Dla chudzielców :) - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-09-18, 16:20   #1
nutka24
Raczkowanie

Dla chudzielców :)

Jestem chuda bo waże tylko 48 kg przy 165cm (nie mam żadnej anoreksji bo chce baaardzo przytyć) no i mam problem.... chciała bym kupić sobie buty na szpilce i tu sie pojawia kolejny problem...bo mam zbyt długie nogi w stosunku do całego tułowia wymiaru to malutkie- 63-90 w co sie ubierać a czego unikać?? pomóżcie
nutka24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-18, 17:46   #2
benito_mruffkolini
BAN stały

Dot.: Dla chudzielców :)

skąd ja to znam?? ważę 40kg przy 160 cm, więc nie dość, że wszystko jest na mnie za luźne to jeszcze za długie mam jedną radę (na bazie moich wieloletnich przemyśleń ): noś to w czym się dobrze czujesz, nic na siłę mi wszyscy doradzają szpilki a ja nie przepadam za tymi butami, jakoś tak ciężko mi się łapie w nich równowagę (robię się niezrównoważona...) za to zauważyłam że fajnie na moich tycich stópkach wyglądają balerinki i jeśli masz długie nogi to bym polecała

a co do szczupłości - naprawdę fajnie wygląda się w obcisłych jeansach, z naszą figurą możemy sobie pozwolić nawet na te z prostymi nogawkami (które ja oczywiście muszę podwijać...), praktycznie każdy rodzaj spódnic nam pasuje, wszystkie falbany, paski i kratki nasze (jeee ), że już nie wspomnę o krótkich spodenkach w bluzkach też w zasadzie możemy przebierać, ja że niska, to raczej mam takie "przykrótkawe", małe sweterki itp.
i chyba lepiej sobie odpuścić grube swetrzyska, szerokie bluzy, długie płaszcze i inne takie, bo małe ciałko ginie po prostu w czymś takim

ja też staram się bardzo przytyć, z mizernym oczywiście skutkiem już taka widocznie nasza uroda, ja już się nie przejmuję i mam kupę radochy ze swojej figury co prawda zakupy potrafią być rozmiarowym koszmarem ale nie możemy się poddawać
benito_mruffkolini jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-21, 20:42   #3
Ewaaa78
Przyczajenie

Co wy mówicie !!!!!!! Że chcecie zgrubnąć?? Co ja bym dla zeby wazyc 40 kg(sama waze 47 mam 160 cm)Ja bym byla baaaaaaaaardzo happy gdybym miala wasza wage! pomysciwe o tym! BUZKA
Ewaaa78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-22, 07:44   #4
kamaO
Wtajemniczenie

Zapisuję się do tego klubu: 44kg, 163cm. Chcę przytyć jakieś 5kg. I zgadzam się, że zakupy potrafią być koszmarem, bo czasem nawet S na mnie wisi. Z drugiej strony spodnie S są dla mnie za krótkie, albo na przykład świetnie leżą w udach, ale nie umiem się dopiąć...
kamaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-22, 13:59   #5
nutka24
Raczkowanie

kamaO masz tak jak ja . spodnie swietnie leżą na udach, ale dopiąć się....to tragedia wyglądam jak patyk ;(
Stary 2005-09-22, 14:32   #6
Momo
Zakorzenienie

Też jestem chudzielcem - 43kg/158cm
Kiedyś ubierałam się w obszerne ciuchy,żeby ukryć szczupłość i to był błąd.Najlepiej zakładać rzeczy tzw.blisko ciała,ale nie za obcisłe.W zasadzie wszystko nam pasuje
A długie nogi nutko24 - to Twój atut,a nie wada.Jeżeli dobrze się czujesz w szpilkach ,to je noś.

Kobieta zmienną jest...moje hobby
http://www.zapiskiroztrzepane.pl/

Awatar - made by Momo
Momo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-22, 14:56   #7
kroofk@
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ewaaa78
Co wy mówicie !!!!!!! Że chcecie zgrubnąć?? Co ja bym dla zeby wazyc 40 kg(sama waze 47 mam 160 cm)Ja bym byla baaaaaaaaardzo happy gdybym miala wasza wage! pomysciwe o tym! BUZKA
Żartujesz???!!!! Mnie przy wzroście 172 waga waha się od 56 do 58 kg i uważam, że jestem chuda, tak samo jak patrzę na dziewczyny przy Twoim wzroście i wadze. Z czego Ty chcesz schudnąć??!!!!!

kroofk@ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2005-10-06, 17:03   #8
natka_pietruszki
Zakorzenienie

Dziewczyny, a co ja mam powiedzieć - 167cm i 44 kg Moja mama taka była, moja babcia taka była i zapewne moje dziecko takie będzie. Nie da rady przytyć, po prostu nie da rady :/ Najciekawsze jest to, że moja waga już od baaaaardzo długiego czasu wynosi tyle ile wynosi i mimo, że na przykład spodnie robią się coraz ciaśniejsze i to ewidentnie widać - waga nie wzrasta. Nie rozumiem tego, ale już przestałam się tym martwić Taki już mój los Za to bioderka mam spore jak na taką chudzinkę i kocham je ;D
natka_pietruszki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-07, 07:35   #9
diamelen
mała księżniczka

Wink Dot.: Dla chudzielców :)

dziewczynki wy jestescie wszyskie w sma raz... zadzroszce wma takch szczupłych figurek... buziaki

diamelen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-07, 13:07   #10
rusalka
Zadomowienie

GG do rusalka

Ja waze 48 przy wzroscie 164cm, dzisiaj mierzyłam fajne buciki na małym obcasiku i niestety moja łydka jest zbyt chudziutka bo paskudnie ostawały:/i co teraz jak sie okaze ze wiekszosc butow zimowych tak lezy bede miała problem.Ja takze staram sie przytyc ale nic z tego, mam to po mamie ktora w ciazy potrafiła wazyc niewiele ponad 50 kilo.
rusalka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-11, 18:32   #11
Cinderela
Przyczajenie

Dołanczam sie ja mam 174 cm i waże tylko 55kg, wy przynajmniej jesteście nieskie i tego tak nie widać a przez moim wzrost wygladam na jeszcze szczuplejsza. Ubieram średnio dopasowane ubrania nie za sciasne i nie za szeroki i w takich jest mi najlepiej. Stanowczo odradzam proste sunkie czy spódnice do ziemi gdyż to wyszczupla i wydłuża. Jeżeli chcecie nabrać bardziej pełniejszych krztałtów to ubierajcie bluzki z poziomami paskami i spodnie takie jakby doszywane. Szersze paski sa lepsze od wąskich. Polecam jasne ubrania (ale w czerni tez jest dobrze), aha no i dla wysokich: jesli chcecie wygladac na nizsze ubierajcie sie w różne kolorki np. rózowy sweterek i jeansy odradza np. granatowej bluzy i jeansów. Pozdrawiam chudzielców !! ciao
Cinderela jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-10-11, 19:30   #12
lorinka
Rozeznanie

heh... ja mam 168 cm i 48 kg. I całkiem mi z tym dobrze tylko z tymi ciuhcmai to macie rację... trudno coś znaleźć czasem...

Gdzieśtam czeka na nią Książe w lazurowoniebieskich kalesonach... kiedyś ją znajdzie. Bo ona nie szuka. Nie teraz. Nie... nie teraz...

She walks on the boulevard of broken dreams.

lorinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-11, 20:19   #13
ania885
Przyczajenie

A ja mam 170 i waże 53kg. i to po urodzeniu dziecka...
ania885 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-12, 12:50   #14
ewka.mnk
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Cinderela
Dołanczam sie ja mam 174 cm i waże tylko 55kg, wy przynajmniej jesteście nieskie i tego tak nie widać a przez moim wzrost wygladam na jeszcze szczuplejsza.
Ja też mam 174cm i waże 53kg, ale wcale nie uważam, ze jestem jakims chudzielcem. Wyglądam zupełnie normalnie.

ewka.mnk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-12, 20:36   #15
lullaby22
Zakorzenienie

To i ja do chudzielców się zaliczam (50kg/170cm)
Często mam opory żeby założyć jakąś krótką spódnicę, bo wydaje mi się, ze śmiesznie wyglądają moje chude kolanka , ale nie narzekam
Za to bardzo lubię swoje szczupłe ramiona, a bluzki z opadającymi, jakby "rozciągniętymi" dekoltami, należą do moich ulubionych.

Co do spodni to z kupnem jeansów nie mam problemów, gorzej, kiedy chcę spodnie z innego materiału, często sprawiają wrażenie wiszących.
lullaby22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-12, 21:11   #16
Cinderela
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez ewka.mnk
Ja też mam 174cm i waże 53kg, ale wcale nie uważam, ze jestem jakims chudzielcem. Wyglądam zupełnie normalnie.
Widze że nie jestem sama :P ja też nie uważam że jestem chuda, ale szczupła nawet to mi sie podoba, ale wiem że musze unikać zbyt głebokich dekoldów i bluzek które odsłaniaja plecy
Cinderela jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-04, 10:09   #17
bakali
Raczkowanie

Wypróbowane sposoby na zbyt szczupłą sylwetkę: buty na obcasie z paskiem pod kostką optycznie pogrubią łydkę, biodrówki poszerzą biodra, posladki wydadzą się pełniejsze w dopasowanej w pasie spódnicy o prostym kroju do kolan i spodniach z odstającymi kieszeniami z tyłu. Absolutnie nie wolno nosic zbyt szerokich ubrań! Tylko dopasowane, ale nie za wąskie. Dekolt V
Spodnie nie mogą mieć zbyt wąskich nogawek, bo to jeszcze podkreśla szczupłość. Płaszczyki i żakiety dopasowane w talii.
bakali jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-06, 18:29   #18
fajna laseczka
Raczkowanie

GG do fajna laseczka

Kochana!Mam taki sam problem i jem co wpadnie mi w ręcę i również nie mogę przytyć,myślałam że może jestem chora ale wszystko jest w porządku,chyba taki nasz urok?Nienawidzę jak ktoś nazywa mnie chudzielcem!Kiedyś cierpiałam z tego powodu ale nie wyglądam strasznie!Mam y po prostu figury modelki,dłufie nogi i w ogóle,więc powinnyśmy się cieszyć!
fajna laseczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-07, 17:39   #19
olutek
Raczkowanie

Ja mam 158cm. i waże 42 kg. Wszyscy myślą, że się odchudzam albo mam anorksję. A ja jem więcej niż mój tata!! no ale przytyć za cholerkę nie mogę i od jakiś 4lat ważę tyle samo A choroby żadnej nie mam Więc drogie dziewczynki musimy sie przyzwyczaić do tego że ubranka mamy w rozmiarach mikroskopijnych Ja osobiście unikam wielkich dekoltów; czarnych, obcisłych spodni z materiału i butów na wielkich obcasach
olutek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-11-07, 17:44   #20
chicka
Rozeznanie

Ja przy 178cm waże 57-58 kg i uważam, że moja waga jest idealna do wzrostu
A co do waszych zmartwień to cieszcie się, że jesteście szczupłe, przecież lepsze to od nadwagi
chicka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-07, 17:46   #21
Buraczek
Raczkowanie

a ja mam 46 kg przy 163. i jest nieźle choć jak sie ubiore na czarno to wyglądam jak tofik
Buraczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-07, 18:13   #22
_irulana_
Raczkowanie

Ja mam 160 cm i waze 48...Nie odchudzam sie i chcialabym jak my wszystkie tutaj troszke przytyc, ale niestety.Jak dzis bylam u lekarza to pani dr powiedziala ze zle wygladamChuda, mala, slaba i mizerna.Zapytala sie czy jestem na diecie, chyba mnie posadzala o anoreksje. A co do ubranek to czern chyba odpada, bo optycznie zweza, ale co tam !Niektorzy kochaja czern!
Dobre sa bluzki w poziome paski, optycznie pogrubiaja.
_irulana_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-07, 18:14   #23
Camomile
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez chicka
Ja przy 178cm waże 57-58 kg i uważam, że moja waga jest idealna do wzrostu
A co do waszych zmartwień to cieszcie się, że jesteście szczupłe, przecież lepsze to od nadwagi
Mam identyczne wymiary i uważam, że jest dobrze. Nie ma co tyć na siłę .
Pozdrawiam wszystkie chudzielce (i nie-chudzielce też) .
Camomile jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-07, 19:03   #24
ZooZoleQ=*
Zadomowienie

hmmmm...tez mam z tym problem waze 44 przy wzroscie 168;// dlugosc spodni jest ok, bo mam dlugie nogi, ale za to sa za szerokie w pasie:P masakra mowie Wam..:P
ZooZoleQ=* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-07, 19:40   #25
anestet-ka
Wtajemniczenie

ja mam 47 przy 162 wzrostu i wcale nie uwazam tego za jakis problem chcialabym wprost miec jeszcze troche mniej wzrostu takie male kobietki wzbudzaja u mezczyzn instynkt opiekunczy
anestet-ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-07, 20:21   #26
mala_czarna
Zadomowienie

Ja przy wzroscie 170 waze 49. Ale normalnie wygladam... mam odpowiednie proporcje . A tak na powaznie kiedys mi to przeszkadzalo, a teraz sie ciesze bo z wiekiem nabralam kobiecych ksztaltow a nadal jestem szczupla, i we wszystkim moge chodzic
Stary 2005-11-08, 16:57   #27
nutka24
Raczkowanie

Jezu....ja aż się boję w czym pójdę na półmetek...taki chudzilec bleeeeee

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2005-11-08, 19:36   #28
Buraczek
Raczkowanie

Rusałka! wiesz co sie robi z kozaczkami? daje do cholewkarza ja taz zrobiłam i mam idealne kozaczki na 10cm obcasie, które rewelacyjnie trzymają łydkę
Buraczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości