Dieta baletnicy ? Tak czy Nie ? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-04-06, 13:12   #1
Wiki6969
Przyczajenie

Smile

Dieta baletnicy ? Tak czy Nie ?

Myśle że o diecie baletnicy słyszała każda z nas :P Zainteresował ona zapewno osoby które chcą pozbyć się kilogramów w szybkim czasie Jedną z takich osób jestem ja ! Dieta umożliwia pozbycie się nawet 10 kg w ciągu 10 dni Nazywaną jest dietą dla osób o silnej woli bo w pewnym stopniu może przypominać głodówke :P Chciałabym doradzić się w jej sprawie ? Skutkiem ubocznym może być np. efekt jojo albo spowolniony metabolizm .
Ale czy po skończeniu diety i zdrowym odżywianiu wszystko będzie okej ?
Szperając trochę po necie niektóre dziewczyny ją chwaliły itp , inne osoby z góry uważaja że dieta jest zła i że nigdy by jej nie spróbowały Wiem że na pewno lepsze będzie zdrowe odżywanie i sport :P Ale ta dieta umożliwia zrzucenie kg w szybkim czas , a właśnie o to mi chodzi było by to moją motywacją na ciąg dalszy aktywnego i zdrowego trybu życia Proszę o rady warto czy nie? Może któraś z was stosowała :P Piszcie ! <3
Wiki6969 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-06, 15:46   #2
Dotka90
Zakorzenienie

Dot.: Dieta baletnicy ? Tak czy Nie ?

Cytat:
Napisane przez Wiki6969 Pokaż wiadomość
Myśle że o diecie baletnicy słyszała każda z nas :P Zainteresował ona zapewno osoby które chcą pozbyć się kilogramów w szybkim czasie Jedną z takich osób jestem ja ! Dieta umożliwia pozbycie się nawet 10 kg w ciągu 10 dni Nazywaną jest dietą dla osób o silnej woli bo w pewnym stopniu może przypominać głodówke :P Chciałabym doradzić się w jej sprawie ? Skutkiem ubocznym może być np. efekt jojo albo spowolniony metabolizm .
Ale czy po skończeniu diety i zdrowym odżywianiu wszystko będzie okej ?
Szperając trochę po necie niektóre dziewczyny ją chwaliły itp , inne osoby z góry uważaja że dieta jest zła i że nigdy by jej nie spróbowały Wiem że na pewno lepsze będzie zdrowe odżywanie i sport :P Ale ta dieta umożliwia zrzucenie kg w szybkim czas , a właśnie o to mi chodzi było by to moją motywacją na ciąg dalszy aktywnego i zdrowego trybu życia Proszę o rady warto czy nie? Może któraś z was stosowała :P Piszcie ! <3
Raczej dieta dla osób o zerowym pojęciu o organizmie i odchudzaniu.
10kg w 10 dni? No błagam, serio jesteś tak naiwna?
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-06, 16:00   #3
Wiki6969
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Raczej dieta dla osób o zerowym pojęciu o organizmie i odchudzaniu.
10kg w 10 dni? No błagam, serio jesteś tak naiwna?
Tak rozumiem , to wydaje się trochę dziwne a zarazem głupie :P sama w to nie wierzę . Ale czytając opinie różnych dziewczyn które stosowały tą diete pisały że spaliły np. 6 kg :P Już po 4 dni ubyło im np 3 kg :P Podaje jeden z przykładów tego co przeczytałam :P 10 to rzeczywiście może nie ale 6 czemu nie :P wkońcu przez dwa pierwsze dni nic nie jemy i pozbywamy sie wody potem juz spalamy tłuszcz no i oprócz tego jadłospisu ćwiczymy , więc dlaczego uważasz że jestem naiwna ? :P Skoro niektore dziewczyny pisza ze efekty jednak są :P Wkładając ten post nie pytałam o to czy spale te 10 kg czy mniej , tylko o co innego radze uwazniej czytac :P I bardzo denerwuje mnie że niektóre osoby takie jak np . Pani zamiast normalnie odpowiedzieć krytykują i obrazaja :P

Edytowane przez Wiki6969
Czas edycji: 2015-04-06 o 16:03
Stary 2015-04-06, 16:02   #4
Rosaliie
Raczkowanie

To schudnięcie to tylko ubycie wody z organizmu oraz pozbędziesz się tego co siedzi Ci w Twoim organizmie... Tydzień później przytyjesz 2 razy więcej. Nie ma drogi na skróty. Trzeba po prostu MŻ.
Stary 2015-04-06, 16:08   #5
Wiki6969
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Rosaliie Pokaż wiadomość
To schudnięcie to tylko ubycie wody z organizmu oraz pozbędziesz się tego co siedzi Ci w Twoim organizmie... Tydzień później przytyjesz 2 razy więcej. Nie ma drogi na skróty. Trzeba po prostu MŻ.
Tak ale zastanawia mnie fakt ze czytając różne strony dziewczyny pisały że dieta jest nie zła ze pozbyły się np 6 kg i czuja sie o wiele lepiej zdrowo sie odzywiaja i sa aktywne i nie ma zadnego efektu jojo , w końcu jemy i ciwczymy a nie łykamy waciki a pozniej rzucamy sie na zarcie :P dlatego pytam czy po diecie zachowujac zdrowy tryb zycia i odpowiedni jadlospis cos sie stanie ?
Stary 2015-04-06, 16:39   #6
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Tak rozumiem , to wydaje się trochę dziwne a zarazem głupie :P sama w to nie wierzę . Ale czytając opinie różnych dziewczyn które stosowały tą diete pisały że spaliły np. 6 kg :P Już po 4 dni ubyło im np 3 kg :P Podaje jeden z przykładów tego co przeczytałam :P 10 to rzeczywiście może nie ale 6 czemu nie :P wkońcu przez dwa pierwsze dni nic nie jemy i pozbywamy sie wody potem juz spalamy tłuszcz no i oprócz tego jadłospisu ćwiczymy , więc dlaczego uważasz że jestem naiwna ? :P Skoro niektore dziewczyny pisza ze efekty jednak są :P Wkładając ten post nie pytałam o to czy spale te 10 kg czy mniej , tylko o co innego radze uwazniej czytac :P I bardzo denerwuje mnie że niektóre osoby takie jak np . Pani zamiast normalnie odpowiedzieć krytykują i obrazaja :P
Naprawdę poczytaj sobie o tym, jak działa odchudzanie i jak przebiega cały proces, bo Twoje pojęcie 'spalania tłuszczu' jest bardzo mylne.
Stary 2015-04-06, 17:06   #7
Wiki6969
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Naprawdę poczytaj sobie o tym, jak działa odchudzanie i jak przebiega cały proces, bo Twoje pojęcie 'spalania tłuszczu' jest bardzo mylne.
Tak zapoznam się z tym :P Ale czy stosowała Pani ta diete ? że tak ją Pani ocenia ?
Stary 2015-04-06, 18:06   #8
Dotka90
Zakorzenienie

Nie, po prostu mam minimum wiedzy na temat odchudzania i organizmu.
Stary 2015-04-06, 20:19   #9
201605090949
Konto usunięte

Nie wygląda to na zdrową dietę.
201605090949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-07, 00:41   #10
Rosaliie
Raczkowanie

Cytat:
Tak ale zastanawia mnie fakt ze czytając różne strony dziewczyny pisały że dieta jest nie zła ze pozbyły się np 6 kg i czuja sie o wiele lepiej zdrowo sie odzywiaja i sa aktywne i nie ma zadnego efektu jojo , w końcu jemy i ciwczymy a nie łykamy waciki a pozniej rzucamy sie na zarcie dlatego pytam czy po diecie zachowujac zdrowy tryb zycia i odpowiedni jadlospis cos sie stanie ?
Te dziewczyny mają od 12 do 18lat?
Czasem warto posłuchać starszych.
Jak miałam 13 lat to też robiłam takie głupie rzeczy jak dieta baletnicy, w skutek czego wypadło mi 2/3 włosów z głowy. Kiedyś miałam gęste, a teraz ... Szkoda gadać.
Stary 2015-04-07, 10:23   #11
201607040946
Konto usunięte

201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-07, 12:41   #12
Wiki6969
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Rosaliie Pokaż wiadomość
Te dziewczyny mają od 12 do 18lat?
Czasem warto posłuchać starszych.
Jak miałam 13 lat to też robiłam takie głupie rzeczy jak dieta baletnicy, w skutek czego wypadło mi 2/3 włosów z głowy. Kiedyś miałam gęste, a teraz ... Szkoda gadać.
Opowiedz jak u ciebie to wygladało :P
Stary 2015-04-07, 12:44   #13
Dotka90
Zakorzenienie

No przecież Ci napisała, że to było głupie, że wypadły jej włosy, a Ty dalej się będziesz dopytywać o tę dietę
Stary 2015-04-07, 13:41   #14
cava
Zakorzenienie

Cytat:
Tak ale zastanawia mnie fakt ze czytając różne strony dziewczyny pisały że dieta jest nie zła ze pozbyły się np 6 kg i czuja sie o wiele lepiej zdrowo sie odzywiaja i sa aktywne i nie ma zadnego efektu jojo , w końcu jemy i ciwczymy a nie łykamy waciki a pozniej rzucamy sie na zarcie :P dlatego pytam czy po diecie zachowujac zdrowy tryb zycia i odpowiedni jadlospis cos sie stanie ?
Stanie się: zwiekszysz masę bo:
- musisz się nawodnić
- musisz zaczac jeść wiec będziesz mieć wiecej w jelitach
- 10 dni to już okres w którym przy głodowaniu, zwalnia metabolizm.

Pozbyć się kilku kg to wystarczy się drastycznie odwodnić i sczyscić jelita - ale to nie oznacza schudniecia z tkanki tłuszczowej. I jest to niezdrowe.
One nei schudły, one zmniejszyły wagę poprzez pozbywanie się tego co potrzebne.
Ze odpowiednie nawodnienie jest koneiczne a odwodnienie neizdrwoe to chyba jasne, co?

Pozbycie się 1 kg tłuszczu, to koneicznosc utrzymania niedoboru kalorycznego przez x czasu na ponad 7000 kalorii.
Zakłądająć, ze przeciętna kobieta, zjada na dobę te 2.200 kalorii, co daje 22.000 kalorii w 10 dni, jak sobie wyobrażasz schudniecie, a wiec spalenie 7.000 kalorii na dobę, a więc niedobór 70.000 kalorii w 10 dni

To trzeba być kolarzem i jechać TdF, tyle ze jest mały problem, nei da się przejehać TdF, nawet pół etapu, bedąc odwodnionym i nie jedząc.

Bez urazy, ale na Twoim miejscu, nie brałabym do głowy głupot jakie ludzie wypisują w internecie, bo naprawdę pojecie przechodzi, co potrafią nawypisywać, zwłaszcza młode dziewczyny o odchudzaniu

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams
cava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-07, 14:25   #15
maalinkaa90
Zadomowienie

A po zakończeniu, mega wolny metabolizm. Jestem zdecydowanie na nie ;(
maalinkaa90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-07, 23:31   #16
Rosaliie
Raczkowanie

Zastanawiam się ile musisz mieć lat, skoro nie wiesz podstawowych rzeczy. Uwierz, ze przez takie wybryki możesz sobie tylko zaszkodzić, ale to Twoja sprawa. Sama sprawdź, przekonasz się po latach jak takie diety działają na człowieka. Może wtedy zmienisz podejście
Stary 2015-04-08, 09:08   #17
Malinkna1986
Wtajemniczenie

Gdyby to było takie proste, łatwe i zdrowe w 10 dni spalić 10 kg to każda z nas miałaby idealną figure
Malinkna1986 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-12, 09:34   #18
krystyna77
Rozeznanie

jeżeli jakaś dieta proponuje takie wyniki w takim czasie, to lepiej się trzymać od niej z daleka.
krystyna77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości