiesz co sama chcesz i główny problem to jest taki, że znajomi się porozjeżdżali. Z tytułem inżyniera możesz juz coś działać w tej branży więc szukaj pracy a nie tak tymi studiami się przejmujesz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
A do jakiego miasta chciałabyś pójść na studia magisterskie?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Zawsze powtarzam, że bardzo ważne jest aby uczyć się a potem robic w zyciu to co nas interesuje i czego nie będziemy robić 'za kare' Wiem tez, że rzeczywistość czasem pokazuje coś innego ale zawsze warto próbować. Ja chodzę: http://studiamba.wsb.pl/ i na ten moment jestem zadowolona, nie mogę oczywiście przewidziec co będzie za 5 czy 10 lat, czy po kierunku bede miała prace ale coś trzeba postanowić....Moim zdaniem idx na to co najbardziej Cię interesuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
To nie jest tak, że wszędzie są różnice programowe. Często bywa tak, że wszyscy realizują ten sam program, a po prostu osoby, które były wcześniej na kierunku innym musza we własnym zakresie douczyć się, żeby pozaliczać. Jestem z Warszawy i tylko raczej ten rejon ogarniam i wg mnie np. ten kierunek ciekawy i jakoś koresponduje z tym, co wczesniej studiowałaś. - https://irk.uw.edu.pl/katalog.php?op...goria=studia_5 Ale oczywiście najlepiej przysiąść i przejrzeć całą ofertę, żeby później nie żałować
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Jeśli chodzi o miasto to biorę pod uwagę Białystok, Warszawe oraz Lublin (w tych dwóch ostatnich zaoczne). Właśnie chciałabym studiować coś co mnie interesuje ale jednocześnie myśle o przyszłości...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Też mnie to rozwaliło ![]() Znajomi znajomymi, ale żeby aż tak przywiązywać wagę do tego w tym wieku i w jakiś sposób opierać na tym chęć dalszego kształcenia to już przesada, jeśli ktoś pisze: "Dodam że większość moich znajomych z roku zmieniła miasto i teraz to już nie bedzie to samo... No i nie wiem czy to ma sens ;/" to ciężko w tej sytuacji udzielić poważnej odpowiedzi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
To co napisałam: "No i nie wiem czy to ma sens ;/ dotyczyło kierunku magisterki na, który się dostałam, a nie znajomych. Bez przesady, aż takim dzieckiem nie jestem...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
Bujaj las a nie nas
![]() Nie chodziło o to zdanie. Tytuł tego wątku i rozpacz w nim mówi samo za siebie. Warszawa SGGW-leśnictwo,inżynieria PW- inżynieria nie ma tu biologii zaocznej UP Lublin-biologia Możesz jeszcze posprawdzać inne uczelnie Trudno jest pomóc skoro Ty jako jedyne kryterium uważasz "bezproblemowe dostanie się". Wszystko jest w necie i to co wymagają też. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:48.