|
Notka |
|
Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Nietypowy strój ślubny - jakie buty?
Witajcie!
![]() We wrześniu bierzemy wymarzony ślub, bardzo skromny i dość nietypowy. Z racji iż poznaliśmy się przez sztuki walki i jest to całe nasze życie postanowiliśmy pobrać się w kimonach (karategi). Stroje już jakby nie patrzeć mamy ale pozostaje problem butów. Pani w USC powiedziała że chętnie udzieli nam ślubu w kimonach ale musimy zadbać o zakryte obuwie. Początkowo myślałam o japonkach ale w tej sytuacji rzecz jasna odpadają. Macie może jakieś pomysły? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nietypowy strój ślubny - jakie buty?
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Znaczy co ma nie być prawdą?
![]() Ewentualnie baleriny jakoś by pasowały ale co z TŻ... To jego buty są tutaj właściwie największym problemem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
To może kupcie sobie Espadryle. Tylko zależy od pory roku.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Ślub bierzemy na początku września.
https://www.zalando.pl/art-of-soule-...150430160850:s Masz na myśli coś takiego? Nie wiem czy nie są za bardzo "na luzie" jak na taką okazję, z drugiej klasyczne nawet białe buty też odpadają ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
i tak cała wasza stylizacja jest "na luzie" więc takie buty będą pasować
![]()
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Masz rację, jest wyluzowana ale o ile ja będę mieć elegancki akcent w postaci fryzury, makijażu i delikatnej biżuterii to jednak mój TŻ nie ma żadnych dodatków
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
kurcze jesteście odważni z tą stylizacją nie ma co.
![]()
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Dużo osób nie potrafi tego zrozumieć
![]() ![]() Z tymi kwiatami podsunęłaś mi pewien pomysł - u mnie kwiat we włosach a u TŻ'a ten sam kwiat w formie jakby przypinki na kimonie. Muszę sprawdzić jak by takie coś wyglądało. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A nie chcialabys np bialek sukienki w stylu kimono. Nie dlatego, ze ktos naciska ale dlatego, zebys mogla np jakies sandalki ubrac. A Twojego TZ widze w bialych trampkach! Ciebie w sumie tez, moglibyscie kupic np takie same biale conversy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no nie wiem, podarowalabym sobie takie stroje chocby nie wiem jak mnie łączyło i przebrałabym sie w to na 1 taniec np ![]() to Was łączy, znacie sie z treningów, nijak tego nie odda Waszym bliskim jak na tregningach wygladacie, dalej bedziecie razem trenowac i tak cale zycie w kimonie... zastanow sie czy za 20lat dalej bedziesz szczesliwa patrzac na zdjecia w kimonie ![]() jakby dali Wam w kimonie i juz to spoko, ale dorabiac kwiatki itp to kiepsko a przepraszam ukochany to pod kimonem jak na treningu bez koszulki planuje wystapic?? poszlabym na Twoim miejscu w sukni a kimono uzyla jako marynarke ![]() ---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- a TZ moze isc w takich jakby czarnych chyba skorzanych butach jak maja tancerze... cos jak skorzana skarpetka ![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Po przemyśleniu spraw związanych z weselem w kimonie ostatecznie krótką tiulową sukienkę na samo wesele (a raczej kolację i drobne tańce). TŻ przebierze się w spodnie, białą koszulę ze spinkami i muszkę. Myślę że tańce w kimonie to nie byłby dobry pomysł
![]() Co do przypinki - myślę że jeden symboliczny kwiatek nie byłby niczym nietaktownym w odniesieniu do etykiety Kyokushin. Muszę tylko sprawdzić jak by to wyglądało bo w sumie to taki pomysł na szybko, po prostu rzuciłam propozycję - skojarzyło mi się z kwiatkiem w kieszonce marynarki ![]() Kimona będziemy mieć założone oboje na "gołą skórę" tak jak należy, one są na tyle grube i ładnie skrojone przy szyi że ani ja nie będę świecić biustem ani ukochany klatą ![]() Odnośnie zdjęć - właśnie to byłoby w tym najwspanialsze ![]() Dziękuję wam za propozycje butów, trampki posiadam i jutro się "przymierzę", TŻ spróbuje z czarnymi ![]() Wspomnę jeszcze tylko że nigdy nie marzyłam o białej sukni, oboje od razu wiedzieliśmy jaki chcemy ślub i długo przed zaręczynami planowaliśmy uroczystość w kimonach ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
no i dobrze!
![]()
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
buty - takie:
![]()
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
No to byłaby idealna opcja
![]() ![]() Pięknie dziękuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Konto usunięte
|
Mnie zastanawia tylko jedna rzecz: Czy pani w USC nakazując zadbanie o zakryte obuwie kierowa się własnymi upodobaniami czy jakimś przepisem?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Konto usunięte
|
Dla niej czarne szpilki, a dla niego eleganckie czarne buty też lakierowane. Ewentualnie buty pod kolor pasa
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
Istnieje (przynajmniej według przemiłej Pani) przepis mówiący o ubiorze. Generalnie wszystko ujęte jest bardzo ogólnikowo i można to w pewien sposób "nagiąć" ale lepiej dmuchać na zimne i zapytać. Już i tak ogromnie się cieszę że kimono przejdzie
![]() Szpilki i kimono wyglądają komicznie - próbowałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
ja przyznam szczerze, że nie pojmuję tego pomysłu, ale temat dotyczy czegoś innego
![]() na Twoim miejscu założyłabym szpilki mega kobiece i wysokie ewentualnie podwinęła jakoś lekko nogawki czy coś, żeby to jakoś fajnie wyglądało, najlepiej żeby to kimono było trochę dopasowane, żeby wyglądało jak kostium, a na miejscu narzeczonego, to już cięższy orzech do zgryzienia... chyba najlepieuj coś pomiędzy eleganckimi a sportowymi butami, ale nie wiem jak to będzie wyglądało, trzeba byłoby przymierzyć. a nie myślałaś może o jakiejś sukience w stylu kimono? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Podwijanie nogawek i szpilki wygląda naprawdę komicznie (próbowałam). Poza tym w moim przypadku buty na obcasie odpadają ze względów zdrowotnych a nie uporam się z tym do ślubu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:28.