|
Notka |
|
Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Pomysł na gubione paragony
Hej,
Chciałbym się pochwalić moim nowym poysłem na gubiące się a czasem i blaknące paragony. Jako fan kolekcjonowania paragonów potrzebowałem czegoś co by pozwoliło łatwo nimi zarządzać. Dlatego stworzyłem taki oto serwis. Serwis działa przez przeglądarkę zarówno na komputerze jak i na smarphonach i tabletach. Można dodawać i używać w dowolny, pasujący sposób ![]() Dajcie znać co sądzicie? Będę wdzięczny za sugestie. Jak na razie cały czas darmowy. Wszystkie zbierane w nim dane są prywatne i wgląd do nich posiada tylko ich właściciel. Edytowane przez Pagata Czas edycji: 2015-03-31 o 10:06 Powód: reklama ciach |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Pomysł na gubione paragony
Generalnie mysle, ze trzydziesci raz mnie roboty jest z prostym wlozeniem paragonu do szuflady na nie przeznaczone.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
I tak i nie
![]() Włożenie paragonu do pudełka oznacza, że: 1. paragon może wyblaknąć po roku ... 2. pudełko się może zapodziać ... 3. wkładane namiętnie paragony do pudełka tworzą po latach chaos ... (no chyba, że ktoś jest systematyczny i porządkuje paragony co kilka miesięcy - ja niestety nie) 4. czasami paragon jest dziwnie opisany i nie wiadomo co tak naprawdę przedstawia, np. żarówka energooszczędna. Bywa droga i jak padnie to dobrze było by ją oddać. Tutaj robimy sobie zdjęcie żarówki i wiemy dokładnie, która to była ![]() 5. system podpowiada na maila o fakcie kończenia się czasu gwarancji ... co pozwoli sprawdzić czy przypadkiem coś nie czeka na naprawę. Akurat to sprawdziłem na własnej skórze niedawno. Mam odkurzacz Zelmer 1600. Od dawna nie mogłem się zabrać do wysłania go na reklamację (tylna klapka się zdeformowała i dmuchał na boki). Co najlepsze miał czerwoną nalepkę z napisem 4 lata gwarancji. A ja z jakiegoś powodu myślałem że tam pisze 5 ... Dopiero jak dostałem maila to sprawdziłem co tam pisze i zmobilizowałem się do wysłania go na gwarancję. Uważam, że taki system raczej pomoże niż narzuci czasowy kłopot. Samo dodanie paragonu przez telefon to całe 30 sekund ![]() A paragony potem ładnie są poukładane, z kategoriami, sklepami, można je fajnie przeglądać na komputerze ... same zalety ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Pomijając bardzo chamską i bezczelną reklamę - gdzie regulamin tego cuda?
A tak w ogóle - polecam wpinanie paragonów do kalendarza. Na pewno się nie zgubią a przynajmniej od razu wiadomo czy gwarancja jeszcze jest.
"Well, I guess it would be nice, if I could touch your body, you know not everybody, has got a body like you." ~George Michael Edytowane przez Micraell Czas edycji: 2015-03-31 o 09:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Wszyscy są strasznie przewrażliwieni. Nie można o niczym porozmawiać.
To nie reklama to próba porozmawiania o ideii, którą robię własnymi siłami w wolnym czasie od paru miesięcy. Jak widać to nie jest żaden komercyjny, skrojony na zarabianie pieniędzy projekt. Nie ma nawet jeszcze regulaminu (jak słusznie zauważyłeś). Wszystko powstaje z dnia na dzień. Szukam tak naprawdę testerów, ludzi zainteresowanych sprytnym gromadzeniem paragonów, lubiących internetowe rozwiązania. Jak na razie spotykam się z oporem ... i milionem pomysłów na gromadzenie paragonów ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- A projekt powstał z mojej potrzeby rozwiązania problemu. I jestem jego głównym użytkownikiem jak na razie ![]() Konto demo oparte jest o moje dodane paragony (wybraną część). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Innymi słowy nie ogarnąłeś nawet podstaw, przed przejściem do etapu ostatniego - reklamowania. Już widzę jak ludzie zawierzają ci i wchodzą w ten biznes, gdy tobie się nawet nie chce regulaminu spisac.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Jak będzie biznes to będzie wszystko teraz jest prośba o testy i sugestie ... ale oczywiście jako że żyjemy w Polsce, dostaję trolowanie. Dzięki i pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Po pierwsze - zauważyłaś. Jestem kobietą.
Po drugie, to że nie jest jeszcze skrojony na zarabianie, nie znaczy, że może nie mieć regulaminu. Albo informacji o tym, że wykorzystuje cookies. A skoro jest logowanie i rejestracja, to wykorzystuje. A regulamin, nawet do niekomercyjnych witryn musi być, ponieważ ludzie rejestrujący się podają swojego maila. Ja tam lubię wiedzieć do czego mój mail może być wykorzystany bądź nie. A tutaj nie wiem, czy zebranych maili zaraz nie sprzedasz jakiejś kolejnej spamerskiej stronie. Dlatego regulaminy są ważne. Jeśli tak bardzo chcesz wiedzieć co ludzie myślą o takiej idei, to raz - zrób najpierw jakieś "badanie rynku". Napisz appkę na androida i sprawdź zainteresowanie. Albo po prostu dopracuj stronę, podaj regulamin, informacje o cookies, przetwarzaniu danych wprowadzonych itd.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:35.