|
Notka |
|
Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 | |
Przyczajenie
|
Blogerzy a kobiety
Zamierzam otworzyć bloga o... blogach. Banalnie? Może, ale chcę to robić lepiej niż inni! Na razie pracuję nad bazą statystyk aby się wyróżnić. Napisałam do kilku blogerów, zaczerpnęłam ich oficjalne statystki i jeśli chodzi o niektórych to mam dane pozwalające mi stworzyć ranking popularności wśród kobiet - procentu kobiet wśród czytelniczek. Biorę pod uwagę tylko blogi męskie bo kobiece czytamy zazwyczaj tylko my :P
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Blogerzy a kobiety
Cytat:
A jaki jest sens tego wątku? Bez złośliwości pytam.
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
zareklamowane jeszcze nie istniejącego bloga
![]()
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Poinformowanie o blogu i zamieszczanie ciekawych statystyk ;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Bezsens jak dla mnie. Blog nie istnieje, nie masz ludziom nic jeszcze do zaoferowania, a reklama pełną gębą. I to na wizażu, który chyba nie jest odpowiednim miejscem do takich rzeczy.
A statystyki IMO ani nie są ciekawe, ani nie zasługują na miano statystyk. Nie mają w sobie nic z rzetelności badań rynkowych. I tak kolejno: Dane według Facebooka- nie każdy, kto czyta bloga wchodzi na fanpage/lajkuje go. Dane według ankiety- jakiej ankiety? Kto przeprowadzał? Jaka była grupa respondentów? Dane Mediafun i Antyweb nawet niczym nie poświadczone, ot takie Twoje widzimisię. Dane według autora na podstawie czego właściwie? Jak się za coś bierzesz i jeszcze reklamujesz to miej coś konkretnego do zaoferowania ludziom. Jak dla mnie porażka.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
To jest wspaniały pomysł !!! Proszę koniecznie mi podesłać na tego bloga namiary!!! Ja widzę ogromny sens i potencjał. Pozwolę sobie przepisać jedną ze swoich myśli na ten temat.: "Sprawa w moim przypadku nie jest łatwa, bo w świecie blogów i blogerów siedzę od niedawna. Borykam się, miotam, szukam we mgle tych dobrych.
Szukam blogów napisanych dobrze stylistycznie. Szukam pożywki dla mojego mózgu, który często pochłonięty jest potrzebami moich dzieci. Od jakiegoś czasu nie przeglądam maminych blogów, potrzebuję chwili wytchnienia. Przestrzeni tylko dla siebie, jako kobieta i jednostka społeczna. Lubię męski punkt widzenia. Lubię twórczość kobiet zdecydowanych, silnych, ambitnych, z klasą a nie tych rozwydrzonych i wulgarnych. Cenię ambitne wpisy, nie lubię początkującej poezji i egzaltowanych wpisów pt. âco jadłem na śniadanie albo co ta â☠â☠â☠â☠a wczoraj do mnie powiedziałaâ. Przez czytanie cudzych myśli, sama siebie poznaję, bo okazuje się, że wielu rzeczy jeszcze o sobie nie wiem i dopiero w styczności z potencjalną sytuacją zmuszona jestem zająć jakieś stanowisko. Poza tym, lubię wracać do swojej zawodowej przeszłości. W ramach dokształcania, utrzymywania przy życiu swojego cv zaglądam na blogi dot. samodoskonalenia, kształcenia i nowości w mojej branży. Na chwilę obecną jednak nie mogę z czystym sumieniem zarekomendować konkretnych blogów, bo zwyczajnie jeszcze ich dobrze nie poznałam i nie wyrobiłam sobie zdania na ich temat. Jedyne blogi na które staram się nie wchodzić przy pisaniu swoich postów, to te, pisane przez innych imigrantów z USA. Mam zawsze wrażenie, że mogłabym coś podkraść niechcący, zasugerować się, zapamiętać a potem użyć jako swoje. " I dlatego widzę absolutny sens takiego bloga, który będzie rekomendował te dobre, godne uwagi. xxx Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2015-09-26 o 11:12 Powód: Reklama bloga. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:34.