Blogerzy a kobiety - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-06-20, 22:46   #1
MajkaM1122
Przyczajenie

Blogerzy a kobiety

Zamierzam otworzyć bloga o... blogach. Banalnie? Może, ale chcę to robić lepiej niż inni! Na razie pracuję nad bazą statystyk aby się wyróżnić. Napisałam do kilku blogerów, zaczerpnęłam ich oficjalne statystki i jeśli chodzi o niektórych to mam dane pozwalające mi stworzyć ranking popularności wśród kobiet - procentu kobiet wśród czytelniczek. Biorę pod uwagę tylko blogi męskie bo kobiece czytamy zazwyczaj tylko my :P

Cytat:
1. Miejsce - Emil Petecki (www.ekaton.tv) - 63% kobiet według Facebooka
2. Miejsce - Kominek (www.kominek.in) - 61% według ankiety
3. Miejsce - Mediafun (www.mediafun.pl) - 52%
4. Miejsce - Antyweb.pl - 41%
5. Miejsce - Oświecony Kochanek (www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠) - 30% według autora
Statystyki będę uzupełniała i będę na bieżąco informowała o zmianach jak i o tym kiedy w końcu otworzę bloga (chcę się dobrze przygotować na początek i mieć sporo treści).
MajkaM1122 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-21, 11:34   #2
SOCKI
Zakorzenienie

Dot.: Blogerzy a kobiety

Cytat:
Napisane przez MajkaM1122 Pokaż wiadomość
Zamierzam otworzyć bloga o... blogach. Banalnie? Może, ale chcę to robić lepiej niż inni! Na razie pracuję nad bazą statystyk aby się wyróżnić. Napisałam do kilku blogerów, zaczerpnęłam ich oficjalne statystki i jeśli chodzi o niektórych to mam dane pozwalające mi stworzyć ranking popularności wśród kobiet - procentu kobiet wśród czytelniczek. Biorę pod uwagę tylko blogi męskie bo kobiece czytamy zazwyczaj tylko my :P

Statystyki będę uzupełniała i będę na bieżąco informowała o zmianach jak i o tym kiedy w końcu otworzę bloga (chcę się dobrze przygotować na początek i mieć sporo treści).

A jaki jest sens tego wątku? Bez złośliwości pytam.

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...3#post44413363
SOCKI jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-21, 13:09   #3
Withers
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SOCKI Pokaż wiadomość
A jaki jest sens tego wątku? Bez złośliwości pytam.
Też się zastanawiam

Wining and dining, drinking and driving

Excessive buying, overdose and dying
Withers jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-21, 14:07   #4
iierrorii
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Withers Pokaż wiadomość
Też się zastanawiam
i ja też
Stary 2013-06-21, 21:04   #5
vyenna
Zadomowienie

zareklamowane jeszcze nie istniejącego bloga

szukam: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post33410649

zapuszczam włosy i okazjonalnie odchudzam
vyenna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-23, 12:11   #6
MajkaM1122
Przyczajenie

Poinformowanie o blogu i zamieszczanie ciekawych statystyk ;-)
MajkaM1122 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-23, 12:37   #7
SOCKI
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MajkaM1122 Pokaż wiadomość
Poinformowanie o blogu i zamieszczanie ciekawych statystyk ;-)
Bezsens jak dla mnie. Blog nie istnieje, nie masz ludziom nic jeszcze do zaoferowania, a reklama pełną gębą. I to na wizażu, który chyba nie jest odpowiednim miejscem do takich rzeczy.

A statystyki IMO ani nie są ciekawe, ani nie zasługują na miano statystyk. Nie mają w sobie nic z rzetelności badań rynkowych.

I tak kolejno:

Dane według Facebooka- nie każdy, kto czyta bloga wchodzi na fanpage/lajkuje go.
Dane według ankiety- jakiej ankiety? Kto przeprowadzał? Jaka była grupa respondentów?
Dane Mediafun i Antyweb nawet niczym nie poświadczone, ot takie Twoje widzimisię.
Dane według autora na podstawie czego właściwie?

Jak się za coś bierzesz i jeszcze reklamujesz to miej coś konkretnego do zaoferowania ludziom. Jak dla mnie porażka.

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...3#post44413363
SOCKI jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-28, 07:02   #8
Marocco30
Przyczajenie

To jest wspaniały pomysł !!! Proszę koniecznie mi podesłać na tego bloga namiary!!! Ja widzę ogromny sens i potencjał. Pozwolę sobie przepisać jedną ze swoich myśli na ten temat.: "Sprawa w moim przypadku nie jest łatwa, bo w świecie blogów i blogerów siedzę od niedawna. Borykam się, miotam, szukam we mgle tych dobrych.

Szukam blogów napisanych dobrze stylistycznie. Szukam pożywki dla mojego mózgu, który często pochłonięty jest potrzebami moich dzieci. Od jakiegoś czasu nie przeglądam maminych blogów, potrzebuję chwili wytchnienia. Przestrzeni tylko dla siebie, jako kobieta i jednostka społeczna.

Lubię męski punkt widzenia. Lubię twórczość kobiet zdecydowanych, silnych, ambitnych, z klasą a nie tych rozwydrzonych i wulgarnych.

Cenię ambitne wpisy, nie lubię początkującej poezji i egzaltowanych wpisów pt. „co jadłem na śniadanie albo co ta â˜☠â˜☠â˜☠â˜☠a wczoraj do mnie powiedziała”. Przez czytanie cudzych myśli, sama siebie poznaję, bo okazuje się, że wielu rzeczy jeszcze o sobie nie wiem i dopiero w styczności z potencjalną sytuacją zmuszona jestem zająć jakieś stanowisko.

Poza tym, lubię wracać do swojej zawodowej przeszłości. W ramach dokształcania, utrzymywania przy życiu swojego cv zaglądam na blogi dot. samodoskonalenia, kształcenia i nowości w mojej branży.

Na chwilę obecną jednak nie mogę z czystym sumieniem zarekomendować konkretnych blogów, bo zwyczajnie jeszcze ich dobrze nie poznałam i nie wyrobiłam sobie zdania na ich temat. Jedyne blogi na które staram się nie wchodzić przy pisaniu swoich postów, to te, pisane przez innych imigrantów z USA. Mam zawsze wrażenie, że mogłabym coś podkraść niechcący, zasugerować się, zapamiętać a potem użyć jako swoje.

"

I dlatego widzę absolutny sens takiego bloga, który będzie rekomendował te dobre, godne uwagi.
xxx

Edytowane przez Trzepotka
Czas edycji: 2015-09-26 o 11:12 Powód: Reklama bloga.
Marocco30 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości