|
|||||||
| Notka |
|
| Komputery, telefony, tablety Masz problem z komputerem, telefonem lub tabletem? Potrzebujesz fachowej porady na temat oprogramowania? Masz wiedzę i chcesz pomóc innym? Dołącz. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Bezpieczny Internet w telefonie; wifi
Totalnie nie znam się na tych telefonach, adroidach, wifi i wszystkim ogólnie... Mam od niedawna nowy telefon dotykowy, nie wiem czy dobrze zrozumiałam w Orange babkę obsługującą mnie, ale zrozumiałam ją tak, że będę miała pobierane z konta 5 czy 7 zł i w ramach tego co miesiąc internet. No i ok, jakiś tam internet przez pierwszy miesiąc był, a teraz nie mam nic totalnie. Mam taryfę Smart Plan Mix II. Zgodnie z tym:
" pakietowe przesyłanie danych w ramach transmisji Bezpieczny Internet w telefonie 1. za rozpoczętą transmisję danych w przedziale od 50kB do 100 MB pobierana jest dodatkowa, jednorazowa opłata 5 zł 2. za rozpoczętą transmisję danych w przedziale powyżej 100 MB do 250 MB pobierana jest dodatkowa, jednorazowa opłata 5 zł 3. za rozpoczętą transmisję danych w przedziale powyżej 250 MB do 1GB pobierana jest dodatkowa opłata 5 zł. Bezpieczny Internet w Telefonie 100 MB - 5 zł 250 MB - 5 zł 1 GB - 5 zł " I o co chodzi? Co mam robić? Poza tym wszyscy wokół posługują się tym wifi. Jak sobie próbuję włączyć to ok, jakieś tam sieci wyskakują, ale wszystko jest zablokowane... Mógłby ktoś po chłopsku wytłumaczyć mi co mam robić? |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Bezpieczny Internet w telefonie; wifi
To normalne, że nikt nie udostępnia Ci wifi. Ludzie za to płacą. Jeśli masz Internet w domu także możesz udostępniać przez router. Jednak pakiet internetowy zawsze się w smartfonie przydaje (nie jestesmy cały czas w domu).
Co to oznacza? To że za 1 gb płacisz 15 zł bez pakietu. Jeśli nie korzystasz z Internetu w ogóle to będzie Ci pobierało 5 zł (smartfony same się łączą z netem) Jeśli czasem zaglądasz na malo wymagające strony, sprawdzasz pocztę to 10 zł. A jeśli lubisz poserfować to 15. Nie wiem co się dzieje jak przekroczysz GB. Jeśli mówisz że babka Ci powiedziała, że możesz płacić 7 zł, może możesz włączyć pakiety. Zadzwoń na infolinię i zamów. Nie miałam nigdy abonamentu, więc Ci nie powiem czy są.
|
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Bezpieczny Internet w telefonie; wifi
Do stron www do czytania używaj Opery Mini, oszczędza bardzo transfer. Ciężko przekroczyć 50MB nawet jak się korzysta intensywnie przez miesiąc.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Komputery, telefony, tablety
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:44.