|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
Czy któraś z Was bierze lub brala KREDYT STUDENCKI ??
Hej dziewczyny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Re: Czy któraś z Was bierze lub brala KREDYT STUDENCKI ??
cześć. wniosek o kredyt studencki składa się po rozpoczęciu studiów. szczegółów możesz się dowiedzieć w każdym banku, ponieważ banki pośredniczą w jego przekazywaniu. niestety bardzo trudno jest taki kredyt dostac ( co roku jest pewien pułap dochodów, powyżej którego masz raczej marne szanse). takie limity z lat poprzednich są dostepne w bankach. nawet jeśli zostanie ci przyznany kredyt studencki, do podpisania umowy potrzebni ci będą żyranci o wysokich zarobkach ( trzech lub czterech).
najlepiej poczytaj sobie ustawę o kredycie studenckim, np., na www.sejm.gov.pl jeśli będziesz miała problemy z jej znalezieniem lub zrozumieniem, to napisz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Ja teraz spłacam taki kredyt. Problemu z dostaniem go nie miałam. Potrzebowałam 3 żyrantów o zarobkach powyżej 1 tysiąca. Podpisali mi rodzice i przyjaciel. Moja mam nie pracowała a tata miał ledwie powyżej tego tysiąca. Jakoś poszło. tylko teraz spłacać trzeba
![]()
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
To nie prawda,że ciężko jest taki kredyt dostać.Wszyscy moi znajomi dostali,a wcale nie pochodzą(podobnie jak ja)z jakichś baardzo biednych rodzin.
>do podpisania umowy potrzebni ci będą żyranci o wysokich zarobkach ( trzech lub czterech) To też nieprawda. Wystarczy dwóch poręczycieli,ew. jeden poręczyciel+poręczenie banku(nie pamiętam w tej chwili nazwy,ale na każdej stronie o kredytach studenckich ją znajdziesz). Ja miałam właśnie tylko jednego poręczyciela i kredyt dostałam. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
mi wystarczyla jako poreczycielka mama plus BGK. no i wisi nade mna widmo splaty tego diabelstwa.tyle ze bez niego nie moglabym studiowac
![]()
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
nasze różne doświadczenia wynikaja chyba z tego, że umowę kredytu studenckiego podpisywałysmy w róznym czasie. ja potrzebowałam 3 zyrantów. może teraz jest trochę inaczej, dlatego podałam ci linka na stronę sejmową, gdzie znajdziesz najbardziej aktualne informacje.
mi było trudno dostać kredyt studencki, ponieważ moja rodzina liczy 3 osoby. przy rodzinach liczniejszych, łatwiej jest spełnić warunek odpowiedniego pułapu zarobków. jak już wspomniałam bank jest pośrednikiem, przy przydzielaniu kredytu, więc ma możliwość wprowadzania własnych warunków i uregulowań. chodzi mi o to, że procedury okołokredytowe ( formalności związane z umową, odpowiedzialność kredytobiorcy wobec banku) mogą się różnic w poszczególnych bankach. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
BAN stały
|
Dziekuje za info
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
BAN stały
|
Dot.: Re: Czy któraś z Was bierze lub brala KREDYT STUDENCKI ??
jeśli spłata zaczyna się w lutym, to mam rozumieć, że spłacą od razu te kilka pierwszych miesięcy?
eh, nie wyobrażam sobie początku studiów.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
a ja mam natomiast pytanie od osob ktore maja juz taki kredyt .. . potwierdzenie ze jest sie studentem zanosi sie do konca wrzesnia czy pazdziernika?
![]()
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy któraś z Was bierze lub brala KREDYT STUDENCKI ??
ja mam w BGŻ - 600 zł
na początku wydawało się, że jest korzystny, niby małe oprocentowanie, ale za każdy przelew 600 zł zabierają mi 10 zł-oszustwo ![]() nie każdy wie, że jeśli znajdzie się w gronie 5% najlepszych studentów po zakończeniu studiów (szczęściarze z takich) to umarzane jest chyba 20 % kredytu-i tak jest w wielu bankach (a może we wszystkich?) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie w pko bp zabieraja na szczescie tylko 6 zl ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Wszystkich którzy mieli styczność z kredytem studenckim proszę o poświęcenie kilku minut na wypełnienie ankiety! Badania są mi potrzebne do ukończenia pracy magisterskiej, ale niestety odzew jest bardzo mały
![]() http://www.ankietaplus.pl/s/63520RRP Z góry dziękuję ! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:34.