![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Przerwa w związku
Witam wszystkich serdecznie,
Mam duży problem w związku, potrzebuje jakiejś rady. Mianowicie, jestem ze swoją dziewczyną od 2 lat. Początek był cudowny, 0 kłótni itp. Jednak od jakiegoś czasu, często dochodziło do sprzeczek o byle co, jestem osobą bardzo zazdrosną i uczuciową, uwielbiam się często spotykać i spędzać z wybranką dużo czasu, kosztem częstego nie wyspania i brakiem czasu dla samego siebie... Moja dziewczyna zdecydowała, że chce przerwy, że nie wie czego chce, że potrzebuje czasu tylko dla Siebie, ale piszemy normalnie nie spotykamy się, trwa to już jakieś 3 tygodnie. Jest mi bardzo ciężko, nie wiem co mam robić, kiedy jej pytam co dalej ona mówi, że dalej nie wie... że chyba mnie kocha ale nie nadaje się do związku, że nie ma na niego czasu itp.. proszę o pomoc, co mam robić? czekać dalej, czy podjąć jakieś działania?? czy może powinienem sobie odpuścić ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Przerwa w związku
Cytat:
1. poznała innego 2. zagłaskałeś ją i chce odpocząć Daj jej czas. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Wydaje mi się, że nie poznała nikogo innego,
trochę ją rozumiem bo praca,studia i jeszcze ja wpakowywałem się jej na głowę kiedy tylko mogłem... Martwi mnie też to, że sporo się od Siebie różnimy:/ Ona Twierdzi lub wydaje się jej, że jest aseksualna, a ja no, że tak powiem wręcz przeciwnie.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Nie mam pojęcia co robić, zależy mi na niej i kocham ją... ale nie wiem co myśleć o tej przerwie.. ona uważa, że teraz ma dużo więcej swobody i czasu dla Siebie..
niby chce przerwy, ale dużo ze sobą piszemy. Edytowane przez zakochany93 Czas edycji: 2015-03-23 o 16:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Edit: post bez sensu, po tym jak auutor zrobil edycję swojego
![]() Edytowane przez 853a0c023c8a9e5f803a016f611fdc89ff0c353a_61296e91a3ed2 Czas edycji: 2015-03-23 o 21:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
w jakim sensie mnie okłamuje ?
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
jesli kocha to wroci. I skoro chce odpoczac to to uszanuj, chociaz sformulowanie 'przerwa w zwiazku' jest smieszna troche. Musisz liczyc sie ztym ze moze byc roznie. Czekaj na jej ruch- wtedy cos bd wiadomo.
![]() |
![]() |
#9 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Swoją drogą to dziewczyna chyba nieźle kombinuje. Ma czas dla siebie, a jednocześnie faceta, który jest na każde jej zawołanie... Przepraszam, może to brutalne, ale dla mnie tak to wygląda. Może taki układ jej pasuje. Cały czas piszecie, a Ty pewnie dajesz jej do zrozumienia, że ją kochasz, chcesz z nią być (pomimo tego, że ona trochę Cię zbywa) i jak ona tylko odwoła tę przerwę to od razu do niej pobiegniesz. Postaw sprawę jasno - żadnego kontaktu, bo przez to źle się czujesz i poczekaj. Zobaczysz czy ona będzie chciała to ciągnąć w formie związku czy po prostu szuka kogoś do wygadania się. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
ale jak się odnieść do tego, pisać ? odpisywać ? czy wziąć się w garść i zerwać kontakt do czasu aż sama nie będzie chciała się spotkać, aż nie zatęskni ??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
BAN stały
|
...
Edytowane przez Pomaranczorange Czas edycji: 2015-03-23 o 17:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Czyli proponujesz żebym odpuścił i czekał aż podejmie decyzję, bez okazywania jej tego że mi zależy ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Chce sie od Ciebie uwolnic? , ale nie chce zostac na lodzie..taka mysl mi pierwsza przychodzi do glowy.Nawet jesli sie 'pogubila' i naprawde nie wie czego chce - to tylko urwanie kontaktu pozwoli jej zatesknic, ciezko tesknic jak sie ma codzienny kontakt.
....za rok,pięć, dziesięć bedziesz żalowal ze nie zacząłes dzisiaj. Edytowane przez tesknota25 Czas edycji: 2015-03-23 o 16:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie wiem już co myśleć, po waszych radach, chyba zdecyduje się na zerwanie kontaktu, ale będzie to dla mnie bardzo trudne, jestem osobą która bardzo się angażuje i przywiązuje... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
....za rok,pięć, dziesięć bedziesz żalowal ze nie zacząłes dzisiaj. Edytowane przez tesknota25 Czas edycji: 2015-03-23 o 16:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
tnij kontakt, ona wie czego chce, tylko nie wie jak, albo nie ma odwagi powiedzieć tego dosadnie, znajdź inną, lepszą i ciesz się życiem. Zmarnowała Ci 2 lata, możesz jej na koniec potwierdzić że rzeczywiście do związku się nie nadaje ;p
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Swoją drogą może ją faktycznie zagłaskałeś. Każdy powinien mieć trochę (a ile to zależy od człowieka) czasu dla siebie. Z drugiej strony, jeśli miałaby Cię dość to po co sama by do Ciebie pisała. No chyba, że to Ty cały czas do niej piszesz? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
"Są godziny które liczą się podwójnie, i lata niewarte jednego dnia" możesz się dalej zastanawiać i kotleta odgrzewać albo zacząć żyć, pozdrawiam i powodzenia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Jeśli faktycznie chcesz wiedzieć "na czym stoisz" to poproś o niekontaktowanie się z Tobą, bo takim pisaniem ze sobą i przeciąganiem nic nie zyskasz, a jedynie oboje (być może) tracicie czas. Wiesz jak to się mówi: lepsza najgorsza prawda niż najsłodsze kłamstwo.
Daj znać jak sytuacja się rozwinie. Powodzenia! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Dziękuje wam wszystkim za rady, kiedy sprawa się rozwiąże- dam znać z jakim rezultatem końcowym.
Pozdrawiam wszystkich. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Autorze, lepiej podejmij działania, ale życia bez niej. Dusisz się w tym związku, nie miałeś dla siebie czasu. Przemyśl sobie wszystko na spokojnie, czy to ma sens. Pozdrawiam
![]() |
![]() |
#23 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Trzymam kciuki za Ciebie, i Twoje decyzje. Daj znać co zdecydowałeś. PS. A najlepiej jak się spotkacie i to szybko, i powiesz jej to co tutaj napisałeś, ile masz czekać, czy to ma sens. Ona czuje się teraz wolna, sama Ci to powiedziała, wątpię aby chciała wrócić. Przykra sprawa, bo jak czytam to wydajesz się fajnym facetem ![]()
![]() |
![]() |
#25 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
czy dobre czy nie, czas pokaże.. cieszę się że mogę poznać sugestie z tego "Kobiecego" punktu widzenie.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() To, że angażujesz się w 100% bardzo dobrze o Tobie świadczy i na pewno trafisz na kobietę, która to doceni i odpłaci tym samym. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Choćby nic z tego już nie wynikło, nie będę żałował, że nie próbowałem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Konto usunięte
|
Kobieta to rzeczownik, piszemy z małej litery. Nie musisz z niej robić bogini i pisać wszystkiego co jej dotyczy dużą literą...
Dla mnie nie ma czegoś takiego jak przerwa w związku. Związek to nie jest gra komputerowa, że można ją sobie zawiesić na jakiś czas. Wytrzymałeś w stanie zawieszenia i tak 3 tygodnie, dla mnie to już wystarczająco długo. Niech podejmie decyzję w prawo albo w lewo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
doskonale o tym wiem, ale czy jeśli prosi mnie o czas to mam jej go nie dać ? mam być natrętny i się wpraszać w jej życie, wtedy kiedy sama nie wiem czego tak naprawdę chce? czy to nie był by egoizm z mojej strony...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Powinieneś jej powiedzieć jasno, albo wóz, albo przewóz. Niech się zdeklaruje, bo ile jeszcze masz czekać? Ona by czekała gdybyś Ty chciał "przerwy"? Dla mnie, niestety przerwa też oznacza koniec, masz kolego dużo do myślenia ![]() Nie wiem czy to wasz pierwszy związek, nie doczytałam albo nie napisałeś :p Jeżeli tak, to na pocieszenie mogę napisać, że takie związki zazwyczaj się kończą, a w każdym następnym człowiek nie popełnia tych samych błędów. Powtórzę, zacznij siebie szanować ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:05.