|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Wprowadzenie młodego do kościoła
Witajcie wizażystki
![]() Chciałam się Was poradzić odnośnie wprowadzania do kościoła Pana Młodego. Jestem starszą druhną na ślubie kościelnym swojej przyjaciółki i mamy pewien dylemat. Pani Młoda oczywiście będzie prowadzona do ołtarza przez ojca, i tu teraz nasuwa się pytanie, kiedy wchodzą świadkowie? Dodam że świadkowie nie są parą,czy należy iść pod rękę,czy też osobno? Najbardziej jednak interesuję mnie fakt,jak wchodzi do kościoła Pan Młody? Wchodzi sam,czy też może go poprowadzić jakaś dziewczyna?Do ołtarza pójdą również dzieci,dwóch chłopców i jedna dziewczynka, w jakim momencie mają wejść? Może któraś z Was miała podobną sytuację. Chcę poznać Waszą opinię na ten temat ![]() Z góry dziękuję za odpowiedzi dziewczyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Wprowadzenie młodego do kościoła
Warianty mogą być różne.
I - Dzieci, świadkowie(pod rękę), pan młody(sam, prowadzony przez mamę bądź kogoś innego), pani młoda z ojcem. II - Chłopcy, świadek, pan młody(sam bądź prowadzony), dziewczynka, świadkowa i panna młoda. III - Dzieci, pan młody, świadkowie, pani młoda.
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
ja z wprowadzaniem PM spotkałam się do tej pory tylko raz, nie było tam dzieci, młodego do kościoła wprowadziła świadkowa, nie pamiętam kiedy wszedł świadek
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Byłam tylko na jednym, ślubie, gdzie Pana Młodego wprowadzała jego mama, świadkowie już byli na swoich miejscach (nie mieli jakiegoś specjalnego wejścia, jak reszta gości z tym że zajęli wyznaczone dla nich miejsca), dzieci nie było. Myślę, że jeżeli ja miałabym taką sytuację, to ustawiłabym kolejność: dzieci, świadkowie pod rękę jeżeli jest kobieta-mężczyzna, Pan Młody z matką i Panna Młoda z ojcem
![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Skoro Pannę Młodą wprowadza ojciec to Pan Młody ze świadkami może czekać przy ołtarzu. Przed PMką i ojcem mogą iść dzieci. Tak to widzę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Komplikatorka
|
Ja widziałam tak:
1 - PM idą razem, za nimi świadkowie razem 2 - PM idzie z ojcem, PM ze świadkami czeka przed ołtarzem
![]() |
#7 |
wredna wizażanka
|
Wydaje mi się, że w sytuacji, kiedy PMka jest prowadzona do ołtarza przez ojca, a PM i świadkowie czekają już przy ołtarzu, to wejście PM jest pomijane, a to tak samo jego dzień jak PMki
![]()
![]() |
![]() |
#8 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Popieram, na tym ślubie na którym to widziałam ładnie to wyglądało
![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Jak ja btlam na slubie to wchodzil mlody ze swiadkami, ale to bardziej wygladalo jakby oni swiadkowa prowadzili
![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Dziękuję Wam dziewczyny za odpowiedzi,teraz już to trochę z młodą przemyślałyśmy i będzie nam łatwiej zdecydować. Jak widać jest mnóstwo sposobów na to ''ważne wejście''
![]() Osobiście się spotkałam właśnie ze standardowym wejściem,tak jak to jedna pani wyżej napisała : ,,Ja widziałam tak: 1 - PM idą razem, za nimi świadkowie razem 2 - PM idzie z ojcem, PM ze świadkami czeka przed ołtarzem'' i to raczej była i jest taka klasyka na ślubie,no ale wiadomo każdy robi jak mu pasuje ![]() Pozdrawiam wizażystki! |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Byłam na ślubie, gdzie PM (w ciąży juz widocznej)stała pod ołtarzem, a przyszłego męża przyprowadziły druchny. Troszku śmieszne dla mnie, ale ok. I tak samo rozsmieszylo mnie-para ok.3 lat po ślubie, dziecko, ponad 5 lat już z sobą mieszkają, a ojciec PM do ślubu prowadził.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Mojego TZ-ta bedzie wprowadzac mama
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Dziękuję Wam bardzo za odpowiedzi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:28.