|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Amounted Princess
|
Kuzynka sie głodzi !!
witam
mam taki problem bo martwie sie o moją kuzynke. Naczytala sie o głodówkach leczniczych i postanowila wypróbowac ja na sobie zeby schudnac i pozbyć sie toksyn. od 11 dni NIC KOMPLETNIE nie jadla pije sama wode i mowi ze chce jeszcze nie jesc przez kolejne 10 dni... martwie sie o nia bo ciezko mi uwierzyc ze nie jedzenie tyle dni moze byc dobre dla organizmu, teraz juz ma tak malo sily ze ciezko jej po schodach wejsc. Kiedy jej mowie zeby sie opamietala mowi ze czytala ksiazke na ten temat i ze to dobre dla zdrowia i ze kazdy powinien zrobic sobie taka glodowke. Nie wiem juz co robic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kuzynka sie głodzi !!
Cytat:
Jakies glodowki, diety sokowe, to moze i dobry sposob na oczyszczenie organizmu, ale na schudniecie na pewno nie. Efektywne odchudzanie to zdrowa dieta i duzo ruchu. Kg zgubione podczas glodowki wroca w rekordowym tempie. Powiedz o tym jej rodzicom. Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Amounted Princess
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
A mieszka sama? Bo jeżeli by zasłabła to rzeczywiście może być nieciekawie.
Trudno mi się wypowiedzieć na temat tych głodówek, cos tam kiedyś czytałam, ale takie rzeczy nie dla mnie. Ja bym nie wytrzymała 1 dnia ![]() Na pewno nie jest to metoda na schudnięcie w każdym razie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Amounted Princess
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
lokalna gwiazda
|
A przynajmniej schudła?
Może poszukaj jakichś informacji na temat głupich diet i daj jej do przeczytania? Przecież ona w końcu padnie. Trafi do szpitala. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Amounted Princess
|
tego sie wlasnie boje, nie wierze ze cos takiego nie bedzie mialo zlych sktkow dla zdrowia
![]() tak schudla juz 6 kg |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Ale ona schudla z wody, nie z tluszczu. I zaraz zaczna leciec jej miesnie. A wroci do normalnej diety i przytyje12kg, bo sie rzuci jak nienormalna na jedzenie.
Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Dieta to trwala zmiana w zyciu, nie glodowka na 20 dni. Inaczej nie utrzyma wagi i bedzie wracala do punktu wyjscia. Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Słyszałam o leczniczych głodówkach, o oczyszczających organizm, ale to chyba kilka dni ma trwać, max tydzień, a nie aż tak długo!
Na pewno w tej książce wyczytała że to ma tyle trwać? No i zazwyczaj autorzy sugerują jednak głodówkę pod opieką lekarza czy dietetyka czy kogoś znajacego się na temacie, bo dla każdego organizmu inny czas głodówki bedzie optymalny. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Generalnie to jest to dorosła kobieta i nie masz jak jej zmusić, żeby zaczęła jeść i porzuciła tę głodówkę.
Możesz jej podesłać informacje o tym ile coś takiego może trwać bez uszczerbku dla zdrowia, ja bym też sprawdziła tę książkę i zobaczyła, czy tam faktycznie piszą o takiej długiej głodówce. Możesz naciskać na wizytę u lekarza, może lekarza by wysłuchała. Ale jak ona nie zechce, to chyba nic nie możesz zrobić. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
BAN stały
|
Cytat:
Z sobą masz problem, nie z nią. Jeśli jest zdrowa, to od trzytygodniowej głodówki nic jej się nie stanie. Głodzenie się polegające na długotrwałym ograniczaniu pokarmów jest szkodliwe, prawidłowo przeprowadzona głodówka to coś zupełnie innego i inaczej wpływa na organizm. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Jest dorosła i sama musi zadecydować o swoim zdrowiu .Ja wiem tylko tyle ,że takie szybkie schudnięcie powoduje później efekt jo jo ,czyli jak zacznie jeść normalnie to przytyje jeszcze więcej niż wazyła.Tak pozatym to ona ma swój rozum i ma prawo podejmowac własne decyzje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:04.