|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Delikatne kwiatowe perfumy
Część, mam pytanie. Poszukuję delikatnych kwiatowych perfum, ale jakoś nic nie przypada mi do gustu, albo to zwykła woda perfumowana, która trzyma się ale krótko :/
Mi chodzi o takie które trzymają się naprawdę długo i mają delikatny, słodkawy zapach. Proszę doradźcie, bo szukałam w Rossmanie i nic no :/ Miałam kiedyś wode perfumowaną o takim delikatnym zapachu, ale trzymała się może ze 2h. :/ potem nie było już nic czuć. Jeśli coś takiego znacie, to proszę o pomoc ![]() Potrzebuję czegoś, co się długo trzyma. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Delikatne kwiatowe perfumy
Nie do końca rozumiem. Woda perfumowana to jedno z najczęściej spotykanych stężeń i właśnie na nią (i wodę toaletową itp.) mówi się w języku potocznym "perfumy". Tylko od konkretnego przypadku zależy, czy woda perfumowana będzie słabiutka i po 2 h nie będzie jej czuć, czy będzie killerem, którego będą czuć wszyscy dookoła nosicielki przez 12 h. Mało tego, są i wody toaletowe o równie dużej mocy i trwałości.
Z Twojej wypowiedzi zrozumiałam, że szukasz jednak czystych perfum, czyli inaczej ekstraktu perfum, które zawierają największe stężenie substancji zapachowych? Jeśli tak, to może być ciężko, bo tylko nieliczne zapachy występują w tym stężeniu, a jeśli już, to są mega drogie i trudno dostępne. Ale tak, jak piszę, spokojnie można znaleźć mocne i trwałe perfumy w wersji EDP i EDT. Jeśli chodzi o delikatny kwiatowy zapach, do głowy przychodzi mi np. La Perla - Divina. Miałam wersję EDT i miała naprawdę dobrą projekcję przy niezłej trwałości (kilka godzin). Jak na ich niską cenę - naprawdę fajna sprawa, polecam przetestować. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Arsonist dziękuję, przetestuję.
Ja mam po prostu problem z tym, że jak kupuję jakąś wodę perfumowana, to zazwyczaj zapach ulatnia się bardzo szybko :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Zależy, jakie te wody kupujesz. Nic nie piszesz o nazwach, firmach. Można kupić wodę za 15zł w kiosku, a można za 500zł i obie będą perfumowane i obie kwiatowe.
Wszystko zależy od użytych składników (no, wiele). Napisz coś więcej. A z drugiej strony, bardzo często na sobie samym po dłuższej chwili nie czujemy zapachu, a nasze otoczenie nadal go czuje. Popytaj znajomych, czy czują Twoje perfumy. ![]() Edytowane przez dobbinka Czas edycji: 2015-03-21 o 19:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Nie jestem pewna, jakie to koncentracje, ale polecam:
Sheer Stellę, ja najbardziej lubię wersję z 2008, ale inne z którymi miałam do czynienia też są zacne Aqua Allegorie różne, z delikatnie kwiatowych najfajniejsze i najtrwalsze moim zdaniem są Angelique Lilas, Mimosa Tiare, pivoine magnifica, bouquet No. 2 i Flora Rosa Marina de Bourbon Eau de Lys
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:47.