|
Notka |
|
Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
Zarejestrowany: 2013-05
Wiadomości: 19
|
SINGLE CREAM - polski odpowiednik?
Cześć dziewczyny
![]() Może moje pytanie wyda się absurdalne i śmieszne, ale zastanawia mnie polski odpowiednik single cream. Znalazłam fajny przepis i właśnie potrzebuje do niego tej oto śmietany. Z góry dzięki za pomoc! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2013-05
Wiadomości: 386
|
Dot.: SINGLE CREAM - polski odpowiednik?
Nie wiem, double cream to 36%, więc single to może 18% :P Wg wikipedii single to nasza śmietana sosowo-zupowa, zresztą mianownictwo różni się zależnie od kraju.
http://en.wikipedia.org/wiki/Cream#UK |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2014-10
Wiadomości: 375
|
Dot.: SINGLE CREAM - polski odpowiednik?
Warto zauważyć te zdanie w wiki:
"Single cream: Recipes calling for 'single cream' are referring to pure or thickened cream with about 35% fat." |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|



Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:43.