|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Nie Wyciskajmy!!!
Łatwo powiedzieć żeby nie wyciskać syfków wszelkiego rodzaju i rozmiarów osobie, która skutecznie i regularnie maltretuje swoją twarz...czyli np mi...Więc od tygodnia nic nie ruszyłam i nie wycisnełam na twarzy i musze przyznać, że właściwie co ja na niej zawsze wyciskam to nie wiem...przecież mi praktycznie nie wychodzą jakieś widoczne syfki ale oczywiście ja pod wpływem np stersu zawsze wynajde kilka podskurnych praktycznie nie widocznych niespodzianek i je tak powyciskam że wyglądam no same wiecie jak...tydzień bez wyciskania pokazał mi jak może moja skóra wygladać...tzn bardzo ładnie bez żadnych strupków itd...ale skąd mam wziąść tyle silnej woli żebym juz nigdy nie ruszała twarzy...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nie Wyciskajmy!!!
na forum kosmetycznym jest wątek o wyciskaniu jestam naprawdę dużo porad itp.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
To problem raczej natury psychologicznej. Zwróć uwagę, kiedy wyciskasz. Ja np przy okazji stresów, czy gorszego nastroju w ten sposób się na sobie wyżywam. Moze uda Ci się rozładować agresję w inny sposób? Sama stosuję milion wybiegów, a i tak nie zawsze skutkują. Lekarze często przy takich sytuacjach zalecają leki uspokajające. Ja bym może poleciła jakieś ziółka lub tablety ziołowe, jeśłi już. Na pewno trzeba zająć się swoim samopoczuciem i problemami nie związanymi z trądzikiem. Oprócz tego, może przy lusterku powiesić sobie kartkę lub jak radzą koleżanki z wizażu - swoje zdjęcie po wyciskaniu?
Aczkolwiek problem jest poważny. Parę słów o trądziku psychogennym jest tutaj: http://www.luskiewnik.gower.pl/informacje_grudzien.html http://www.luskiewnik.gower.pl/infor...ipiec2004.html http://www.luskiewnik.gower.pl/informacje_listopad.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
MigdalEder no ja mam podobnie jak Ty wyciskam jak mam stresa albo jakiś problem lub poprostu przy gorszym samopoczuciu, dniu itd. człowiek zawsze znajdzie sobie usprawiedliwienie...wiem o tym, że to jest problem natury psychologicznej i nie łatwo go pokonać...branie tabletek lub ziółek na uspokojenie nie za bardzo mnie ciekawi, ale nie twierdze, że to zły pomysł...dla mnie wyciskanie a raczej maltretowanie się w ten sposób to jak dla innych palenie papierosów..nałóg... :/
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Picie ziółek uspokajających na pewno nie zaszkodzi, a może ociupinkę pomóc
![]() Ja rozumiem. Strasznie się człowiek namęczy, bo walka z nałogiem to nie byle co. Trzeba znaleźć coś zastępczego, żeby ręce miec pod kontrolą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
;( ;( ;( zrobiłam to...nie dałam rady sie powstrzymać...wyglądam jak potwór...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
调解人
|
Za każdym razem kiedy chcesz wycisnąć odczekaj chwile, policz do 10 a potem wytłumacz sobie, że nie będziesz dziś wyciskac. I tak codziennie.
Troszkę działa, troszkę nie. ja tez mam problem z silną wolą ![]()
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
odsylam do forum kosmetycznego, post " jak powstrzymać się od wyciskania". bez sensu pisac o tym samym na innym forum i powielac to wszystko, zaczynac od poczatku.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
BAN stały
|
O matko taki nieprzyjemny temat z samego rana
![]() ![]() Całe szczęście że mi od 1,5 roku nic już nie wyskakuje |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Mocne postanowienie niewyciskania! Od zaraz!
![]() Pozdrawiam i wytrwalosci w niewyciskaniu! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:39.