|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Ataki terrorystyczne: gdzie w kraju zachodniej Europy jest granica tolerancji?
Gdzie jest granica?
Proszę wyjaśnijcie mi, gdzie w kraju zachodniej Europy jest granica tolerancji? Jak samochodem rozjeżdża się ludzi na targu (Dijon i Nantes, Francja), maczetą ćwiartuje wyciągniętych ludzi z samochodu (Londyn, W. Brytania), porywa się kilkadziesiąt nieletnich dziewczyn (w tym 11-latki), uzależnia je od narkotyków, wielokrotnie gwałci, a z ich ciała robi się mięso do kebabów, które sprzedaje się białym (Blackpool i Rochdale, W. Brytania), morduje się pół redakcji gazety (Paryż, Francja), morduje się w Holandii na ulicy polityka Pim Fortuyna czy reżysera Theo van Gogha to w takich przypadkach występuje wyjątkowo nieszczęśliwy zbieg okoliczności i nie można go łączyć z innymi zdarzeniami? Gdzie się zaczyna, a gdzie kończy Europa? Jaki jest limit? Ilu jeszcze niewiernych muzułmanie muszą wytłuc w ciągu jednego dnia z okrzykiem Allacha na ustach, aby można było powiedzieć o wojnie kultur? Co by to było gdyby tylko jednego z tych wydarzeń sprawcą był Polak? I to jeszcze np na Żydzie czy wyznawcy islamu? Też nieszczęśliwy zbieg okoliczności? Też okazałoby się że sprawca był niepoczytalny? Obawiam się, że cały Naród Polski byłby winien. Myślicie że w Polsce mamy się czego obawiać? Dlaczego nie mogę śmiało powiedzieć że nie znoszę muzłumanów? dlaczego nie mogę śmiało powiedzieć że nie toleruję adopcji dzieci przez homoseksualistów bo zostanę nazwana homofobem a w przypadku gdy miałabym wysokoą pozycję - straciłabym zapewne pracę i zostałabym postawiona na świeczniku mediów i ,,poprawności politycznej"? dlczego dziś najbardziej dyskryminowanym jest biały człowiek (Ferguson płonęło i okradano jak zastrzelono czarnego obywatela, ale jak białych morduje się jest cisza), mężczyzna (tyle feministycznych afer gdy kobieta jest ukazana nie tak jakby rozwścieczone i jadowite feministki chciały), chrześcijanin (możesz wyśmiewać w satyrze chrześcijanina ale spróbuj to zrobić z muzłumaninem) ? Dziennikarka: ale Panie Profesorze, nie każdy muzłumanin jest taki sam.... Profesor: ale każdy terrorysta jest muzłumaninem https://www.youtube.com/watch?v=x0eh...=youtube_gdata
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Ataki terrorystyczne: gdzie w kraju zachodniej Europy jest granica tolerancji?
Podaj źródło do pierwszej części wypowiedzi, ponieważ jest to dość obszerny cytat.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Dot.: Ataki terrorystyczne: gdzie w kraju zachodniej Europy jest granica tolerancji?
Czy mamy się czego obawiać? Jasne, to tylko kwestia czasu. Europa nadal nie uczy się na błędach, skutek będzie taki, że udławimy się tą szeroko pojętą tolerancją, poprawnością polityczną i otwartością na kultury, które mentalnie tkwią jeszcze w średniowieczu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Granica tolerancji? Dla polityków chyba nie istnieje. Nie wiem co tymi ludźmi kieruje. Jak można tak włazić w tyłek społeczności, która nie chce się integrować, która gardzi kulturą danego kraju.
Nie rozumiem tej zachodniej tolerancji- pełna gama absurdów- od usunięcia wieprzowiny z Subwaya po ekstremistów na benefitach. Europa wyhodowała sobie ogromny problem i nie ma na niego rozwiązania. Jak dla mnie to skończy się w końcu wojną. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Ja mam wrazenie, ze w Anglii musialby byc skuteczny zamach na krolowa, zeby w koncu zaczeto cos realnie robic. A spoleczenstwo glupieje- w Niemczech ludzie protestuja przeciwko anty-multikulturowości. Sami sobie napytaja biedy. Tylko gdzie tu kurna mieszkac, zeby nie dotknela muzulmanska zaraza?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
BAN stały
|
[1=b82ed09e83d6cc96f3cec4b 39c6008ed9e8c5acd_5dd3308 25eb9e;49650211]Tylko gdzie tu kurna mieszkac, zeby nie dotknela muzulmanska zaraza?[/QUOTE]
Niestety kultura europejska ucieka z Europy - do Australii, USA, Kanady, w mniejszym stopniu Ameryki Południowej czy ... na Daleki Wschód (Chiny się szybko cywilizują). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
Gdzie ma mieszkać? U siebie. A na szczęście w Europie nie są u siebie. Ciekawa jestem, czy zachodnie państwa w związku z ostatnimi wydarzeniami zaliczają chociaż jakąś refleksję, że może zamiast zamykać na wiele lat swoje rynki pracy przed Europą Wschodnią lepiej było jednak zatrudnić Polaków, Słowaków i Ukraińców, zamiast wpuszczać Turków i Algierczyków, bo ktoś na tych najniższych stanowiskach musiał pracować.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
Powaznie sie nad tym zastanawiam, jesli w tym wzgledzie w ciagu kilku lat nic sie w Europie nie zmieni.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zadomowienie
|
I niestety doniesienia o zamachach będą coraz częstsze.
I zaraz ktoś powie, że nie każdy muzułmanin jest zły blablabla, dla mnie to bez różnicy, wolałabym nie wpuścić żadnego do kraju i nie żyć w strachu o własne życie. Oni mają zupełnie inną mentalność, dla nich ta nasza europejska otwartość jest po prostu oznaką słabości. Francja czy UK już dawno powinny zareagować, niestety obudzą się z ręką w nocniku.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ostatnio czytałam artykuł na temat UK- odnośnie imigrantów europejskich i pozaeuropejskich. Ci drudzy na przestrzeni bodajże 20 lat nigdy nie włożyli do budżetu więcej niż z niego wyjęli. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tam zabijają spokojnie ludzi, żołnierzy, sieją terror na ulicach i nikt nic nie robi, bo petrodolary wpływają od muzułmanów zresztą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Konto usunięte
|
[1=397c2675f3cdfd9a8d96949 5a6edd4aafb32f2d2_655aa1f 83943f;49649572]Podaj źródło do pierwszej części wypowiedzi, ponieważ jest to dość obszerny cytat.[/QUOTE]
Znajdz sobie w googlach, chyba potrafisz? Ja czekam, az sie zacznie nazywac rzeczy po imieniu - muzułmańscy terroryści a nie 'strzelanina we Francji'. Tak, Polacy maja sie czego obawiac bo ostatnio sporo podróżują i mogą się tam znalezc. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Konto usunięte
|
Zadnego muzulmanina w polsce. To religia nienawisci i powinna byc tak samo zabroniona jak gloszenie tresci faszystowskich. Tylko dorosnac do tego musimy. Hehe.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zadomowienie
|
no dokładnie, jakiś polityk francuski w swoim komentarzu ani razu nie użył słowa "muzułmanie", ale coś tam tylko przebąknął o "zamachu na wolność"
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Konto usunięte
|
Dokładnie, czesto mijają dni zanim w ogóle media podadzą kto kogo i za co. jak były zamieszki w Londynie to tez nie od razu mowili, ze byl konfikt z imigrantem. Tak bardzo sie boja ich urazic, ze beda za to ginąć. Jakby faktycznie nie rozumieli, ze mozna zwalczac nastawienie a nie trzeba wcale wypowiadac wojny rasowej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Konto usunięte
|
Przez jakiś czas w Polsce nie mamy się czego bać, dopóki:
1. Kościół ma bardzo dużo do powiedzenia 2. Mamy bojówki, które ćwiczą swoją nietolerancję na tęczy Problem zaczyna się wtedy, kiedy społeczeństwo staje się mniej religijne i przez to mniej emocjonalnie reaguje na np. kolejny meczet ![]() Ja byłam przerażona jak zobaczyłam egzekucję tego policjanta - to nie powinno się wydarzyć w żadnym cywilizowanym kraju. Żadnym. I przypomniał mi się odcinek Polandii.. http://youtu.be/oNO-jhdZU9E?t=56s |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zadomowienie
|
[1=6610e975c85461a73511d7b 83bf3e01cd5d91d24_6487a38 504e0b;49651160]Przez jakiś czas w Polsce nie mamy się czego bać, dopóki:
1. Kościół ma bardzo dużo do powiedzenia 2. Mamy bojówki, które ćwiczą swoją nietolerancję na tęczy Problem zaczyna się wtedy, kiedy społeczeństwo staje się mniej religijne i przez to mniej emocjonalnie reaguje na np. kolejny meczet ![]() przede wszystkim nie przyjeżdżają do nas, bo socjal jest slaby
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=6610e975c85461a73511d7b 83bf3e01cd5d91d24_6487a38 504e0b;49651160]Przez jakiś czas w Polsce nie mamy się czego bać, dopóki: 1. Kościół ma bardzo dużo do powiedzenia 2. Mamy bojówki, które ćwiczą swoją nietolerancję na tęczy[/QUOTE] nie mamy socjalu a to ich nie przyciąga a nie jakieś bojówki czy kościół ![]() przecież nie przyjadą tutaj aby żyć za 500 złotych w ziemiance ![]() a tam dostaną mieszkanie/dom a do tego fajną kasę co miesiąc. i mnie wkurza jak słyszę Camerona czy innego prawicowca pieprzącego że Polacy tacy źli na wyspach są bo zasiłki biorą itd niech się idioci zainteresują pastuchami siedzącymi na wiecznym bezrobociu biorąc ciągle kasę na coraz to większą bandę dzieciaków rodzących się w zastraszającym tempie i siejącym terror na uliach. no ale prościej przyczepić się do Polaków zapieprzających za najniższą stawkę którą angole gardzą, niż zająć się poważniejszym muzułmańskim problemem niż Polakiem biorącym pieniądze na dzieciaka w Polsce. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Konto usunięte
|
Jestem ateista ale jak trzeba bedzie to nuezeznie czy z katolikiem prawoslawnym baptysta czy kosciolem latajacego potwora spaghetti bede walczyc :P gorzej ze latwi przesadzic w druga strone i w wyniku takich burd do wladzy miga dojsc skrajni ncjinalisci
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:49 ---------- No, a to jest kolejny problem, którego się obawiam - ze skrajności w skrajność. Oby to nie nastąpiło. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Konto usunięte
|
Swoją drogą, to ja już dawno nie rozumiałam jak zaczęli zakładać im tam na zachodzie knebel, a oni się godzili. Nie wolno zle pisac o islamie i nie wolno w szkołach poruszać wielu tematów, zwłaszcza krucjat. Odpada Robin Hood, pieśń o Rolandzie oraz ksiązki o niemoralnych kobietach typu Madame Bovary. Tak jakby nam ktos Krzyżaków zabronił i oni się tak po prostu zgodzili. A ja tylko wiem o czubku góry lodowej od pracujących tam nauczycielek. Oraz oczywiscie slynny mowyw z zakazem wypowiedzi na temat świni.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zostanie "u siebie" jest też świetnym rozwiązaniem dla uchodźców z krajów ogarniętych wojną, jak np. Syria czy Afganistan. Oh wait, przecież to w sporej części muzułmanie... Edytowane przez milionmalychkawalkow Czas edycji: 2015-01-07 o 23:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Konto usunięte
|
Połowa pewnie nie, ale zaryzykowałabym, że już tej połowy blisko. Pamiętam, jak kilka lat temu dziwiło mnie, ile pięknych kobiet mijałam w Paryżu, aż w końcu dotarłodo mnie, że przez tydzień właściwie nie widziałam w 100% białej kobiety. Zawsze sobie wyobrażałam, że Paryż jest pełen Catherine Deneuve, ale raczej pełny jest Isabelle Adjani.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:23.