|
Notka |
|
Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Praca wakacyjna - niemcy 2015
Witam,
jak w tytule poszukuję pracy wakacyjnej [cały lipiec i sierpień]. Nie mam znajomych ani rodziny w Niemczech, więc szukam ofert pracy w hotelach czy pensjonatach w których mogłabym liczyć na nocleg organizowany przez pracodawcę. Z tego co widziałam w różnych ogłoszeniach płaca kelnerki/pokojówki wynosi ok tysiąc euro, w przeliczeniu na złotówki to i tak bardzo opłacalne. Zresztą, studiuję kierunek okołogermanistyczny, więc muszę dużo ćwiczyć do licencjatu po niemiecku, a w szkole średniej miałam kilkuletnią przerwę w nauce, ale radzę sobie dobrze, więc z jezykiem nie ma problemu. Czy któraś z was pracowała w DE przez wakacje i zaufała zakwaterowaniu organizowanemu przez pracodawcę?odrobinę się tego obawiam. A może któraś z was również ma podobne plany na wakacje i boi się jechać sama? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Praca wakacyjna - niemcy 2015
Tez wyjezdzam do pracy na wakacje, ale do Anglii.
Moim zdaniem do takich podrozy najlepiej jechac we dwojke - wieksze bezpieczenstwo, poza tym latwiej znalezc prace. Co do roboty w niemczech to nie wiem jak z restauracjami lub hotelami,ale gdybym miala tam jechac, to najbardziej chyba jako gosposia, bo jednak jezyk znasz, a zakwaterowanie bedziesz miec zapewnione. Teoretycznie przez agencje jest bezpieczniej, ale pracodawcy to jedna wielka loteria, nigdy nie wiesz na kogo trafisz. Poszukaj sobie jakies kolezanki, ktora chcialaby z toba jechac i przegladaj oferty pracy w internecie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:46.