ile zaplace ? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-03-01, 19:05   #1
niebieskieswiatelko888
Raczkowanie

ile zaplace ?

W tym roku bede rozliczac sie z 3 PITow z 3 roznych prac. Sama ich nie rozliczam, zanosze zawsze do biura podatkowego, ktore to robi. Za 1 rozliczenie jednego PITa place 25 zl

i moje pytanie brzmi : ile zaplace, jezeli zaniose 3 PITy? Czy 25 zl czy 75 zl ?

bede dzwonic i sie pytac, ale wolalabym juz teraz to wiedziec
niebieskieswiatelko888 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-01, 19:22   #2
zielonkava
Rozeznanie

Dot.: ile zaplace ?

Cytat:
Napisane przez niebieskieswiatelko888 Pokaż wiadomość
W tym roku bede rozliczac sie z 3 PITow z 3 roznych prac. Sama ich nie rozliczam, zanosze zawsze do biura podatkowego, ktore to robi. Za 1 rozliczenie jednego PITa place 25 zl

i moje pytanie brzmi : ile zaplace, jezeli zaniose 3 PITy? Czy 25 zl czy 75 zl ?

bede dzwonic i sie pytac, ale wolalabym juz teraz to wiedziec
Raz zapłacisz, przecież wypełnią ci 1 PIT, który oddajesz do US.
zielonkava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-01, 20:27   #3
201801191006
Konto usunięte

rozliczę cię za 20zł

właśnie ogarniałam moje pity, zajęło mi to pół sekundy. czasami warto pokombinować samemu.
201801191006 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-01, 22:18   #4
loczek88
Wtajemniczenie

jak tu cudownie..w Niemczech trzeba bulić 300Euro..
loczek88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-01, 22:56   #5
Selfish Girl
Life is a drink ...

Cytat:
Napisane przez loloo Pokaż wiadomość
rozliczę cię za 20zł

właśnie ogarniałam moje pity, zajęło mi to pół sekundy. czasami warto pokombinować samemu.
dokładnie
od siebie polecam program e-pity
Selfish Girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-01, 23:16   #6
GgochaA
Zadomowienie

Z drugiej strony jak ktoś wie że sobie nie poradzi to doradzanie żeby kombinował samemu mija się z celem. Jak ma się denerwować i stresować to już niech lepiej wyda te 3 dychy i ma spokój, to nie majątek.

Jeszcze dodam że w niektórych miastach są rozmaite fundacje np. zajmujące się dziećmi czy osobami starszymi, które bezpłatnie rozliczają PITy, a w zamian proszą o przekazanie im 1% swojego podatku. To też spoko opcja jak ktoś sobie sam nie radzi.

Edytowane przez GgochaA
Czas edycji: 2015-03-01 o 23:17
GgochaA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-02, 00:07   #7
SOCKI
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez GgochaA Pokaż wiadomość
Z drugiej strony jak ktoś wie że sobie nie poradzi to doradzanie żeby kombinował samemu mija się z celem. Jak ma się denerwować i stresować to już niech lepiej wyda te 3 dychy i ma spokój, to nie majątek.

Jeszcze dodam że w niektórych miastach są rozmaite fundacje np. zajmujące się dziećmi czy osobami starszymi, które bezpłatnie rozliczają PITy, a w zamian proszą o przekazanie im 1% swojego podatku. To też spoko opcja jak ktoś sobie sam nie radzi.
Nie wiem jak można nie poradzić sobie korzystając np. z e-pity? Przecież to niemożliwe, program prowadzi Cię za rękę cały czas. Zwłaszcza mając dochody w formie umowy o pracę/zlecenie/dzieło, a nie prowadząc własnej działalności. Większość ludzi, którzy mówią, że nie dadzą rady, nigdy nawet nie próbowała tego zrobić samodzielnie (np. przy użyciu e-pity) i samo słowo PIT ich przeraża. Warto uczyć się nowych rzeczy, naprawdę. Denerwowanie się i stres przy próbie wypełnienia PITu to dla mnie abstrakcja.

A co do tematu, autorko zapłacisz 25 zł.

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...3#post44413363
SOCKI jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-03-02, 13:34   #8
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Jak są jakieś odliczenia, to się płaci dodatkowo, np. jak my odliczaliśmy kiedyś internet (teraz już nie można), to chyba było 10 zł dodatkowo.

Ja tam się boję, wolę wydać te 3 dyszki i mieć spokój, zwłaszcza z US.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-03, 10:15   #9
pannaatopowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SOCKI Pokaż wiadomość
Nie wiem jak można nie poradzić sobie korzystając np. z e-pity? Przecież to niemożliwe, program prowadzi Cię za rękę cały czas. Zwłaszcza mając dochody w formie umowy o pracę/zlecenie/dzieło, a nie prowadząc własnej działalności. Większość ludzi, którzy mówią, że nie dadzą rady, nigdy nawet nie próbowała tego zrobić samodzielnie (np. przy użyciu e-pity) i samo słowo PIT ich przeraża. Warto uczyć się nowych rzeczy, naprawdę. Denerwowanie się i stres przy próbie wypełnienia PITu to dla mnie abstrakcja.

A co do tematu, autorko zapłacisz 25 zł.
Kiedyś wypełniałam pity w tym programie. Wszystkie były w porządku a mój w ogóle nie doszedł. Od tamtej pory wolę zanieść im osobiście. Czasem księgowe na emeryturze wypełniają pity. Znajoma robi to za dychę.

Życie jest jak jazda na rowerze. Żeby utrzymać równowagę musisz się poruszać naprzód. A. E.
pannaatopowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości