|
|||||||
| Notka |
|
| Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Puder, krem BB czy podkład?
Jeżeli był już taki wątek, to wybaczcie
![]() Moje pytanie zawarte jest w temacie: nie wiem, co wybrać - puder, krem BB czy podkład. Chodzi mi głównie o to, że nie wiem, który z tych produktów może mieć (potencjalnie) gorszy wpływ na cerę. Zależy mi, tak naprawdę, na ujednoliceniu kolorytu cery i zmatowieniu, bez zapychania porów. Pryszczy raczej nie mam, tylko drobne wypryski, które mi nie przeszkadzają, więc nie potrzebuję czegoś, co dawałoby mocny efekt krycia. Obecnie stan mojej cery jest całkiem w porządku. Używam tylko pudru w kamieniu, jednak nie wiem, czy nie szkodzę swojej cerze bardziej, niż gdybym używała na przykład kremu BB Mam 24 lata i zdążyłam już przetestować kilka podkładów i kremów BB, jednak był to okres, w którym stan mojej cery był bardzo zły. Od 2 lat używam tylko pudru, mam lepszą cerę, ale być może jest to spowodowane tylko tym, że już przestałam dojrzewać, a nie przerzuceniem się na puder.Bardzo proszę o pomoc ![]() |
|
|
|
|
#2 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Puder, krem BB czy podkład?
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję za odpowiedź, w takim razie zabieram się za szukanie takich kosmetyków
|
|
|
|
|
#4 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Korektor już mam
Mam jeszcze jedno pytanie: jeśli zależy mi głównie na matowieniu cery, to powinnam wybrać krem BB matujący i na to stosować puder, czy może - skoro i tak będę pudrować twarz - mogę wybrać inny rodzaj BB?
|
|
|
|
|
#6 |
|
Konto usunięte
|
jeżeli masz tłustą cerę, to raczej matujący. Zwłaszcza, jeśli kupowałabyś coś azjatyckiego - te rozświetlające dają efekt mokrej skóry, co w połączeniu z sebum, może wyglądać nieciekawie. Zanim nałożysz matujący podkład/krem BB, nałóż lekki krem nawilżający i poczekaj aż się wchłonie.
|
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
Czyli wszystko już wiem, dziękuję ślicznie za odpowiedzi!
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:36.