|
|||||||
| Notka |
|
| Zdrowie ogólnie W tym miejscu rozmawiamy o zdrowiu: od profilaktyki po sposoby leczenia. Porada uzyskana na forum nie zastępuje wizyty u lekarza, ma funkcję informacyjną! |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Drżące ręce
Witam. Mam problem, ponieważ nie wiem co doradzić przyjaciółce. Wiem, że na forum są osoby różnych specjalności i zawodów. Otóż przyjaciólka pracuje w zawodzie powiedzmy manualnym-musi wykonywac czynności przy innych. Strasznie drżą jej przy tym ręce, nie zawsze, ale z reguły. Zaproponowałam jej zrobienie jonogramu, bo może magnez ma wypłukany - badania wyszły ok. Czy to może być objaw fobii społecznej? Nerwicy?
"Jest kobietą wyzwoloną, to znaczy bardzo pijaną i silnie umalowaną." Edytowane przez Lukrecja86 Czas edycji: 2015-03-05 o 18:04 |
|
|
|
|
#2 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Drżące ręce
Cytat:
Ja np miałam problem z drżeniem rąk przy problemach z tarczycą. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Konto usunięte
|
może po prostu nie lubi, jak ktoś jej patrzy na ręce
też tak czasem mam, że mi się trzęsą dłonie, jak wiem, ze ktoś mi się przygląda podczas pracy.
|
|
|
|
|
#4 |
|
Wtajemniczenie
|
Za mało informacji - niech idzie do lekarza, najlepiej pierwszego kontaktu ew neurologa
|
|
|
#5 |
|
Konto usunięte
|
Drżenie rąk może mieć mnóstwo przyczyn, zaburzenia nerwowe, zaburzenia serca, niedobór witaminy B12, B11, niedobór magnezu, potasu, selenu, żelaza, kwasów tłuszczowych omega 3, chora tarczyca i masa innych. Należałoby udać się do lekarza i zrobić podstawowe badania z morfologii krwi i biochemii krwi oraz hormonów.
|
|
|
|
|
#6 |
|
Rozeznanie
|
dlatego przyczynę drżenia można znaleźć poprzez wykluczanie domniemanych chorób jak tarczyca.
|
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
Może to mieć podłoże neurologiczne lub być na tle nerwowym. Tak czy siak lepiej iść do lekarza.
|
|
|
|
|
#8 |
|
Konto usunięte
|
Byłam u lekarza z takim problemem. Badania krwi nic nie wykazały, lekarz chciał mi zlecić prześwietlenie odcinka szyjnego kręgosłupa (ale jakoś mnie to nie przekonywało). Problem przeszedł, kiedy odstawiłam cukier.
|
|
|
|
|
#9 |
|
Konto usunięte
|
U mnie to drżenie samoistne, po prostu czasem mi się trzęsą
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zdrowie ogólnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:19.

też tak czasem mam, że mi się trzęsą dłonie, jak wiem, ze ktoś mi się przygląda podczas pracy.