|  2015-03-19, 14:55 | #1 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2013-07 
				 | Czy przyjaciel jest fair?

Od jakiegoś czasu zaczęło mnie zastanawiać zachowanie przyjaciela mojego(w sumie uważam, że też mogę go nazwać swoim przyjacielem) TŻ w stosunku do mnie.  Otóż: - Dzwonimy do siebie, fajnie nam się rozmawia. Żartujemy itp. Jednak jego żarty czasem są takie jakby mnie sprawdzał. Np prowokuje sytuacje, bym go dotknęła, złapała za rękę (!). Ostatnio w żartach nawet sugerował, żebym go pocałowała w polik. Ok, niby to wszystko takie zabawne itp, ale mnie krępują takie rzeczy i wg mnie to jest nielojalne wobec mojego Chłopaka i oczywiście tego nie robię. - Widzę, że bardzo się liczy z moim zdaniem (po czym mogę stwierdzić że jesteśmy przyjaciółmi). Radzi się mnie w wielu kwestiach, pamięta co kiedyś tam powiedziałam (aż mnie samą to dziwi bo ja zapominam;p). Zawsze mówi, że mogę na niego liczyć. - Prawi mi komplementy. Ja to odbieram przyjacielsko. Już mi przeszło przez myśl, że może on się zauroczył we mnie, ale szybko to odrzuciłam i mam nadzieję, że tak jest. On i mój Chłopak świetnie się dogadują ze sobą. To prawdziwa przyjaźń. Zaczęłam się zastanawiać, czy po prostu on nie chce mnie jakoś sprowokować, żeby hmmm donieść Chłopakowi.. Ale to nie ma sensu, bo ja jestem fair, Chłopak również. A Przyjaciel widzi, że się kochamy. Bardzo go lubię i się zastanawiam, czy on mnie w jakiś sposób 'sprawdza'? ;/ To byłoby świństwo z jego strony. Edytowane przez niebieska007 Czas edycji: 2015-03-19 o 14:58 Powód: zmiana tytułu | 
|     |   | 
|  2015-03-19, 15:19 | #2 | |
| BAN stały Zarejestrowany: 2015-02 
				 | 

Dot.: Czy przyjaciel jest fair?

Cytat: 
 | |
|     |   | 
|  2015-03-19, 15:31 | #3 | |
				 | 

Cytat: 
  Jest niby wesołkiem, w większym gronie. W mniejszym jest raczej smutny w środku. Moj Chłopak też to widzi. Mówi że doskwiera mu samotność, też tak sądzimy. Nawet próbowaliśmy go umówić z naszymi znajomymi, ja próbowałam jakoś mu doradzać co do kobiet, ale jakoś nie wychodzi. On od pewnego czasu mówi, że wie, że będzie sam. Boli mnie, gdy widzę jak mu przykro, ale z drugiej strony jak sobie przypomnę, jak czasem prowokuje, to się zastanawiam nad jego zachowaniem. Aha, przypomniało mi się jeszcze, że on gdy jesteśmy we dwoje (gdy np jesteśmy umówieni w jednym miejscu i czekamy aż też przyjdzie mój Chlopak-uprzedzam, nie umawiam się z innymi facetami sam na sam)to jest radosny, uśmiechnięty, cieszy się bardzo. A z kolei gdy dojdzie mój Chłopak, to już też troszkę inaczej się zachowuje. Naprawdę modlę się w duchu, żeby moje przeczucia były tylko wyssane z palca. ---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- Acha, i jeszcze coś. Jak rozmawiamy sami, to naprawdę świetnie się dogadujemy,ale nigdy wcześniej mi nie przeszło przez myśl, żeby między nami miało coś być więcej. Aż on kiedyś wypalił z tekstem że świetnie mu ze mną, razem to byśmy nie mogli być. To mnie zaskoczyło. Powiedziałam, że oczywiście, że nie, bo kocham innego i on o tym wie.Ucięłam tę rozmowę. I zaczęłam się zastanawiać czy on jest fair wobec nas. | |
|     |   | 
|  2015-03-19, 16:08 | #4 | 
				 | 

Nie odpowiedziałaś na pytanie czy mu to powiedziałas wprost,że Ci to nie pasuje?

Edytowane przez Pomaranczorange Czas edycji: 2015-03-19 o 16:12 | 
|     |   | 
|  2015-03-19, 16:14 | #5 | |
				 | 

Cytat: 
 Ale on mnie zna, wie jaka jestem i wie, że mnie to krępuje. Tzn owszem, robi to z uśmiechem, ja też jestem wyluzowana więc może dlatego nie widzi w tym nic złego. Dziękuję, tym pytaniem mnie uspokoiłaś    | |
|     |   | 
|  2015-03-19, 16:19 | #6 | 
				 | 

Więc nie uznaję gościa za nie fer wobec was,bo nie usłyszał wprost komunikatu.Czasami tak trzeba niestety,mimo że krępujące to może być.

| 
|     |   | 
|  2015-03-19, 16:28 | #7 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2012-05 
				 | 

Dot.: Jak pomóc przyjacielowi?

Wiesz może nie spędzajcie zbyt dużo czasu razem. On miał kumpla, jesteś ty, załużmy hipotetycznie, że się w Tobie podkochuje. No tragedia i kumpel w pewnym sensie stracony, bo nie mają dla siebie tyle czasu i dziewczyna, bo jest dziewczyną kumpla. Niech chodzą sami na męskie spotkania a Ty z jakimiś kumpelkami w tym czasie. Ewentualnie oczywiście wieloosobowe imprezy, ale to co innego. Pomóc mu nie pomożesz. Musi to przeboleć i sam znaleźć nowe znajomości. Nie swataj bo poczuje się jak looser  chyba że masz przyjaciółkę o wyglądzie Pameli sprzed 20 lat... Szczerze nie myślę, żeby Cię intuicja zawodziła, a nawet jeżeli to Twoje skrępowanie w tej sytuacji też jest ważne. | 
|     |   | 
|  2015-03-19, 16:35 | #8 | ||
				 | 

Cytat: 
  Cytat: 
 Jak się widzimy w towarzystwie, to również własnie jest często tak, że ten kolega przysiada się do nas i z nami tylko spędza czas lub tylko ze mną. Jak np szuka porady to najpierw pyta mnie i bierze ten 'głos' pod uwagę. Mam go zacząć unikać?:\ | ||
|     |   | 
|  2015-03-19, 17:55 | #9 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-07 Lokalizacja: Poznań 
				 | 

IMHO zakochany...

__________________ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett | 
|     |   | 
|  2015-03-19, 18:58 | #10 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2011-10 Lokalizacja: Kraków 
				 | 

też mi to tak wygląda. Nie wiem co można doradzić. Chyba właśnie większy dystans.

__________________ wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=828754 https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1119581 | 
|     |   | 
|  2015-03-19, 19:24 | #11 | |
				 | 

Cytat: 
 Elfir, tego się obawiam. Chcę wierzyć, że to wygłupy i żarty. Kurcze, przecież obok stoi jego przyjaciel. To chyba nie można tak robić.. mariemarie22, wlaśnie chyba będę musiała. Choć dziwnie mi, ja go lubię. Świetnie mi się z nim rozmawia. Nie chcę tracić go jako osoby. | |
|     |   | 
Okazje i pomysĹy na prezent
|  2015-03-19, 19:42 | #12 | 
				 | 

Serce nie sługa. Właśnie dlatego, że obok stoi przyjaciel , nie może się jednoznacznie zdeklarować. Ale zachowanie takie jest. 
				__________________ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett | 
|     |   | 
|  2015-03-19, 19:50 | #13 | 
				 | 

Co byś zrobiła na moim miejscu? Rozumiem, że pierwsza mam nie wychodzić z kontaktem itp Trudno mi ograniczyć spotkania, ponieważ jaką znajdę wymówkę? | 
|     |   | 
|  2015-03-19, 19:57 | #14 | 
				 | 

przede wszystkim nakłoń swojego chłopaka by sam spotykał się z tym kolegą, bez ciebie.

|     |   | 
|  2015-03-19, 20:11 | #15 | 
				 | 

Namawiam go  Jednak też niezawsze się uda, ponieważ mieszkamy razem, więc jak on nas odwiedza, to trochę mi głupio wyjść z domu. Mój chłopak zaraz zobaczy, że coś jest nie tak i spytałby o co chodzi, dlaczego nie chcę się widzieć. A co z kontaktem wychodzący z jego strony? Jak nagle zacznę ignorować to będzie podejrzane. Sama z inicjatywą nie wychodzę   | 
|     |   | 
|  2015-03-19, 20:11 | #16 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2011-01 
				 | 

Moim zdaniem niekoniecznie zakochany. Obstawiałabym, że jest znudzony samotnością i brakuje mu czułych gestów, więc się w ten sposób bawi.

__________________ | 
|     |   | 
|  2015-03-19, 20:13 | #17 | 
| Konto usunięte Zarejestrowany: 2013-12 
				 | 

Dlaczego nie powiesz mu wprost, że jego zachowanie Ci przeszkadza? Najlepsze i najprostsze wyjście.

| 
|     |   | 
|  2015-03-19, 20:22 | #18 | ||
				 | 

Cytat: 
  dobrze by było. W sumie mój Chłopak to wszystko widzi (oprócz jego spojrzenia na mnie, które jest naprawdę takie hmm..takie, że można zwątpić w Twoją teorię) i nie reaguje, to może faktycznie nie ma  o co się martwić.oby oby obyy  ---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- Cytat: 
 Po prostu zaczęłam się zastanawiać, dlaczego tak w stosunku do mnie się zachowuje. Może to dlatego, że mnie dobrze zna. Dziwnie mi powiedzieć: "Hej B. Wiesz, zastanawiam się czemu tak się zachowujesz? Zauroczyłeś się czy coo?". Myślę, że nawet mógłby w żartach odpowiedzieć że tak. Nic by mi to nie dało. | ||
|     |   | 
|  2015-03-19, 20:27 | #19 | 
				 | 

Czyli po prostu podoba Ci się jego zachowanie.Lubisz mieć w nim adoratora,ale boisz się reakcji chłopaka.

| 
|     |   | 
|  2015-03-19, 20:30 | #20 | |
				 | 

Cytat: 
 | |
|     |   | 
|  2015-03-19, 20:43 | #21 | ||
				 | 

Cytat: 
 Cytat: 
   | ||
|     |   | 
|  2015-03-19, 20:49 | #22 | |
				 | 

Cytat: 
 Zaraz, zaraz, tzn., że on przy Twoim chłopaku prosi Cię, abyś go złapała za rękę albo dała mu buziaka?   | |
|     |   | 
|  2015-03-19, 20:52 | #23 | 
				 | 

| 
|     |   | 
|  2015-03-19, 21:26 | #24 | 
				 | 

| 
|     |   | 
|  2015-03-19, 21:30 | #25 | 
				 | 

| 
|     |   | 
|  2015-03-19, 21:39 | #26 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2015-01 
				 | 

Sytuacja jest prosta. Zauroczył się, ale nie chce świadomie rozwalać wam związku. Dlatego stara się maksymalnie nagiąć to, na co pozwala przyjaźń. Raczej niegroźny, nie posunie się otwarcie do niczego więcej, jeśli nie będziesz tego chciała. | 
|     |   | 
|  2015-03-19, 21:44 | #27 | 
				 | 

| 
|     |   | 
|  2015-03-19, 21:54 | #28 | 
				 | 

No dobrze, ale w dalszym ciągu nie rozumiem, dlaczego nie możesz powiedzieć koledze, że Ci to przeszkadza.

| 
|     |   | 
|  2015-03-19, 22:40 | #29 | 
				 | 

| 
|     |   | 
|  2015-03-21, 10:29 | #30 | 
				 | 

Czy jeszcze ktoś ma jakąś radę?   | 
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Intymnie | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:23.