|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Jak się zmienić i przestać przejmować opinią innych?
Witam wszystkich na forum.
![]() Rocznikowo mam 16 lat. Chodzę do 3 gim, co wiąże się z tym, że już niedługo pójdę do liceum. Wiem, że dla niektórych tutaj mogę być jeszcze młoda i głupia, ale proszę o wyrozumiałość. ![]() ![]() Powracając jednak do samego wyglądu - nie mam pojęcia, jak przestać się nim przejmować i pogodzić się z tym, że nigdy nie będę taka ładna jak inne dziewczyny. :-( W dodatku ciągle czytam i słucham opinii innych ludzi o tym, jak powinien wyglądać "ideał" przez co moje zdanie co chwilę się zmienia. Przykładowo - ktoś twierdzi, że atrakcyjne są tylko i wyłącznie osoby o ciemniejszej karnacji, a mi się od razu pogarsza humor i zastanawiam się, jak się trochę "przyciemnić" (chociaż naturalnie jestem strasznie blada, z czego przez długi czas byłam zadowolona). I właśnie nie mam pojęcia co zrobić, żeby przestać być aż tak zależną od opinii innych, mieć swoje zdanie, umieć powiedzieć: "mnie się podoba to, co posiadam i mam gdzieś waszą opinię". Tylko, że tak nie potrafię. :-( Proszę więc tutaj o jakąś radę. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jak się zmienić i przestać przejmować opinią innych?
Po prostu dorastasz... Albo wyrośniesz na śmiałą osobę, albo na zamkniętą w sobie. Nie raz widziałem baaa nawet to przeżyłem jak z mojej cichej kochanej dziewuszki, zamieniła się ostra imprezowa dziewuszka... To nie było fajne
![]() ![]() Może to dobry moment na psychologa? ![]()
Nie żądaj czegoś od kogoś, jeżeli sam nie potrafisz tego dać. W telewizji tego nie mówią: https://www.youtube.com/user/CEPERolkV8 "Bo nie o to chodzi by zmieniać świnię przy korycie, tylko koryto im zabrać." Janusz Korwin Mikke |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:12.