|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
9 kg w 8 tygodni i dużo smoothies:).. Zaczynamy od poniedziałku 22.06!
Cześć Dziewczyny
![]() Cóż, nie będę oryginalna, że chcę schudnąć. Postanowiłam założyć tutaj swój wątek aby jak większość z was móc dzielić się swoimi wzlotami i upadkami. Moje marzenie to w ciągu najbliższych 8 tygodni zrzucić 9 kg. Jestem jednak zwolenniczką metody małych kroków, więc na początek chciałabym w ciągu najbliższych 10 dni zrzucić 2 kg. Moje wymiary: 168 cm wzrostu 64 kg wagi Tryb życia: mało aktywny, praca biurowa Odżywianie: normalne, słodka kawa, mało słodyczy Postanowiłam zawalczyć z tym na swój sposób i postawić na dietę smaczną i zdrową. Postanowiłam postawić na smoothies ![]() Plan: - węglowodany ograniczone do minimum (parę łyżek otrębów lub płatków owiasnych, jakieś orzechy od czas do czasu) - tłuszcze zminimalizowane - dużo białka (z mięs drób, ryby, chuda wędlina) - owoce (ograniczone do 1 smoothies dziennie) - warzywa (przemycone w smoothies i nie tylko w większej ilosci) Mam nadzieję że stosując się do powyższych zasad + wprowadzając ruch fizyczny (ruch z psem glownie bieganie) uda mi się wyjechac na wakacje życia z dużo większym poczuciem wlasnej wartosci niz obecnie ![]() Teraz lece szukać przepisów na zdrowe i pożywne smoothies, których zdjęciami chętnie będę się dzielić. Pojemniki na pakowanie do pracy już czekają.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: 9 kg w 8 tygodni i dużo smoothies:).. Zaczynamy od poniedziałku 22.06!
Jedno zdanie przeczy drugiemu, jak sie ogranicza ww to się nie wprowadza do diety owoców. Twój plan zawiera wiele podstawowych błędów. Poza tym widać, że nie masz zielonego pojęcia o odchudzaniu. Cel, który sobie założyłaś jest nierealny.
Całkowite lekceważenie wszelkich zagrożeń sprawiało jakoś, że zagrożenia zniechęcały się, rezygnowały i znikały.Terry Pratchett Doświadczenie jest szkołą, w której lekcje drogo kosztują ![]() Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu Edytowane przez pingwin2 Czas edycji: 2015-06-22 o 07:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Jedyne do czego ja sama moge sie doczepic, to to, ze 9kg w 2 miesiace, to duzo i skóra moze obwisnac, bo nie nadazy... Lepiej dac sobie minimum 6 miesiecy na utrate 9kg, w szczegolnosci, ze schodzi z wagi w normie i bedzie jej ciezko. Edytowane przez eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64 Czas edycji: 2015-06-22 o 11:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
.
|
jak ktoś ogranicza węgle do minimum to pierwsze co, skreśla z jadłospisu owoce, które są cukrami prostymi. milion razy lepiej zostawić w menu węgle złożone, bo jednak organizm musi czerpać skądś energię. tak samo ograniczenie tłuszczu do minimum to średni pomysł u kobiet - chociażby ze względu na skórę, włosy czy gospodarkę hormonalną.
orzechy są traktowane jako źródło tłuszczu a nie węgli, chociaż mają sporo kalorii. poza tym szczerze, cel jest nierealny. powiedziałabym, że przy takiej wadze, jeśli ktoś nie ma rozwalonego metabolizmu to realne są 3 miesiące na zrzucenie 9kg. zabawne, że ludzie na ostatni dzwonek robią "formę na wakacje życia", a w krótkim czasie trudno osiągnąć spektakularne efekty. formę letnią polecam robić w okresie zimowym ![]()
![]() |
#5 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Edytowane przez eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64 Czas edycji: 2015-06-22 o 11:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Co do diety, to dziewczyny już powiedziały - chcesz ograniczać węgle, zostaw jakieś pełne ziarno. Po smoothiesie owocowym będziesz miała zapewne wilczy apetyt przy takiej "diecie". Możesz ograniczyć węgle, ale czemu akurat tylko płatki owsiane? Otrąb nie traktowałabym jako węgli - to praktycznie same łupiny, które przelecą przez jelita zabierając ze sobą wiele pożytecznych substancji. I 2 kg w 10 dni to nie są małe kroczki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
oo smoothies masz jakieś sprawdzone przepisy przy odchudzaniu na smoothies?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:16.