|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
delikatne farby + prośba o pomoc w sprawie koloru
Witajcie drogie Kobietki
![]() Zwracam się dziś do was o pomoc w kwestii moich włosów. Otóż w styczniu tego roku zapragnęłam zmienić kolor (naturalny ciemny blond) na jakiś jasny brąz. Udałam się do w miarę drogiego (220 zł za balejaż) i polecanego salonu w dużym mieście, gdzie Pani Fryzjerka zdecydowanie odradziła mi ten pomysł argumentując, że to dużo zmieni w moim wyglądzie, że będę musiała zmienić garderobę, bo zaczną pasować mi inne kolory itp. itd. I tak (o ja głupia!!! ![]() Ale to było w styczniu. Przez te 4 miesiące nie chciałam zbytnio ruszać włosków (chociaż na głowie miałam nieprzeciętną szopę!) żeby nie niszczyć ich ciągłym farbowaniem. Pewnego dnia w końcu się zdenerwowalam (a było to ponad tydzień temu ![]() Po koloryzacji byłam baaaardzo zadowolona. Kolorek wyszedł ciemniejszy niż na zdjęciu, bardziej brązowy. Pokrył częściowo odrosty i było pięknie. Niestety, włosy wymyłam ledwo 4 razy a kolor baardzo się wypłukał. Po tym doświadczeniu dochodzę do wniosku, że chętnie zafarbowałbym włosy na jakiś miły brązik, ale już trwałą farbą. I teraz zwracam sie do znawczyń tematu: farbowac zamierzam sama w domu zniechecona przykrym doswiadczeniem z fryzjerka i chcialabym uzyc do tego celu ktorejs z farb (lub innej...): L'Oreal Richesse de Diacolor, Matrix SoColor.beauty, Wella Koleston Perfect, L'Oreal Professionnel Majirel HT Moze moglybyscie mi podpowiedziec, ktora nie zniszczy bardzo moich wlosow, ale jednoczesnie w miare trwale je pokryje i pomoze w osiagnieciu upragnionego odcienia? PS1. W załączniku moje fotki z naturalnym kolorem, farbowanym blondem oraz kolorami, ktore mi sie podobaja. Zdaje sobie sprawe ze roznia sie od siebie natomiast liczę na to, że pomozec wybrac mi ten odpowiedni. PS2. Przepraszam, że tak strasznie się rozpisałam! ![]() Z gooorrry ogromnie dziekuje za pomoc, buziaki! ![]() ![]() Edytowane przez lilmary Czas edycji: 2009-05-16 o 20:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: delikatne farby + prośba o pomoc w sprawie koloru
naprawdę nikt nie może mi pomóc?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:52.