ci±¿a, zmiany - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2015-03-01, 19:09   #1
asia1010
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 672

ci±¿a, zmiany

Zastanawialam siê ci±gle czy tu napisac, ale widze ze coraz bardziej sobie nie radze. Z t¿ jestesmy razem dwa lata, miesi±c temu dowiedzia³am siê ze jestem w cia¿y. Slub cywilny planujemy za dwa miesiace, ko¶cielny za dwa lata. Bêdziemy mieszkac u t¿ (mieszka z rodzicami) Pierwszy problem polega na tym, ¿e nie chce mi siê ustalac daty, nie chce mi sie kupowac obraczek, szukac sukienki, mysla³am, ¿e takie rzeczy powinny cieszyc a mi sie poprostu nie chce. Ju¿ nie pracuje, dot±d moje ¿ycie polegalo na pracy, wyj¶ciach, bieganiu, æwiczeniach. Teraz tylko jem, spie, ogladam seriale i ci±gle sie denerwuje na mojego t¿, ciagle placze, ciagle mi cos niepasuje. Wczesniej w ogole sie nie czepia³am nigdy sie nie k³ócilismy, czasem sie nawet zastanawialam czy mamy jakies powody do k³ótni. Teraz nic mnie nie cieszy, czuje tylko jakbym "wegetowala". Dawniej moglam siedziec bez przerwy u t¿ teraz staram sie jak najmniej spedzac czasu u niego, praktycznie juz u niego nie spie. Czasem sama mam dosc swojego placzu i zachowania. Dodam ze w ciagu tygodnia jestem spokojna, kiedy przychodzi weekend wybucham.
Stary 2015-03-01, 19:29   #2
Barbarella05
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 713
Dot.: ci±¿a, zmiany

Cytat:
Napisane przez asia1010 Poka¿ wiadomo¶æ
Zastanawialam siê ci±gle czy tu napisac, ale widze ze coraz bardziej sobie nie radze. Z t¿ jestesmy razem dwa lata, miesi±c temu dowiedzia³am siê ze jestem w cia¿y. Slub cywilny planujemy za dwa miesiace, ko¶cielny za dwa lata. Bêdziemy mieszkac u t¿ (mieszka z rodzicami) Pierwszy problem polega na tym, ¿e nie chce mi siê ustalac daty, nie chce mi sie kupowac obraczek, szukac sukienki, mysla³am, ¿e takie rzeczy powinny cieszyc a mi sie poprostu nie chce. Ju¿ nie pracuje, dot±d moje ¿ycie polegalo na pracy, wyj¶ciach, bieganiu, æwiczeniach. Teraz tylko jem, spie, ogladam seriale i ci±gle sie denerwuje na mojego t¿, ciagle placze, ciagle mi cos niepasuje. Wczesniej w ogole sie nie czepia³am nigdy sie nie k³ócilismy, czasem sie nawet zastanawialam czy mamy jakies powody do k³ótni. Teraz nic mnie nie cieszy, czuje tylko jakbym "wegetowala". Dawniej moglam siedziec bez przerwy u t¿ teraz staram sie jak najmniej spedzac czasu u niego, praktycznie juz u niego nie spie. Czasem sama mam dosc swojego placzu i zachowania. Dodam ze w ciagu tygodnia jestem spokojna, kiedy przychodzi weekend wybucham.
Wahania nastroju itd. - jeste¶ w ci±¿y, to normalne.
Martwisz siê czym¶- postaraj siê porozmawiaæ z Tz.
Wegetujesz- zajmij siê czym¶. Pomy¶l, co lubisz robiæ, jak spêdzasz czas wolny ? Czytasz, co¶ ogladasz, sprz±tasz?
Ci±¿a to nie choroba, mo¿esz chodziæ na spacery, spotykac siê ze znajomymi.
Bêdziesz - w³a¶ciwie ju¿ jeste¶- Mam± pomy¶l o dziecku, pomy¶l nad jego/jej imieniem.

Z tym ¶lubem- oswiadczy³ ci siê zanim zasz³a¶ w ci±¿e, czy ci±¿a wymusza ¶lub? Jak to u Was jest ?
Jak siê Twój T¿ zachowuje w stosunku do Ciebie, wspiera ciê, pomaga ci w planowaniu ¶lubu ..?
Barbarella05 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-03-01, 19:29   #3
jag_na
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 934

typowe objawy wczesnej ci±¿y. to minie.
jag_na jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-03-01, 19:30   #4
angepisst
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 4

Ale co takiego siê sta³o? Dopiero siê dowiedzia³a¶ o ci±¿y, a ju¿ siê przestawi³a¶ na tryb le¿enie-jedzenie? Przecie¿ to nie choroba... Jak lubisz sport to æwicz dalej, nie forsuj siê, ale przecie¿ s± nawet specjalnie æwiczenia. Na basen mo¿esz normalnie chodziæ, na spacery. Wychodziæ mo¿e nie na piwo, ale na kawê ze znajomymi. Ogólnie to nie rozumiem w czym tkwi problem :O a ogólnie my¶l o dziecku Ciê cieszy?
angepisst jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-03-01, 19:33   #5
Wikttoria
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 414
GG do Wikttoria

Twój psychika tak reaguje na hormony + na o 180 stopni wywrócony sposób spêdzenia czasu. To minie. Dot±d oddawa³a¶ siê pracy teraz musisz na nowo u³o¿yæ sobie plan dnia. spokojnie

Jest nas troje
Wikttoria jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-03-01, 19:36   #6
asia1010
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Barbarella05 Poka¿ wiadomo¶æ
Wahania nastroju itd. - jeste¶ w ci±¿y, to normalne.
Martwisz siê czym¶- postaraj siê porozmawiaæ z Tz.
Wegetujesz- zajmij siê czym¶. Pomy¶l, co lubisz robiæ, jak spêdzasz czas wolny ? Czytasz, co¶ ogladasz, sprz±tasz?
Ci±¿a to nie choroba, mo¿esz chodziæ na spacery, spotykac siê ze znajomymi.
Bêdziesz - w³a¶ciwie ju¿ jeste¶- Mam± pomy¶l o dziecku, pomy¶l nad jego/jej imieniem.

Z tym ¶lubem- oswiadczy³ ci siê zanim zasz³a¶ w ci±¿e, czy ci±¿a wymusza ¶lub? Jak to u Was jest ?
Jak siê Twój T¿ zachowuje w stosunku do Ciebie, wspiera ciê, pomaga ci w planowaniu ¶lubu ..?
Chodzê na spacery codziennie w ciagu tygodnia, sprz±tam gotuje obiady, czytam, robiê co sie da, ale ja nigdy nie prowadzi³am takiego trybu, do znajomych wyciaga mnie t¿ chociaz omijam ludzi jak moge.

Nie o¶wiadczyl mi sie zanim zaszlam w ci±¿e. Kiedys bardzo chcialam teraz nie chce pierscionka i o¶wiadczyn. Do porodu mam mieszkac w domu z rodzicami. Tak wspiera mnie powiedzia³am mu ¿eby on wymysli³ date i reszte bo ja nie mam ochoty na to

Edytowane przez asia1010
Czas edycji: 2015-03-01 o 19:37
asia1010 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-03-01, 19:36   #7
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Wiadomo¶ci: 41 748

Wszystkiego dobrego, trzymam mocno kciuki

W temacie w±tku - darujcie sobie bieganinê przed¶lubn± w pierwszym trymestrze, to czas najwiêkszych szaleñstw hormonalnych, najgorsze samopoczucie, najwiêkszy stres. Daj sobie czas na och³oniêcie, na przyzwyczajenie siê do my¶li o nowej sytuacji, na ustabilizowanie fizycznych dolegliwo¶ci. Nie ma co siê spieszyæ, serio.
Bêdzie dobrze, tylko zaakceptujcie oboje fakt, ¿e teraz trzeba trochê zwolniæ, a nie przyspieszaæ i ¿e trzeba mieæ du¿o cierpliwo¶ci do konsekwencji zmian, które zachodz±
Stary 2015-03-01, 19:37   #8
Barbarella05
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez angepisst Poka¿ wiadomo¶æ
Ale co takiego siê sta³o? Dopiero siê dowiedzia³a¶ o ci±¿y, a ju¿ siê przestawi³a¶ na tryb le¿enie-jedzenie? Przecie¿ to nie choroba... Jak lubisz sport to æwicz dalej, nie forsuj siê, ale przecie¿ s± nawet specjalnie æwiczenia. Na basen mo¿esz normalnie chodziæ, na spacery. Wychodziæ mo¿e nie na piwo, ale na kawê ze znajomymi. Ogólnie to nie rozumiem w czym tkwi problem :O a ogólnie my¶l o dziecku Ciê cieszy?
Pogrubione- Bingo !
W³a¶nie, my¶l o dziecku Ciê cieszy, my¶l o ¶lubie sprawia Ci przyjemno¶æ ?
Stary 2015-03-01, 19:39   #9
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez angepisst Poka¿ wiadomo¶æ
Przecie¿ to nie choroba...
Pierwszy trymestr bywa ciê¿ki...zarówno psychicznie, jak i fizycznie.
Stary 2015-03-01, 19:40   #10
asia1010
Zadomowienie

Cytat:
Pogrubione- Bingo !
W³a¶nie, my¶l o dziecku Ciê cieszy, my¶l o ¶lubie sprawia Ci przyjemno¶æ ?
My¶l o dziecku raz mnie cieszy, raz przeraza. a my¶l o ¶lubie to ostatnia rzecz ktorej chce. Chce wziaæ teraz ¿eby pozniej z wielkim brzuchem nie brac, ale nie chce mi sie malowac ubierac, szykowac.
Stary 2015-03-01, 19:41   #11
Barbarella05
Wtajemniczenie

Cytat:
Chodzê na spacery codziennie w ciagu tygodnia, sprz±tam gotuje obiady, czytam, robiê co sie da, ale ja nigdy nie prowadzi³am takiego trybu, do znajomych wyciaga mnie t¿ chociaz omijam ludzi jak moge.

Nie o¶wiadczyl mi sie zanim zaszlam w ci±¿e. Kiedys bardzo chcialam teraz nie chce pierscionka i o¶wiadczyn. Do porodu mam mieszkac w domu z rodzicami. Tak wspiera mnie powiedzia³am mu ¿eby on wymysli³ date i reszte bo ja nie mam ochoty na to
1) Dlaczego omijasz znajomych? Wstydzisz siê?
2) "on wymysli³ date i reszte bo ja nie mam ochoty na to"
to w takim razie PO CO ¦LUB, skoro TY NIE CHCESZ?
Mówi³a¶ mu,¿e nie chcesz slubu ?
Skoro nie chcesz ¶lubu, to po co siê zmuszaæ?

Kochana, w jakim jeste¶cie wieku?

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2015-03-01, 19:43   #12
asia1010
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elvegirl Poka¿ wiadomo¶æ
Pierwszy trymestr bywa ciê¿ki...zarówno psychicznie, jak i fizycznie.
Fizycznie czuje sie bardzo dobrze, psychicznie tez od poniedzialku do pi±tku ca³y czas staram sie cos robic, i ogolnie jestem spokojna, kiedy jest weekend czy spotkanie z moim t¿ zaczyna mi ciagle cos nie pasowac i widze, ¿e to g³ównie on tak na mnie dzia³a dra¿ni±co
Stary 2015-03-01, 19:44   #13
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
My¶l o dziecku raz mnie cieszy, raz przeraza. a my¶l o ¶lubie to ostatnia rzecz ktorej chce. Chce wziaæ teraz ¿eby pozniej z wielkim brzuchem nie brac, ale nie chce mi sie malowac ubierac, szykowac.
Do wielkiego brzucha masz jeszcze kawa³ek, jak prze³o¿ycie o miesi±c-pó³tora to tragedia siê nie stanie, a ju¿ mo¿esz i¶æ z lepszym nastawieniem do USC, mo¿na te¿ wzi±æ ¶lub po porodzie przecie¿. Daj sobie czas, serio, po co masz z tak± niechêci± podchodziæ do tematu? A pierwszy trymestr mo¿e byæ przecie¿ bardzo ró¿ny. Wyobra¿asz sobie mdleæ albo pawiami ozdabiaæ pomieszczenie w trakcie wybierania sukienki?
Stary 2015-03-01, 19:45   #14
Barbarella05
Wtajemniczenie

Jezu, po przeczytaniu ca³o¶ci, kurde kobieto, pierwszy raz mnie a¿ zatka³o...
TY NIE CHCESZ ¦LUBU - to uno
WY£AZI Z CIEBIE LEÑ- to duo, ale jeste¶ w ci±¿y, po czê¶ci jako¶ mo¿na to wyt³umaczyæ
JESTEM ZDANIA,¯E TY CHYBA NIE KOCHASZ OJCA SWOJEGO DZIECKA - mylê siê?

Czekam na jakie¶ trupy, które wypadn± z szafy, bo co¶ czuje,ze to co tu do tej pory napisa³a¶, to tylko wierzcho³ek góry lodowej...
Stary 2015-03-01, 19:47   #15
asia1010
Zadomowienie

Cytat:
1) Dlaczego omijasz znajomych? Wstydzisz siê?
2) "on wymysli³ date i reszte bo ja nie mam ochoty na to"
to w takim razie PO CO ¦LUB, skoro TY NIE CHCESZ?
Mówi³a¶ mu,¿e nie chcesz slubu ?
Skoro nie chcesz ¶lubu, to po co siê zmuszaæ?

Kochana, w jakim jeste¶cie wieku?
Nie wstydzê sie, omijam bo poprostu nie mam ochoty przebywac w towarzystwie.
Mówilam, ¿e nie mam ochoty, ale to tylko cywilny chcialam wzi±æ przed porodem dlaczego ? nie wiem ze wzgledu na dziecko ?
T¿ jest m³odszy 5 lat ode mnie, ma 23 lata.
Stary 2015-03-01, 19:48   #16
madana
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 17 071

Cytat:
- to nie bierz, osobi¶cie uwa¿am to za jeden z g³upszych powodów ¶lubu.
A Twoje zachowanie, nastroje- typowe dla czêsto pocz±tków ci±¿y.
madana jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-03-01, 19:51   #17
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
(...)kiedy jest weekend czy spotkanie z moim t¿ zaczyna mi ciagle cos nie pasowac i widze, ¿e to g³ównie on tak na mnie dzia³a dra¿ni±co
Sprawca ZUA

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

Cytat:
Mówilam, ¿e nie mam ochoty, ale to tylko cywilny chcialam wzi±æ przed porodem dlaczego ? nie wiem ze wzgledu na dziecko ?
Ale czego siê boisz ? ¯e dziecko nie¶lubne bêdzie? Zanim mu to ktokolwiek wytknie, to ju¿ po ko¶cielnym bêdziecie przecie¿, z tego co planujecie Daj spokój, branie ¶lubu "bo co ludzie powiedz±" jest bez sensu. To jest fajna, ciep³a, dla wielu bardzo wyj±tkowa chwila, nie ma sensu jej po¶wiêcaæ "bo ludzie". To Wy macie byæ szczê¶liwi, a na razie nie jeste¶cie
Stary 2015-03-01, 19:53   #18
201609102148
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 7 330

Cytat:

Czemu?
201609102148 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-03-01, 19:55   #19
Barbarella05
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie wstydzê sie, omijam bo poprostu nie mam ochoty przebywac w towarzystwie.
T¿ jest m³odszy 5 lat ode mnie, ma 23 lata.
Cytat:
Napisane przez madana Poka¿ wiadomo¶æ
- to nie bierz, osobi¶cie uwa¿am to za jeden z g³upszych powodów ¶lubu.
A Twoje zachowanie, nastroje- typowe dla czêsto pocz±tków ci±¿y.
Popieram rêkami i nogami- nie bierz ¶lubu, nie martw siê co ludzie powiedz± bo im nic do tego.

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2015-03-01, 19:56   #20
asia1010
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elvegirl Poka¿ wiadomo¶æ
Sprawca ZUA

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

Ale czego siê boisz ? ¯e dziecko nie¶lubne bêdzie? Zanim mu to ktokolwiek wytknie, to ju¿ po ko¶cielnym bêdziecie przecie¿, z tego co planujecie Daj spokój, branie ¶lubu "bo co ludzie powiedz±" jest bez sensu. To jest fajna, ciep³a, dla wielu bardzo wyj±tkowa chwila, nie ma sensu jej po¶wiêcaæ "bo ludzie". To Wy macie byæ szczê¶liwi, a na razie nie jeste¶cie
A co to jest ZUA ?

¦lub cywilny prze³o¿ê jednak na pozniej a¿ sie "pozbieram".
Dawniej spêdza³am nawet kilka dni u t¿ a teraz kilka godzin dla mnie to du¿o. Nie wiedzia³am, ¿e jak ju¿ bede przed faktem slubu, mieszkania to bede chciala "uciec"
Stary 2015-03-01, 19:59   #21
Chatul
ma zielone pojêcie

Wiadomo¶ci: 40 401

Cytat:
To siê zastanów, czy naprawdê tego ¶lubu chcesz. A je¶li tak, to dlaczego. Bo akurat dziecku ¶lub rodziców raczej potrzebny nie jest. Szczególnie, ¿e ojciec mo¿e uznaæ w³asne dziecko jeszcze przed jego narodzinami. Bez brania ¶lubu
Stary 2015-03-01, 19:59   #22
Barbarella05
Wtajemniczenie

A czemu ju¿ nie pracujesz?
Stary 2015-03-01, 20:01   #23
201609102148
Konto usuniête

Cytat:

Tez czekam na odpowied¼.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-03-01, 20:03   #24
gingerbre
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 361

Cytat:
Te¿ jestem ciekawa
gingerbre jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-03-01, 20:04   #25
Barbarella05
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Farmakopea Poka¿ wiadomo¶æ
Tez czekam na odpowied¼.
i wogóle dlaczego unika towarzystwa przyjació³, znajomych?
Przychodzi mi tylko na my¶l,¿e boi siê oceniania,¿e zasz³a w ci±¿ê...ale to irracjonalne..
Stary 2015-03-01, 20:07   #26
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
A co to jest ZUA ?
tu masz, z³o, tylko inaczej pisane
Cytat:
¦lub cywilny prze³o¿ê jednak na pozniej a¿ sie "pozbieram".
Dawniej spêdza³am nawet kilka dni u t¿ a teraz kilka godzin dla mnie to du¿o. Nie wiedzia³am, ¿e jak ju¿ bede przed faktem slubu, mieszkania to bede chciala "uciec"
Czêsto stres przed¶lubny siê pojawia i bez ci±¿y, a tu trochê za du¿o siê Ci nawali³o na g³owê - wiadomo¶æ o ci±¿y, o¶wiadczyny niejako przez t± wiadomo¶æ wywo³ane... po prostu dajcie sobie czas, oboje. Pouk³adajcie sobie, poczytajcie o zmianach, które w Tobie zachodz± i zachodziæ bêd±, o reakcjach cia³a i mózgu, jakie mog± siê pojawiæ. Zwolnijcie trochê, skup siê na badaniach i tak dalej, na razie to jest kwestia najistotniejsza. Formalno¶ci ¶lubne zd±¿ycie, nikt nie mówi ¿e masz dreptaæ do USC w 8-9 miesi±cu, ale jest jeszcze czas

---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ----------

Cytat:
i wogóle dlaczego unika towarzystwa przyjació³, znajomych?
Mo¿e po prostu nie mieæ ochoty na spotkania towarzyskie. Niedawno dowiedzia³a siê o ci±¿y, ¿ycie jej siê wywróci³o do góry nogami, dajcie dziewczynie och³on±æ
Stary 2015-03-01, 20:07   #27
mamaszkrabka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 272

Mo¿e dziewczyna mia³a fizyczn± pracê, a wiadomo, ¿e w ci±¿y d¼wiganie raczej wskazane nie jest. A mo¿e ma takie md³o¶ci, ¿e nie jest w stanie pó³ dnia funkcjonowaæ, a mo¿e po prostu jej siê nie chce... tak jak nie chce siê jej braæ ¶lubu.

Zgadzam siê, ¿e branie ¶lubu tylko ze wzglêdu na dziecko nie jest dobrym pomys³em.

Poza tym daj sobie czas do pocz±tku II trymestru. Zobaczysz, si³y i podej¶cie siê zmieni±
mamaszkrabka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-03-01, 20:07   #28
WhySoSerious
multitasking ninja

Wiadomo¶ci: 1 405

Mnie zastanawia dlaczego autorka nie pracuje i dlaczego nie mieszkaj± z t¿ razem, a maj± zamieszkaæ dopiero po porodzie? trochê dziwny pomys³, czym umotywowany?
Stary 2015-03-01, 20:09   #29
asia1010
Zadomowienie

Cytat:
Jestem od dwóch tygodni na zwolnieniu lekarskim. Pracujê z dzieæmi, dzieci bez przerwy kichaj±, kaszl±, smarkaj± przy tym raz w miesiacu by³am przeziebiona dlatego przesta³am pracowac.

Co do mieszkania u t¿ to nie chce tu mieszkac, ale nie ma innego wyj¶cia. T¿ ma tu blisko do pracy jednej i drugiej. Ja mialam umowe tylko do czerwca wiec i tak musze szukac czagos innego.

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ----------

Cytat:
Napisane przez WhySoSerious Poka¿ wiadomo¶æ
Mnie zastanawia dlaczego autorka nie pracuje i dlaczego nie mieszkaj± z t¿ razem, a maj± zamieszkaæ dopiero po porodzie? trochê dziwny pomys³, czym umotywowany?
Ja myslalam ze po slubie cywilnym zamieszkamy razem, t¿ powiedzia³, ¿e po porodzie. Wczesniej chcialam odrazu po slubie teraz ciesze sie ze po¼niej poniewaz nie chce wyprowadzac sie z domu
Stary 2015-03-01, 20:12   #30
201609102148
Konto usuniête

Cytat:
Jestem od dwóch tygodni na zwolnieniu lekarskim. Pracujê z dzieæmi, dzieci bez przerwy kichaj±, kaszl±, smarkaj± przy tym raz w miesiacu by³am przeziebiona dlatego przesta³am pracowac.

Co do mieszkania u t¿ to nie chce tu mieszkac, ale nie ma innego wyj¶cia. T¿ ma tu blisko do pracy jednej i drugiej. Ja mialam umowe tylko do czerwca wiec i tak musze szukac czagos innego.

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ----------

Ja myslalam ze po slubie cywilnym zamieszkamy razem, t¿ powiedzia³, ¿e po porodzie. Wczesniej chcialam odrazu po slubie teraz ciesze sie ze po¼niej poniewaz nie chce wyprowadzac sie z domu

No to siê dogadali¶cie...
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Intymnie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2015-03-03 12:26:29

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:10.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.