|
Notka |
|
Manicure hybrydowy Forum dla osób, które interesują się manicurem hybrydowy. Tutaj znajdziesz porady związane z technikami zdobienia paznokci. Poznasz plusy i minusy hybrydy. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Problem z utwardzeniem
Jakiś tydzień temu postanowiłam spróbować i kupiłam sobie zestaw do hybryd.
Zawiera on trzy lakiery firmy Semilac, bazę, top, cleaner, aceton no i lampę UV 36 W ( 4 x 9W) Płytkę zmatowiłam, przemyłam cleanerem i nałożyłam bazę. No i po dwóch minutach pod lampą, wyciągam, a paznokcie są niesamowicie lepkie i odciska się na nich dosłownie wszystko. Tak samo się działo z wszystkimi warstwami, a gdy próbowałam przemywać je cleanerem, schodził częściowo lakier, a paznokcie nadal się kleiły. Szukałam długo, czemu tak się dzieje, ale rozwiązania jak na razie nie znalazłam. Może ktoś miał podobny problem lub wie, jak sobie z tym poradzić? Z góry dziękuje za odpowiedź. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Problem z utwardzeniem
Cytat:
to jest warstwa dyspersyjna, którą na końcu, po utwardzeniu topu przemywa się cleanerem |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
:)
|
Zaraz, zaraz....napisałaś ze próbowałaś warstwy przemywac cleanerem.
Nałóż bazę. Utwardz. Nie dotykaj paluchami. Nałóż kolor. Utwardz. Nie dotykaj, nie przemywaj. Znowu nałóż kolor i utwardz. Na koniec Top - utwardz i przemyj porządnie cleanerem. Wtedy mozesz dotknąć paznokci. Tak robiłaś? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Mam ten sam problem tyle że mam lampe LED 9W, stało mi się tak robiąc lewa rękę, wiec przy prawej wydłużyłam czas prawie ze dwukrotnie a efekt ten sam. Klejące się paznokcie, brak połysku, i "wyblakły" kolor. Nie wiem czy to wina lampy, czy cleanera :/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny ten temat był już wałkowany, poczytajcie trochę. Może to być wina żarówek, lampy lub inne czynniki...
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Jak poznac ze lakier jest dobrze utwardzony?
Na wstepnie chce Was przeprosic, jezeli to zle miejsce na to pytanie, nie jestem tu jeszcze obeznana zbyt dobrze
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:27.