|
Notka |
|
Masaż Miejsce dla osób, które interesują się masażem wyszczuplającym i zdrowotnym. Dołącz do nas, podziel się swoim doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Ból kości ogonowej
Mam pewien problem. Od paru miesięcy boli mnie kość ogonowa. Są dni, w których nie mam problemu, ale zdarza się też dość przeszkadzający ból przy zmianie pozycji siedzenia czy opieraniu się pupą o ławkę/cokolwiek.
Czego może być to przyczyna? Nie mam zbyt dużego ruchu, ale też nie cierpię na nadwagę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Ból kości ogonowej
Bolesność kości ogonowej (guzicznej) to kokcygodynia. Proszę iść do ortopedy, aby ustalił przyczynę problemów. Kość może bowiem boleć po po urazie (upadku, ciężkim porodzie), przy neuralgii splotu krzyżowego lub guzicznego, czasami przy uporczywych zaparciach. Może być również objawem zapalenia albo przeciążenia mięśnia guzicznego, mięśnia dźwigacza odbytu lub mięśnia gruszkowatego.
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Dot.: Ból kości ogonowej
Bóle kości ogonowej bardzo często spowodowane są przez siedzący tryb życia, trochę systematycznej aktywności może załatwić sprawę, ale jeśli problem trwa kilka miesięcy, lepiej skonsultować się z lekarzem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:33.