|
Notka |
|
Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Projektowanie bużuterii - złotnictwo?
Cześć dziewczyny?
Projektowanie i wykonywanie biżuterii marzy mi się już od dawana i chciałabym wreszcie zrobić coś w tym kierunku.... po przeszukaniu sieci znalazłam dziesiątki kursów (jeśli nie setki)... i stąd moje pytanie: nie chciałabym wyrzucić pieniążków w błoto, czy może któraś z Was uczyła się gdzieś projektowania biżuterii i może polecić to miejsce? Z góry dzięki za odpowiedzi, czuję się troszkę przytłoczona ogromem sprawy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
![]()
Moim zdaniem projektowanie biżuterii jest najlepsze jako specjalizacja na studiach wzornictwa. W Krakowie chyba SAPU, a w Poznaniu WSUS.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dot.: Projektowanie bużuterii - złotnictwo?
Jest to kierunek artystyczny, w sumie nie trzeba kończyć studiów żeby projektować i wykonywać biżutrerię. Wystarczy kurs
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
To ciężki kawałek chleba ale uważam, że należy spełniać marzenia.
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Hej,
W Krakowie jest Szkoła Złotnictwa Xerion i przede wszystkim są tam kursy złotnictwa Zobacz sobie na ich stronę szkolazlotnictwa.pl |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
a nie lepiej do asp? niby ciezko sie dostac ale warto sprobowac
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Na asp nie ma takiego kierunku. Wiem, że jest coś w Łodzi, ale rozmawiałam z dziewczyną, która się tam uczyła i mówiła, że jest tam raczej mało zajęć praktycznych. A tutaj praktyka jest raczej najważniejsza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
sa na wzornictwie tak slyszalam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
Na ASP w Łodzi są studia podyplomowe z projektowania biżuterii. Takie by mnie interesowały ale musiałabym dojeżdżać setki kilometrów. Czy ktoś może wie jak takie studia wyglądają i czy warto je robić? Bo może samo projektowanie biżuterii to za mało by dostać pracę i jeszcze trzeba zdać państwowe egzaminy na złotnika?
Przyznam, że bardziej interesuje mnie projektowanie niż tworzenie. Może z czasem bym starała się tytuł złotnika ale priorytetem jest projektowanie biżuterii. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:50.