![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
chwalę się :)
I wkoncu uszylam ta "bananówę"
Dzieki Waszej pomocy 'znalazlam' wykroj w necie i zmobilizowalam sie do szycia. W sumie to bardzo prosty wykroj, trzeba tylko uwazac z zamkiem (skomplikowane wszywanie kryte zamka po łuku to nie na moje nerwy wiec tym sie nie bede chwalic ![]() Ale efekt jest super, ja preferuje biodrowki wiec troche z góry ją skróciłam - niestety wykroj byl na baaaaardzo wysoka (ja mam 169 cm i i tak spodnica jest strasznie dluga) osobe. a oto efekt (przepraszam za jakosc zdjec i domwy image ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: chwalę się :)
świetna.
A czy dużo szyjesz czy sporadycznie? Cięty z ukosa był ten matriał? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
![]()
bardzo ładna.
![]() ![]()
![]() |
#4 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie, nie ciete z ukosa, klina uklada sie normalnie - tylko ma on smieszny ksztalt. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
swietna
![]() ![]()
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Super w niej wygladasz!!!! Masz ładną figure!!!
![]() Pozdr. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Sliczna jest... chyba sie zakochalam
![]() Czy moglabys podac skad wzielas wykroj i jakiego materialu uzylas?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() wykroj jest stad http://club.osinka.ru/viewtopic.php?...r=asc&&start=0 ja uszylam wersje z 8 klinow, obawiam sie ze do tej z 10 brakloby mi cierpliwosci ![]() zeby wydrukowac ten wykroj trzeba miec taki specjalny program, gdzies jest na taje stronie (chyba tutaj da sie sciagnac: http://www.osinka.ru/Pattern/Printing/View32.html), ale posialam linka do niego, wzglednie mozna 'otworzyc' te pliki autocadem ale nie umiem w autocadzie tak ustawic zeby dobrze sie wydrukowalo. na tym pierwszym adresie www jest napisane jak ustawic wydruk zeby bylo w skali 1:1. (horizon, vertical i overlap) potem wystraczy tylko poskladac jak puzze to co masz wydrukowane, wyciac wykroj i mozna sie przymiezac do szycia. no wiec tak spodnica ma 112 cm dlugosci. - tak wiec spodnica z zalozenia byla na mnie zadluga - chcialam biodrowke wiec pomeczylam sie ze skracaniem, ale udalo sie. No i zamek. oniecznie taki kryty, jak sie dobrze wszyje w taki "lukowaty" szew to bedzie ok ![]() polecam bo kiecka jest piekna... ja widzialam taka w orsayu, miala tak smiesniesz podpiete - zmarszczone w jednym miejscu i przypieta roze z materialu... bajecznie to wygladalo ![]() musze poszukac watku na wizqazu o kwiatkach z materialu i chyba sie skusze.... narazie szyje bluzke do tej spodnicy ale wpuscilam sie w taka zabawe ze brak slow ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Rosa, wiesz z ta figura to ja mam same problemy, biodra kolo 105 cm w obwodze a w pasie jakies 74 cm.... jak sie skonczy moda na biodrowki to sie zastrzele ![]() znowu bede musiala sama sobie szyc spodnie i spodnice bo nic na mnie nie pasuje... zreszta juz sie zaczyna tak ze na 20 par spodni z trudem moge powiedziec ze 2 pary moglby byc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Śliczna!! Mam bardzo podobną. Mama mi uszyła taką na koncert w zeszłym roku
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tez by mi odpowiadala biodrowka, ale wole sama nie kombinowac - bo jak zaczne, to nic nie wyjdzie i beda tylko szmatki ![]() A twoja metoda jak widac jest dobra, bo bardzo ladnie sie wszystko uklada na ciele ![]() I jeszcze jadno: Jakiego uzylas materialu?? ...bo chcialabym zeby mi wyszlo dokladnie tak samo jak tobie...te "fale" i w ogole... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
boze jesteś arytstka super wielkiie gratulacje
![]() ![]() ![]()
![]() |
#13 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to juz mowie co zrobilam: 1. musialam dopasowac w biodrach bo na mnie wszytsko zawsze za waskie: wiec ocenilam gdzie na klinie (tak na oko ![]() 2. po sfastrygowaniu ocenilam ze owszem biodra sa ok, ale kiecka za dluga i niestety nie umiem jej tak dopasowac zeby byla wysoka az do pasa i ladnie sie ukladala, tak wiec przycielam na wysokosci bioder (dobrze dobierajac dlugosc zeby nie byla za krotka) po czym tam gdzie u gory bylo za szeroko na poczatek do testow zfastrygowalam zwezajac. i tak metoda prob i bledow sie udalo dopasowac. 3. potem tylko odszycie (bo paskow tez nie lubie) i lekko przycielam dolem bo jednak byla za dluga, wlokla sie za mna po ziemi ![]() co do materialu to az wstyd sie przyznac ![]() wygrzebalam u mamy duzy kawal bialego płotna. 100% bawełny, wygladał ładnie i wogle, taki lekko przezroczysty, pytam sie mamy czy moge a mama mowi - biale przescieradla nie sa modne więc sobie uszyj spodnice ![]() Tak wiec mam kiecke z cienkiej bawelny, takiej co sie nadaje na przescieradlo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Dziekuje bardzo bardzo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
cud miod i rodzynki, co tu duzo mowic
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Słońce! Dzięki za inspirację! Szukałam kiedyś wykroju na 'bananówę' (bo o ile mnie pamięć nie myli, tak się na te spódnice mówi...), ale bez skutku. Gratuluję i jeszcze raz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No i teraz moda jest na bananowe i wykroj mam, tylko kombinuje jeszcze uszyc tak jak ona miala - kazdy klin z innego materiału ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Zawsze wszywalam w proste szwy i z takimi jakos daje sobie rade, ale nie mam pojecia jak sie wszywa w takie "pogiete" ![]() No, chyba ze zamek ukryty wszywa sie gdzies indziej...bo wstyd sie przyznac, ale nie wiem za bardzo jak taki zamek wyglada ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieje ze uda mi sie ja w tym roku uszyc i zalozyc jeszcze... podziwiam moja mame - robi sweterki i jak narazie czasowo sie wyrabia.... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
O kurcze " bananówa" Mama mi opowiadała, że w czasach jej młodosci były na topie
![]() ![]()
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
A jak uszyc bananówkę, ale do kolan??
Edytowane przez ma.ko Czas edycji: 2005-10-20 o 10:09 Powód: błąd |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
a ile Ci poszlo tego materialu na nia?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
He,he! Widzę, że nie tylko ja szyję spódnice z białych bawełnianych prześcieradeł!
![]() ![]() A w ogóle spódniczka jest super - chodzi za mną coś tego rodzaju. POwiedzcie czy w przyszłym roku jest szansa, że takie będą modne? I jeszcze - bez problemu ściągnęłaś ten program do wykrojów? Nie oszalał Ci komp ![]() Pozdrówka Kasia (co ma masę materiałów, jeszcze więcej pomysłów tylko czasu ani na lekarstwo) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
a mi sie nie laduja te strony-zadna;( szyjecie z przescieradel??specialnie kupujecie czy ze starych
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
bardzo fajna
![]() ojj jak ja bym chciała umieć tak szyć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
bardzo ladna ta spodniczka, podoba mi sie...a czy mozna uszyc taka w wersji za kolana? bo ja niezbyt dlugie lubie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
jesteś zdolna! ale sukienka mi sie nie zabardzo podoba ;P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Szkoda, na zdjecie bananówki Wiśni nie załapałam się
![]() Dziewczyny, czy na stronach, które podajecie można zmienić język na angielski? Rosyjskiego w ząb nie znam i nic nie rozumiem z tej strony ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:22.