|
Notka |
|
Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Pieczeń z mielonego:)
Podaję przepis na pieczeń z mięska mielonego
![]() * ok. 1 kg mięsa mielonego drobiowego * pieczarki w zalewie * papryka konserwowa * starty, zólty ser * oliwki *cebulka *oliwa (np. z oliwek) *masło *bułka tarta *przyprawy Pieczarki, cebulkę, oliwki i paprykę kroimy w drobną kostkę. Do mięsa wlewamy troszkę oliwy, dodajemy skrojone warzywa, przprawiamy wg uznania (solą, pieprzem, ziołami). Wszystko dokładnie mieszamy. Długą blachę (taką jak np. na ciasto) smarujemy masłem, obsypujemy bułką tartą. Wkładamy do niej mięsko i pieczemy w rozgrzanym piekarniku niecałą godzinę w 180st. (ja zawsze robię to "na oko", pieczeń musi na wierzchu być rumiana , zawsze sprawdzam wykałaczką. Proste danie a jakie smaczne ![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pieczeń z mielonego:)
"Brzmi" pysznie. Przepis pozwoliłam sobie zapisać i przy najbliższym obiedzie, który będę robić sama wypróbuję. Nie wygląda rzeczywiście na strasznie trudny więc z moimi zdolnościami sobie poradzę
![]() Dzięki Madziarra ![]()
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
A własnie się zastanawiałam co zaserwowac na jutrzejszy obiad. Zaraz wybieramy sie na zakupy, wiec musze kupic potrzebne skaładniki do przepisu.
Dzieki za pomysł |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Bardzo proszę
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:31.