|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Ślub cywilny -pomocy ;)
Witam! Za rok planujemy z narzeczonym wiązać ślub cywilny (później kościelny ale to jak ubieramy pieniądze
) a więc po cywilnym jakiś obiad dla rodziny. I tu moje piorrwsze pytanie bo moja siostra zapraszała tylko rodziców i rodzeństwo i jej mąż też i nie wiem czy tak nie będzie lepiej niż zapraszać wszystkich na cywilny i kościelny. Jak myślicie? A drugie pytanie to czy zapraszać chrzestnych na cywilny? bo tak chyba dziwnie tu dadzą prezent i tam. Chyba wolałabym zaprosić ich na kościelny. Co o tym myślicie? Bo ja już nie wiem ;(
|
|
|
|
|
#2 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Ślub cywilny -pomocy ;)
Aha czyli nikt
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
No chyba tak będzie najlepiej. Bo wolę to zrobić skromne a przy kościelnym zaszaleć
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
~*~Szalona Narzeczona~*~
|
Ja też uważam, że na cywilny tylko najbliższych. Przecież skoro i tak zamierzacie robić kościelny to wtedy zaproście wszystkich
|
|
#7 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Zakorzenienie
|
My robiliśmy cywilny. Plan wstępny był taki że zapraszamy rodziców + rodzeństwo i świadków z osobami towarzyszącymi (byli w związkach więc to było oczywiste), a później jest obiad w restauracji albo u mnie w domu.
Wyszło że byli świadkowie i ich os. towarzyszące. Poszliśmy później na obiad do restauracji, potem na pseudo sesję się powygłupiać nad zalewem, a wieczorem umówiliśmy się na dyskotekę i była balanga do samego rana ze znajomymi Jak macie zamiar robić kościelny z mega weselem to nie proś teraz wszystkich Ewentualnie możesz wysłać zawiadomienia o tym że pobieracie się - wszyscy się dowiedzą nie tylko z fejsa, a jak ktoś będzie chciał wam towarzyszyć to przyjdzie ![]() ---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Rozeznanie
|
Brat mojego tż biorąc cywilny zaprosił tylko rodziców i rodzeństwo z drugimi połówkami (same żony/mężowie, a ja byłam jedyną "dziewczyną" - spotykaliśmy się już 2 lata i brat tż dobrze mnie znał). Świadkami był brat Pana Młodego i siostra Panny Młodej. Po ślubie był uroczysty obiad z tortem.
Edytowane przez victorion Czas edycji: 2015-08-29 o 21:06 |
|
|
|
|
#10 |
|
polaczek cebulaczek
|
Najlepiej byloby w tej sytuacji zaprosic najblizsze tylko osoby - rodzicow i rodzenstwo + swiadkow. A chrzestnych zaprosisz na koscielny
|
|
|
#11 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:13.

) a więc po cywilnym jakiś obiad dla rodziny. I tu moje piorrwsze pytanie bo moja siostra zapraszała tylko rodziców i rodzeństwo i jej mąż też i nie wiem czy tak nie będzie lepiej niż zapraszać wszystkich na cywilny i kościelny. Jak myślicie? A drugie pytanie to czy zapraszać chrzestnych na cywilny? bo tak chyba dziwnie tu dadzą prezent i tam. Chyba wolałabym zaprosić ich na kościelny. Co o tym myślicie? Bo ja już nie wiem ;(