|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Rozeznanie
|
mobilny gabinet kosmetyczny...
Dziewczyny co o tym myślicie?
Mobilny gabinet, który przyjeżdża do Was? Pełen wachlarz usług: zabiegi na twarz, ciało, manicure, pedicure, makijaż, masaże.. Korzystałybyście? |
|
|
|
|
#2 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: mobilny gabinet kosmetyczny...
ja nie,dla mnie wizyta u kosmetyczki to odprężenie i wyjście z domu.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Nie korzystałabym, choćby ze względu na to, że jak do kosmetyczki/kosmetologa miałabym bym poszła to miałabym zamiar skorzystać z wielu zabiegów, do których potrzebne są aparaty, a których na pewno nie wniosłabyś do mnie i innych ludzi np. na II piętro
![]() I jak koleżanka wyżej : wizyta w gabinecie to odprężenie, relaks, wyjście z domu, a jak ktoś ma gromadkę dzieci w domu to wątpię, aby odbyło się to w ciszy, bez hałasu, przy relaksującej muzyce itp ![]() Dodatkowo usługi te, które wymieniłaś nie nazwałabym ich osobiście pełnym wachlarzem usług, nawet tym podstawowym.
|
|
#4 |
|
Rozeznanie
|
napisałam tak ogólnie..
możliwe jest zrobienie np. mikrodermabrazji, peelingu kawitacyjnego, zabiegów z ultradźwiękami, falami radiowymi, mezoterapii beigłowej, złote łyzki, żelazko przeciwzmarszczkowe.. wszystko wcześniej omawiamy i ja biorę co potrzeba.. muzyczkę też mam
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Sądzę, że to reklama Twoich usług. Ja również bym nie skorzystała.
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Skorzystałabym, ale jeśli nie byłoby drożej niż w "stacjonarnym".
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzeniona
|
Takie usługi musiałyby być dużo tańsze, niż w gabinecie stacjonarnym (w końcu nie płaciłabyś za czynsz czy prąd), żeby ktoś chciał faktycznie z nich skorzystać. Ja ogólnie nie chciałabym ani usług fryzjerskich ani kosmetycznych w domu, niechętnie wpuszczam do siebie obcych.
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Rozeznanie
|
to nie jest reklama.. przeprowadzam badanie rynku na potrzeby biznes planu..
fotel przenośny składany to standard w tego typu usługach, takimi fotelami posługują się też fizjoterapeuci i masażyści. |
|
|
|
|
#10 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#11 |
|
Konto usunięte
|
A ja bym skorzystała chętnie jeżeli ceny były by tańsze niż w salonie.
|
|
|
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
|
Ostatni post w tym temacie był kilka lat temu, a że przez kilka lat wiele na rynku zmieniło się, to postanowiłam nie zakładać nowego tematu tylko napisać w istniejącym już. Dziś na rynku są bardzo modne gabinety kosmetyki mobilnej. Czytam opinie w tym temacie i wiele z osób wypowiada się ,,gdyby było taniej, to bym poszła" a dlaczego macie takie zdanie?od momentu kiedy byłam mniej więcej na połowie lat studiowania kosmetologii bardzo zaczął mnie interesować temat jeśli pracować, to na jakich kosmetykach gabinetowych i wiecie, że stacjonarne gabinety bardzo często szukają oszczędności bo właśnie mają do zapłacenia czynsz, prąd i kupują tanie produkty na których wykonują zabiegi. Pytanie tylko na jak długo takie efekty? W kosmetyce mobilnej możemy wykonywać wiele zabiegów jak np. mezoterpia mikro czy igłowa( produkty mieszczą się w małej walizce), mikrodermabrazja, to już mały kombajn ale też nie jest ciężki. Ja chciałabym coś takiego otworzyć i nawet ostatnio rozmawiając z Dermatologiem powiedziała, że jest to świetna forma pracy szczególnie jak kosmetyczka czy klienta mają małe dzieci. Promocje cenowe można robić wszędzie albo stałe zniżki dla stałych klientów. Jak dla mnie liczy się jakość produktów na których pracuje się w gabinecie a skoro np złuszczanie kwasami medycznymi w gabinecie to np cena rzędu 250zł a w mobilnym byłaby 200zł, to uważacie, że nien warto zrobić?
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
nie skorzystałabym, bo jeśli chodzi o usługi, to wolę wyjść i zrelaksować się poza domem. poza tym potem mogę przejść się na spacer, podjechać autem na zakupy czy cokolwiek. taki day out, który zawsze się przyda.
poza tym te dzieci... jakbym miała dzieci, to nie chciałabym tracić tego cennego czasu wśród wrzasków i odgłosów telewizyjnych kreskówek. wolałabym wyjść, wpaść do kosmetyczki, a potem kupić sobie kawę w mieście i trochę "wyłączyć".
|
|
#14 |
|
Przyczajenie
|
Wolę iść do stacjonarnego, bo to dla mnie relaks, odprężenie itd., jednak jeżeli ceny mobilnego nie byłyby droższe, a ja nie miałabym czasu (jakaś sytuacja awaryjna), to może i bym się skusiła.
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do wrzasków dzieci, to hm...przyznam, że gdybym wykonywała taki zabieg także jako osobie wykonującej przeszkadzałyby mi dzieci, które krzyczą i płaczą. U mnie w domu a mam pojedyńcze klientki każdy wie, że jeśli jest ktoś na zabieg, to ani mru mru...ma być cisza i nawet nie chcę nikgo słyszeć. Tylko to też zależy jakie są dzieci bo wiadoma sprawa, że od 2- latka nie ma co wymagać cudów. Jest masa dziewczyn, które prowadzą gabinety mobilne i bardzo sobie chwalą...muszę do kilku zadzwonić i popytać jak to właśnie wygląda z tym hałasem i relaksem klientek. ---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- a jednak...czyli nie skreślasz gabinetu mobilnego?a czy finanse mają dla Ciebie znaczenie?co jeśli usługi byłyby np 20% taniej a kosmetolog wykonujący jest jedną z najlepszych osób w mieście ale świadczy usługi tylko mobilnie u Ciebie w domu, masz dzieci i co wtedy?
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:40.