|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Zazdrość.
Dziewczyny, mam nadzieję, że mi pomożecie. Jestem z moim chłopakiem 2,5 roku, ogólnie jest wszystko dobrze. Problem jest taki, że jestem okropnie zazdrosną osobą i nie potrafię sobie z tym poradzić. Wiem, że często przesadzam, nie chciałabym taka być, ale to silniejsze ode mnie...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zazdrość.
Cytat:
Nikt tutaj nie napisze Ci niczego, po czym stwierdzisz "No tak! Jak ja mogłam być taka zazdrosna!". Cierpisz na chorobliwą zazdrość i musisz udać się z tym do lekarza.
Widziane okiem faceta. Drukuję w czy de! Projekt: FoldaRap. http://szczecin.tvp.pl/23874420/030216 24:20 http://szczecin.tvp.pl/23995784/120216 29:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Niestety wizyty u psychologa kosztują i to dość dużo,gdyby bylo mnie na to stać to bym poszła...Dlatego pytam bo moze jest ktos kto poradzil sobie ze swoja chorobliwa zazdrością,lub moze cos poradzić...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
nyan nyan ^^
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Można pójść na NFZ.
Widziane okiem faceta. Drukuję w czy de! Projekt: FoldaRap. http://szczecin.tvp.pl/23874420/030216 24:20 http://szczecin.tvp.pl/23995784/120216 29:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Najpierw się dowiedz. I wybacz, ale nie jesteś na skraju życia i śmierci. Wyjaśnij chłopakowi, że masz problem z chorobliwą zazdrością, chcesz iść na terapię do specjalisty żeby z tym walczyć i być może będziesz musiała poczekać na wizytę.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
To szukaj w okolicy psychologa, bo to do niczego dobrego Cię nie doprowadzi i nie wymyślaj sobie powodów, żeby nie iść, bo jak się chce to się znajdzie sposób, a jak się nie chce to powód ![]() W przeciwnym razie będzie Ci się to nasilało i uderzy w Ciebie albo partner tego nie wytrzyma
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
Jeśli nie zawalczysz z tym, będziesz szukać wymówek i odkładać to na potem, to gwarantuję, że zepsujesz sobie związek. Facet odejdzie od Ciebie.
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
Jak na razie widzę, że nie robisz nic. Sama chęć zmiany i to, że widzisz problem to dużo i pierwszy krok już zrobiłaś. Ale dziewczyny rzucają Ci tu właściwie gotowe propozycje, a Ty każdą odrzucasz, wymyślasz wymówki... Orientowałaś się ile kosztuje psycholog? Ile trzeba czekać na NFZ? Nie? To nie poddawaj się od razu, tylko się tym zwyczajnie zainteresuj, jeśli Ci zależy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
nyan nyan ^^
|
W momencie gdy nachodzi Cię fala zazdrości, Ty zamiast robić facetowi wymówki bierzesz trzy głębokie oddechy, zastanawiasz się nad słusznością swojej reakcji i nie nakręcasz się coraz bardziej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Też na początku związku byłam bardzo zazdrosna. Teraz (jestem w związku ponad 1,5 roku) też jestem jeszcze trochę zazdrosna bez powodu czasami, ale jest już o niebo lepiej
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Uważam, że przyczyną napadów zazdrości jest brak zaufania, a dopóki nie zaufasz sobie, nie zaufasz nikomu. Też byłam kiedyś chorobliwie zazdrosna, dochodziło już nawet do przeglądania telefonu (wstyd mi, naprawdę) i dopiero w momencie kiedy całkowicie otworzyłam się na Tżta i bezgranicznie zaufałam zniknęła i zazdrość, czego i Tobie życzę.
Fajnie, że chcesz coś z tym zrobić. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
To, że widzisz, że masz z tym problem jest już połową sukcesu. Musisz nad sobą pracować. Ugryź się w język zanim coś powiesz. To, że jesteś zazdrosna o laski w teledyskach jest niedorzeczne. Ja też kiedyś byłam narwana. Zawsze mówiłam co mi ślina na język naniesie, ale wiedziałam, że to jest złe i się opanowałam. Chorobliwa zazdrość może zniszczyć Twój związek, bo w końcu facet jakby Cię kochał będzie miał tego dość. Psychologa odradzam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Wtajemniczenie
|
Ale może to zależy od osoby psychologa i od problemu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
Niestety to uczucie, które towarzyszy nam na co dzień....
Napędzane przez, internet, telewizję i ludzi nas otaczających... Strasznie długo się z tego leczyłam... chyba ze 4 lata... Udało się! Dziś na mnie na prawdę niewiele działa ! ![]() Poza tym, w dużej mierze to kwestia podejścia, zdrowego myślenia oraz nastawienia. Nie można się całe życie porównywać. Wszystkie hasła reklamowe : Bądź! Zostań! Musisz! Nie możesz tego przegapić! itp. bardzo działają na naszą psychikę, wyobraźnię, która z kolei przekłada się na to co chcemy! Każda forma zazdrości jest niezdrowa... czy ta o ludzi czy o rzeczy materialne. Każda na pewno w jakimś stopniu motywuje, ale nie jest wyznacznikiem naszych celów i planów.
_________________________ ___ Zapraszam do obejrzenia mojego świątecznego rękodzieła! https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post53652022 ![]() ![]() _________________________ ___________ ![]() Moje motto: "Wystarczy chcieć" |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Wiadomo, że zależy i od psychologa i od problemu, ale myślę wydaję mi się, że w tej kwestii nic ciekawego nie wniesie. Dużo dziewczyn jest chorobliwie zazdrosnych i mających tendencje do robienie awantur o o nic. Po prostu trzeba się opanować i tyle. Niestety zwykle takie opanowanie przychodzi jak już chłopak zostawia bo ma dość i jesteśmy w kolejnym związku. No, ale jak autorka ma potrzebę wizyty u lekarza to niech spróbuje. Nawet w małym mieście lub obok musi być jakaś przychodnia psychologiczna i raczej nie trzeba aż tak długo czekać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
Autorko liczę na to ze ktoś tu napisze coś mądrego bo mam podobnie jak Ty..Staram się opanować bo widzę jak mojego tz meczy mój brak zaufania i ciągle pytania. Tez nie robie tego bezpodstawnie bo znalazłam kiedyś smsy w jego telefonie z inną dziewczyna. Wiele było pousuwanych ale wiem ze były bo łatwo poznać kiedy rozmowa się dziwnie układa, że ktoś coś usuwal. Przyznał się i powiedział ze robił to bo bal się ze znajdę i o nic znów zrobię aferę. Ale ja też pracuje nad sobą. Mam nadzieje ze nam się uda
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:57.