Kolejna smierc!!! - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-11-05, 02:54   #1
Aneta???
Zakorzenienie

GG do Aneta??? Send a message via Skype™ to Aneta???

Kolejna smierc!!!

Nie zasne jak sie nie wypowiem.Kolejne pobite dziecko,kolejna smierc.Ile to jeszcze bedzie trwac.Odkad przeczytalam wiadomosci to wyje i wyje.Pogrzeb malego dziecka jest zawsze wstrzasajace.Ale jak mozna zakatowac takie malenstwo?Gdyby ktos tkna palcem moje dziecko to bym poprostu zabila,no.Zaczynam miec juz pretensje do samego Boga.Wszystkim pedofilom,dzieciobojcom lby pourywac,do krematorium.Ale jestem zla i strasznie smutna!!!
Aneta??? jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-05, 07:45   #2
Nadin
Zakorzenienie

Dot.: Kolejna smierc!!!

Ja również zawsze w stakich sytacjach czuje złość, smutek, bezsilność

Nadin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-05, 08:32   #3
muszka66
Rozeznanie

ja poprostu nie rozumiem, jak tak mozna!!!! to nie zabawka, tylko dziecko! zywa istota..... takim ludziom to nawet wiezienie nie pomoze...
muszka66 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-05, 08:35   #4
emememsik
po prostu Em :)

no właśnie, bezsilność jest najgorsza. ja też w takich sytuacjach nie potrafię się powstrzymać od emocji. skąd w ogóle biorą się tacy ludzie?? kto normalny byłby zdolny do czegoś takiego?

Edytowane przez emememsik
Czas edycji: 2007-01-10 o 17:00
emememsik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-05, 08:51   #5
Agniesia18
Zadomowienie

GG do Agniesia18
Angry Dot.: Kolejna smierc!!!

Los szybko zemści sie na ludziach, którzy krzywdzą dzieci... Niech no tylko ten koleś trafi do więzienia... Tam już mu nie odpuszczą... będzie żalowal, że sie wogóle urodził. Będą go męczyć dotąd aż zabiją, albo aż sam sie powiesi. I bardzo dobrze. Może to jest okrutne co pisze, ale uważam, że dziecobójcy to nie ludzie... ich trzeba odseparować od społeczeństwa i powybijać.
Zawsze mnie "krew zalewa" przy takich informacjach
Agniesia18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-05, 10:15   #6
Mroczna_Kuleczka_Zaglady
Raczkowanie

GG do Mroczna_Kuleczka_Zaglady

W polsce powinno być stare prawo arabskie (niecale poniewaz sa w nim dyskryminowane kobiety ... np maz ma prawo zabic zone jesli ta poptrzyla na innego meszczyzne kuszacym wzrokiem)

Kradziez odcinaja ci prawa reke

Pobicie bez przyczyny łamia ci palce albo odcinaja jeden

Napad i rabunek odcinaja prawa reke i lewa noge zeby taki czlowiek nawet zebrac niemogl

i bylo kilka takich

sadze ze jakby taki dzieciecy bokser zobaczyl kogos bez bez palców zaraz by mu przeszła ochote ....

(a tak z mojego punktu widzenia to powinien ********* się tym pustym łbem w lita ściane ...moze by zmądrzał)
Stary 2005-11-05, 11:19   #7
_Brzoskwinka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mroczna_Kuleczka_Zaglady
W polsce powinno być stare prawo arabskie (niecale poniewaz sa w nim dyskryminowane kobiety ... np maz ma prawo zabic zone jesli ta poptrzyla na innego meszczyzne kuszacym wzrokiem)

Napad i rabunek odcinaja prawa reke i lewa noge zeby taki czlowiek nawet zebrac niemogl

i bylo kilka takich

sadze ze jakby taki dzieciecy bokser zobaczyl kogos bez bez palców zaraz by mu przeszła ochote ....

(a tak z mojego punktu widzenia to powinien ********* się tym pustym łbem w lita ściane ...moze by zmądrzał)
Dokładnie kuleczko,dokładnie...
_Brzoskwinka_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-05, 12:36   #8
pluszynka
Rozeznanie

Podpisuję się pod wizją takiego prawa w Polsce Przeraża mnie jeszcze coś, obojętność osób wokół - te dramaty często dzieją się w blokach, sąsiedzi niby coś słyszą niby nie, nikt nie chce wśbiubiać nosa w nie swoje sprawy. A prawda jest taka - że często się wśbiubia, podsłuchuje się cudze awantury, ale żeby mieć na tyle odwagi by zareagować - w tym momencie większość stwierdza, że to nie ich sprawa....
pluszynka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-05, 13:03   #9
Aneta???
Zakorzenienie

Jasne,niczyja sprawa,taki niespelna dwulatek powinien sobie sam radzic.Sasiadom wyrok,prawdziwemu ojcu wyrok,gdzie on byl,moze jakby sie zainteresowal to sprawy by nie bylo.A ci dwoje to niech zgnija w pudle,jestem pewna,ze sie juz troskliwie nimi wspoltowarzysze zajma.
Stary 2005-11-05, 13:25   #10
Nadin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aneta???
Jasne,niczyja sprawa,taki niespelna dwulatek powinien sobie sam radzic.Sasiadom wyrok,prawdziwemu ojcu wyrok,gdzie on byl,moze jakby sie zainteresowal to sprawy by nie bylo.A ci dwoje to niech zgnija w pudle,jestem pewna,ze sie juz troskliwie nimi wspoltowarzysze zajma.
Właśnie gdzie oni byli?
To mnie najbardziej denerwuje, że niktogo nie ma, nikt o tym nie wie jak dziecko biją i katują

Stary 2005-11-05, 13:37   #11
pluszynka
Rozeznanie

Wytłumaczeń jest kilka - ale nie usprawedliwiają one absolutnie
1- tak to już bylo w naszym pięknym kraju, że nikt nie chciał być kapusiem, może się boją, że im ktoś później wycieraczkę podpali - ale jak się chce to się zadba żeby na policji zgłoszenie było anonimowe
2- generalnie nikt nie chce, by w ich sprawy ktoś wtykał nosa to i sam nie wtyka, ale jak już napisałam - to pozory - bo najczęściej bradzo nas interesuje co się dzieje za ścianą
3- inni nie reagują, choć słysza, to i ja nic nie zrobię, pewnie zresztą nic złego się nie dzieje - podstawowy psychologiczny mechanizm

ale to nie zmienia faktu że za tym wszystkim kryje się też tchórzostwo, i to jakie podejście jest w społeczeństwie do zjawiska przemocy - niby każdy potępia, ale w domu robi swoje .....
pluszynka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-05, 14:45   #12
paula78
Zakorzenienie

zakaz aborcji i brak dostepu do antykoncepcji i zero edukacji sie kłania.

kilka dni temu kobieta urodzila wczesniaka po czym schowala go w szafie pod poscielami, po czym z komplikacjami poszla do szpitala zapierając sie ,że ona nie urodzila ,nawet w ciazy nie byla.
oto dowód na to iz niektorzy nie powinni sie rozmnażac.

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-05, 14:49   #13
Mroczna_Kuleczka_Zaglady
Raczkowanie

GG do Mroczna_Kuleczka_Zaglady

Geez .... skad biora się tacy ludzie ... rozumiem szok i nieudolność ale zapieranie się rzeczom oczywistym ...... to już przesada
Stary 2005-11-05, 14:58   #14
_Brzoskwinka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paula78
zakaz aborcji i brak dostepu do antykoncepcji i zero edukacji sie kłania.

kilka dni temu kobieta urodzila wczesniaka po czym schowala go w szafie pod poscielami, po czym z komplikacjami poszla do szpitala zapierając sie ,że ona nie urodzila ,nawet w ciazy nie byla.
oto dowód na to iz niektorzy nie powinni sie rozmnażac.
Jejku,ale idiotka !I pomyśleć,że pójdzie do więzienia na pare lat,prędzej czy później wyjdzie i znówbędzie spokojnie chodzić po ulicy jakby sie nie stało .
_Brzoskwinka_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-05, 15:43   #15
paliziomka
Zadomowienie

GG do paliziomka

<'> ;(

http://znajdzfirme.org
paliziomka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-05, 15:56   #16
beliczek
Zakorzenienie

Kiedy to się skończy...? Co kilka miesięcy telewizja donosi o maltretowanych dzieciach, o maleństwa zakatowanych na śmierć.
Nie potrafię o tym pisać.
Serce mi pęka.
Ciągle widzę tę maleńką dziewczynkę pod respiratorami, maszynerią medyczną...
I pytam DLACZEGO??????
Przecież dziecko to świętośc, to posłaniec dobra wśród nas...
Nie ma słów, żeby to opisać, wyrazić.
W takich chwilach chcę kary śmierci. Prawo odwetu lustrzanego jak za Hammurabiego. I nie straszyć mnie tu prawami człowieka i innymi takimi. Człowiek, który w bestialski sposób skrzywdzi lub zabije dziecko zasługuje tylko na śmierć.
beliczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-05, 16:05   #17
koKOro
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mroczna_Kuleczka_Zaglady

i bylo kilka takich

pierwsze prawo sformułowane przez Hamurabiego - oko za oko...

Ja przestalam od momentu ataku na World Trade Center słuchac i ogladac wiadomosci oraz uwagi na tvn - po tym dopiero mozna miec dola.
Jedyne co mnie "cieszy" to to, ze jak taki koles, ktory zabije dziecko trafi do wiezienia to mu chlopaki tam zyc nie daja, i czesto taki koles "popelnia samobojstwo wbijajac sobie iles razy noz w plecy"

zakorzenienie
koKOro jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-05, 17:18   #18
beliczek
Zakorzenienie

koKOro - oglądałam "Symetrię" i miałam taki przedmiot na studiach jak prawo karne - zgadzam się z Tobą. Tacy ludzie przejdą przez piekło w więzieniu. To nie miejsce aby pisać co dokładnie będzie się tam działo...
W każdym razie jeżeli taka osoba nie popełni samobójstwa, nie zostanie zarażona HIVem, nie zostanie zwyczjanie zamordowana...to stanie się prawdziwą bestią. Bo te 10 lat poniżania, dręczenia, etc. sprawi, że złe emocje będa domgać się odreagowania. I co taki przestępca zrobi po wyjściu na wolność? Zemści się na społeczeństwie, które będzie obwiniał za te kilka lat udręki.
Ja tez boję sie ogladać wiadomości, zwłaszcza na TVN. Nie rozumiem w jakim celu pokazują te umierające dzieci podłączone do aparatury medycznej... Powinni uszanować ich cierpienie, ból, godność.
Inny problem, który nie daje mi spokoju, to matki tych maltretowanych dzieci. Gdzie one były kiedy ich "konkubenci" bili, dręczyli ich maleństwa. Dlaczego murem stoją za tym zwyrodnialacami? Dlaczego nie poszły na policję? Dlaczego nie potrafiły zabrać dziecka i iść chociażby do domu samotnej matki? Dlaczego nie broniły dzieci? DLACZEGO??? Nie potrafię znaleźć odpowiedzi na te pytania.
Stary 2005-11-05, 17:22   #19
misia**
Raczkowanie

zgadzam sie z wami,ale co to zmieni ze my sie denerwujemy,placzemy jesli pojda do wiezienia to i tk wyjda za dobre sprawowanie.cholera,szlag mnie chce trafic ze nie ma u nas kary smierci-gdzie jest spawiedliwosc!!!!!!!!!!!! !
misia** jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-05, 17:27   #20
misia**
Raczkowanie

zgadzam sie beliczku z toba gdzie byly wtedy matki tych dzieciatek,ktore nie sa niczemu winne,krew mnie zalewa bo niektorzy w tym tez ja z mezem stracilismy dziecko kiedy bylam w zaawansowanej ciazy a od ponad 2 lat w sumie juz prawie 3 nie moge zajsc w ciaze,a dalibysmy malenstwu wszystko !!!!!!!!!!!!!!I GDZIE JEST SPRAWIEDLIWOSC CI KTORZY NIE POWINNI WOGOLE MIEC DZIECI MAJA A CI KTORZY PRAGNA ICH Z CALEGO SERCA-NIE
Stary 2005-11-05, 17:30   #21
Złośnica81
Zadomowienie

GG do Złośnica81

Daleka jestem od bronienia kogokolwiek... ale wydaje mi się, że taki stan ma parę przyczyn...

Przede wszystkim bicie dzieci jest popierane przez większość społeczeństwa, a próby ustawowego zakazu karcenia napotykały na gromki opór prawicy, która twierdzi, że rodzice mają prawo wychowywać dziecko tak, jak chcą, a dziecko nie powinno mieć zapisanych swoich praw, bo narusza się w ten sposób autonomię rodziny.
Istnieje pewne przyzwolenie społeczne na bicie dzieci, sąsiedzi nie reagują... Do tego pokutuje u nas ciągle obwinianie kobiety za męskie błędy - jeżeli pije czy bije, to pewnie przez nią, pewnie zasłużyła...Kościół ma wybitne zasługi w tym względzie...
Do tego - kobieta z dzieckiem nie ma gdzie uciekać. To nie oprawca musi wynieść się ze wspolnego lokum tylko ona... A czemu? Bo sytuacja odwrotna rzekomo naruszałaby prawo własności oprawcy, jak uświadomili nas prawicowi posłowie w zeszłej kadencji - tacy są troskliwi...
Zgadzam się, że matka powinna ponieśc w tym wypadku odpowiedzialność karną, to oczywiste... ale zastanawiam się, czemu nikt nie obwinia tatusia dziecka, który w ogóle nie interesował się córką.

Co do kodeksu Hammurabiego - jestem przeciw, wydawało mi się, że jesteśmy zbyt cywilizowani na takie pomysły.
Złośnica81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-05, 17:31   #22
beliczek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia**
zgadzam sie beliczku z toba gdzie byly wtedy matki tych dzieciatek,ktore nie sa niczemu winne,krew mnie zalewa bo niektorzy w tym tez ja z mezem stracilismy dziecko kiedy bylam w zaawansowanej ciazy a od ponad 2 lat w sumie juz prawie 3 nie moge zajsc w ciaze,a dalibysmy malenstwu wszystko !!!!!!!!!!!!!!I GDZIE JEST SPRAWIEDLIWOSC CI KTORZY NIE POWINNI WOGOLE MIEC DZIECI MAJA A CI KTORZY PRAGNA ICH Z CALEGO SERCA-NIE
Misiu... współczuję Ci z całego serca. Nie potrafię powiedzieć jak bardzo chciałabym aby Ci się powiodło.
Sprawiedliwości nie ma na tym świecie od czasu kiedy moja imienniczka zerwała owoc z drzewa poznania Dobra i Zła w ogrodach Edenu. I nie zanosi się na zmianę stanu faktycznego w tym temacie.
Stary 2005-11-05, 17:39   #23
misia**
Raczkowanie

dziekuje ci bardzo beliczku choc takih jak ja jest masa,a tych ktorzy krzywdza coraz wiecej,SZKODA SŁÓW!!!!!!!!!!!!!!!!
Stary 2005-11-05, 17:44   #24
misia**
Raczkowanie

Smile Dot.: Kolejna smierc!!!

Kochany Beliczke dziekuje za slowa otuchy i wsparcia
Stary 2005-11-05, 17:47   #25
YenneferD
Zakorzenienie

GG do YenneferD

A ja sie bardzo cieszę, ze nagłaśniają takie sprawy w telewizji. Może wtedy społeczeństwo zacznie reagować na krzywdę innych, przestanie się bać, może wyjdzie z tej pulapki dulszczyzny "wszystko w swoich czterech scianach". Moze ludzie zaczna w końcu piętnowac takich oprawców, którzy do tej pory spotykali się z brakiem jakiejkolwiek reakcji na ich agresję. Wydaje mi sie, ze brak potępienia, reakcji jest cichym przyzwoleniem na tego typu praktyki. I nie chodzi mi tu tylko o okrucieństwo wobec dzieci, ale tez innych, np. kobiet maltretowanych przez swych mężów, konkubinów, ojców, wujków etc. Niestety dzieci i słabsza płeć jest wobec przemocy bardziej bezradna niz mężczyźni, którzy choćby z racji tego, ze są sielniejsi, potrafią się przed przemocą obronić (a przynajmniej mają większe szanse). Z drugiej strony nie dziwię się ludziom, ktorzy boja sie reagować w przypadku agresji wobec kogos innego. Niestety, polskie prawo chroni przestepców. Spójrzcie, jak to wyglada w TV: "przestepca Jan K.", zasłonięta twarz etc, a z kolei "świadek Bożena Nowak, zamieszkala w Kocich Łapkach przy ulicy Nowej 11/5" etc. To smutne, ale dopóki prawo nie zostanie zmienione, dopóki kary nie będę wyzsze, takie, ktore będę odstraszały przestepców, dopóty będzie jak jest...
Czarodziejka zawsze działa. Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się.

TELEPORT czyli niedzielne zapiski <- Bloguję
YenneferD jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-05, 17:55   #26
Little_Shee
Zadomowienie

ja jestem jak najbardziej za karą śmierci!! nie rozumiem jak to jest że szerzy się plaga złych ludzi i nie ma na nich żadnego sposobu!! Żadnej kary... NIC!! gdyby wreszcie nasze prawo było konsekwentne i do każdego przypadku była odpowiednia kara, wreszcie potencjalni krzywdziciele baliby się czegoś zrobic ze względu na karę.

Niestety w naszym społeczeństwie szerzy się znieczulica, coraz rzadziej reagujemy na krzywdę innych

moj emigrancki blog

my world
Little_Shee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-05, 19:22   #27
Aneta???
Zakorzenienie

Tez uwazam,ze poniekad takie naglasnianie sprawy jest czasami potrzebne i konieczne po to,by ludzie przestali sie w koncu bac mowic,przestali byc obojetni wobec krzywdy drugiego czlowieka,i tu chodzi glownie o sasiadow,znajomych,rodzin y ofiar,nie wierze,ze nikt niczego nie wiedzial,nie wie itd.Dla mnie samym nieporozumienie jest bicie tak malego dziecka,przeciez to nie ma co bic,za co?Czy robilo komus krzywde?Czy bylo zlym czlowiekiem,czy byl chocby jeden powod do tego?Przyznam,ze dla mnie danie klapsa dziecku wzbudza we mnie poczucie winy.A ja za swoim dzieckiem poszlabym do piekla.
Stary 2005-11-05, 19:35   #28
Nadin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aneta???
Tez uwazam,ze poniekad takie naglasnianie sprawy jest czasami potrzebne i konieczne po to,by ludzie przestali sie w koncu bac mowic,przestali byc obojetni wobec krzywdy drugiego czlowieka,i tu chodzi glownie o sasiadow,znajomych,rodzin y ofiar,nie wierze,ze nikt niczego nie wiedzial,nie wie itd.Dla mnie samym nieporozumienie jest bicie tak malego dziecka,przeciez to nie ma co bic,za co?Czy robilo komus krzywde?Czy bylo zlym czlowiekiem,czy byl chocby jeden powod do tego?Przyznam,ze dla mnie danie klapsa dziecku wzbudza we mnie poczucie winy.A ja za swoim dzieckiem poszlabym do piekla.
Po raz kolejny się z Tobą zgadzam, sama jestem matką i nigdy nie uderzyłam swojego synka.
Sąsiedzi, którzy słyszą za scianą płacz dziecka moim zdaniem wspołuczestniczą w akcie krzywdzenia
Myślę, że trzeba o tym mówić głośno, to bardzo ważne!

Stary 2005-11-06, 00:44   #29
Aneta???
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez YenneferD
A ja sie bardzo cieszę, ze nagłaśniają takie sprawy w telewizji. Może wtedy społeczeństwo zacznie reagować na krzywdę innych, przestanie się bać, może wyjdzie z tej pulapki dulszczyzny "wszystko w swoich czterech scianach". Moze ludzie zaczna w końcu piętnowac takich oprawców, którzy do tej pory spotykali się z brakiem jakiejkolwiek reakcji na ich agresję. Wydaje mi sie, ze brak potępienia, reakcji jest cichym przyzwoleniem na tego typu praktyki. I nie chodzi mi tu tylko o okrucieństwo wobec dzieci, ale tez innych, np. kobiet maltretowanych przez swych mężów, konkubinów, ojców, wujków etc. Niestety dzieci i słabsza płeć jest wobec przemocy bardziej bezradna niz mężczyźni, którzy choćby z racji tego, ze są sielniejsi, potrafią się przed przemocą obronić (a przynajmniej mają większe szanse). Z drugiej strony nie dziwię się ludziom, ktorzy boja sie reagować w przypadku agresji wobec kogos innego. Niestety, polskie prawo chroni przestepców. Spójrzcie, jak to wyglada w TV: "przestepca Jan K.", zasłonięta twarz etc, a z kolei "świadek Bożena Nowak, zamieszkala w Kocich Łapkach przy ulicy Nowej 11/5" etc. To smutne, ale dopóki prawo nie zostanie zmienione, dopóki kary nie będę wyzsze, takie, ktore będę odstraszały przestepców, dopóty będzie jak jest...

Prawo,niestety,raczej niewiele sie zmieni albo wcale.Nie wiem co sie dzieje,ale podejrzewam,ze tego kiedys tak nie bylo,mnoza sie na swiecie potwory.I tacy zwykli ludzie niestety nie maja na to najmniejszego wplywu.Niestety coraz czesciej sie zdarza ze pomoc przychodzi zbyt pozno albo za pozno.Jest naprawde zle.Dzisiaj znowu przeczytalam o zaglodzonych i wycienczonych malych dzieciach,poniewaz mamusia miala swoje wazne sprawy,pila alkohol i najwidoczniej nie miala czasu dla swoich dzieci,moze zapomniala o nich?Jeszcze kilka dni i co?Kolejne?Mysle,ze czasami taka aborcja by mogla wiele zmienic,lepiej cos przerwac od razu.Pozniej juz jest tylko cierpienie.A co z rodzicami,ktorzy nie moga miec wlasnych dzieci?Mysla o adopcji,szukaja pomocy w osrodkach adopcyjnych,takie dzieci mialy by szanse na normalny dom.Miliony pytan,ale zadnej odpowiedzi.Chcialabym sie kiedys zapytac takiej matki,ktora zabila badz przyczynila sie do smierci swojego dziecka.Dlaczego?Po co?Jak moglas?itd itd.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości