|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Sprzedaż sukni ślubnej -dziwny przypadek.
Hey
Mam nadzieje, że wątek zakładam w dobrym miejscu. Mam mały problem otóż, wystawiłam na kilku portalach moją suknię ślubną. Po dwóch dniach dostałam emaila od obcokrajowcaz pytaniem : w jakim rozmiarze jest suknia plus ile kosztuje w euro. Odpisałam. Zgodził się na moją cenę nawet dorzucił więcej i prosi o wysyłkę do Belgi. Poprosił o moje dane do konta i obiecał zaraz zrobić przelew. Napisał, że to będze prezent dla jego córki w Belgi, podał namiary na wysyłkę. Zastanawiam się czy to nie oszustwo?? Prosił o dane do konta i numer telefonu. Czy któras z Was miała podobny przypadek, co o tym myślicie??
WYMIANKA 10.2017 Edytowane przez dzastinaaaaa Czas edycji: 2015-04-28 o 10:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Komplikatorka
|
Dot.: Sprzedaż sukni ślubnej -dziwny przypadek.
Jak będziesz miała pieniądze na koncie to wyślesz suknie - proste
![]()
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Podejzane ze facet chce zaplacic wiecej.
Tak jak pisala forumowiczka powyzej,jak bedzie kasa na koncie to wysylasz suknie. Mozesz tez troszke go pobajerowac,napisz maila ze Twoj znajomy wybiera sie autem do Belgii i dostarczy suknie osobiscie,zobaczysz jaka bedzie jego reakcja,popros go o adres i nr telefonu.Jak bedzie sie wykrecal ,to znaczy ze cos kombinuje,a jak sie ucieszy to znaczy ze nie jest oszustem.Potem bedziesz mogla odkrecic sytuacje ze jednak znajomy jedzie w innym terminie,niech wplaci kase a Ty jednak wyslesz poczta. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Moj maz i jego kuzyn sprzedawali na allegro rzeczy i tez dostawali takie maile z tym ze wysyłka do anglii i na ukraine. Sprawa byla zglaszana do allegro bo oni wyciagaja dane. I to kilka razy dostali takie maile. Najlepiej nie odpisywac i zglosic to.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
bardzo dziekuje za informację
![]()
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Dlatego warto zgłosić to na allegro. Moze w koncu zaczna wylapywac tych oszustow.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
.
|
mnie to pachnie przekrętem, ale najważniejsze to nie wysyłać sukni przed otrzymaniem wpłaty na konto. cudze potwierdzenie zrobienia przelewu może być sfałszowane.
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Jak zapłaci na konto, to czemu nie masz wysłać? Pod żadnym pozorem nie można wysyłać na podstawie potwierdzenia przelewu i to tyle. Nic więcej Ci nie grozi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:24.