|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Sączące się wody płodowe?
Dziewczyny, mam problem. Jestem w 27tc. Wczoraj kochałam się z mężem rano i wieczorem ( jak nigdy, bo juz sie mecze strasznie i nie mam siły po prostu) i dzisiaj coś się ze mnie sączy, nie wygląda to jak sperma, jest to raczej bez koloru i zapachu. Jak to powącham to czuje tylko zapach wkładki. Zaczynym sie martwic, ale nie chce siać niepotrzebnie paniki. Przy pierwszym porodzie wody mi pierwsze co odeszly,ale rodziłam w terminie.
Możecie mi jakoś pomóc zebym wiedziała jak to odrużnić co to jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sączące się wody płodowe?
jedź na ip. to mogą, a nie muszą być wody płodow, ale po co masz ryzykować.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
U nas na ip od razu przyjmuja, trzeba przyjsc z torba spakowana i zostaje sie minimum 1 dzien! A to dla mnie jeszcze wieksze nerwy, szczegolnie ze mam juz starsze dziecko wiec musze tez sie nim zajac
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
przede wszystkim nie panikuj
![]() (sorry, ze tak wprost zapytam, ale...) jaką nosisz bieliznę? (ewentualnie spodnie/getry?) Pytanie głupie, ale istotne ![]() ![]() ![]() Jeśli jednak uważasz, że Ciebie ta przyczyna nie dotyczy, to dla spokoju skonsultuj się z ginekologiem ![]()
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Możesz też kupić papierki lakmusowe i sprawdzić, czy to faktycznie sączą się wody.
Jednak ja mieszkam w mniejszym mieście i u mnie apteki nie dysponują takim zaopatrzeniem...
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Dzieki dziewczyny za porady, juz sie uspokoilo wiec mysle ze to jednak nie byly wody
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
w upalne dni miałam tak non stop i też myślałam że to wody uspokajały mnie właśnie papierki lakmusowe sprawdzałam ph ale nie na wkładce bo można przez przypadek ph moczu sprawdzić a ono jest podobne jak wody....
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Sączenie się wód, a nawet podejrzenie wymaga konsultacji z lekarzem. Bo co jeśli naprawdę się sączą? Powinnaś pojechać na IP i tam wszystko sprawdzić. Rozumiem, że masz dziecko, ale to w brzuchu bardziej Cię potrzebuje.
Nie będę pisać co się może stać podczas sączenia wód. Mnie wody odeszły w 16 tc. A Synek się urodził w 31 tc z niedorozwojem płuc. Jeśli wód ubywa może trzeba je uzupełnić, a nie czekać w domu i pytać na forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:54.