|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
30% ćwiczenie, 70% dieta?
Czy jest prawdą, że jeśli chce się schudnąć, dażyć do płaskiego brzucha i ładnej sylwetki dieta ma znaczenie w 70%, natomiast ćwiczenia w 30%?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: 30% ćwiczenie, 70% dieta?
Ja bym powiedziała 50% na 50 %
![]()
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
mozna schudnąć stosując samą dietę, ale ćwiczenia przyspieszają efekty, kształtują sylwetkę i przede wszystkim: dbają o nasze zdrowie, zwłaszcza o układ krązenia
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
warto podkreślić, że chodzi tu o zdrową i pełnowartościową dietę z odpowiednim zachowaniem wszystkich makroskładników, a nie : 'zjem kisiel na drugie śniadanie bo ma tylko 100kcal'
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Może z tymi % nie jest tak do końca. Nie wiadomo czy dieta to 70%, czy 80%, ale najważniejszy jest fakt, który świadczy o tym, że dieta jest na 1 miejscu.
![]() Ćwiczenia są bardzo ważnym elementem, przy połączeniu tych dwóch elementów, czyli diety i ćwiczeń efekty przyjdą do nas znacznie szybciej. Po za tym stosując poszczególne ćwiczenia mamy wpływ na rozwój mięśni na poszczególne partie ciała. To wszystko zależy od Ciebie, jaki efekt chcesz uzyskać, bo jeśli nie zależy ci na jędrnej figurze i podkreślonych kształtach to myślę, że dieta w zupełności ci wystarczy. xxx
<ciach_reklama> Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2014-07-16 o 13:46 Powód: link |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Coś w tym jest. Ja jestem od prawie dwóch miesięcy na diecie, niestety z powodu kontuzji ćwiczyć nie moge nawet dłuższy spacer jest problemem. Przez te 7 tygodni zrzuciłam 7 kilo i obwody spadły mi znacząco bo w samej talii aż 7 cm bez ćwiczeń podkreślam.
Jak tylko doleczę kontuzję to zacznę ćwiczyć bo jednak ciało straciło na jędrności. xxxx Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2014-05-29 o 10:01 Powód: link |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
U mnie bardziej sprawdzają się ćwiczenia - bez nich musiałabym jeść za mało, byłabym głodna
![]() ![]() ![]()
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Oczywiście, każdy element w procesie skutecznego odchudzania jest bardzo ważny. Jest ich praktycznie 6 i każdy jest odpowiedzialny za to, żeby odchudzanie było skuteczne i zdrowe bez niepotrzebnych głodówek lub innych niezbyt mądrych działań.
Jednak trzeba dodać, że bez właściwej, racjonalnej diety i zmianie nawyków żywieniowych praktycznie niemożliwe byłoby zrzucanie zbędnych kilogramów. Bez tego elementu odchudzanie jest praktycznie nieskuteczne. Jeśli nawet poprzez same ćwiczenia uda nam się coś schudnąć, to jest to tylko krótkotrwały efekt, który nie utrzyma się zbyt długo. ![]()
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
wiem z własnego doświadczenia, że bez odpowiedniej diety nie można schudnąć. Jakiegoś czasu miałam ogromny zapał do zrzucenia 5 kg. Stwierdziłam, że jem to co zwykle ale więcej ćwiczę. I wiecie co, moja waga po miesiącu pokazała 2 kg więcej SZOK
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
bingo
![]() ![]()
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
a jak wygląda Twoja dieta?
![]()
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Uważam, że dieta to podstawa. I bez niej nie da się zrzucić tłuszczyku natomiast bez ćwiczeń to owszem. Obecnie nie mogę ćwiczyć NIC z powodu zdrowia, jedyne na co mogę sobie pozwolić to spacery i to wolnym tempem. Póki co chudnę na zdrowej diecie, bez głodzenia. Czasami pozwalam sobie na coś niezdrowego i mimo tego waga spada jak ta lala. Jak będę mogła wrócić do ćwiczeń to mam nadzieję, że wtedy już w ogóle będę miała super ciałko.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Nie mam żadnej konkretnej diety.
Jem dużo ryb, kasz, warzyw i owoców. W dni kiedy jest bardzo ciepło stosuję do godziny 12 surową dietę czyli same surowe owoce i warzywa w różnej postaci byleby były surowe. Nie używam cukru, słodzą stewią lub ksylitolem. Używam oliwy z oliwek, oleju arganowego, oleju lnianego. Nie jem rzeczy prztworzonych, inspiruję się trochę dietą według Pięciu Przemian. Raczej unikam mięsa, poza rybami oczywiście. Ale raz w tygodniu jem drób choć w niewielkiej ilości Jem 4-5 posiłków dziennie. Staram się nie jeść słodyczy, wiadomo że bez tego ciężko dlatego pozwalam sobie na coś małego czasami, powiedzmy tak raz na 1-2 tygodnie. Żadna wielka filozofia, zbilansowana dieta, bez przesadyzmu ani jedną ani w drugą stronę, cierpliwość i kroczę do przodu, małym i krokami ale sukcesywnie do przodu. Nie ukrywam, że brakuje mi sportu, ale do tego będę mogła wrócić dopiero za jakieś 2-3 miesiące :/ Mam takie ogólne wskazówki co do diety, które dostałam kiedyś od takiej dietetyczko-psycholożki. Poszłam do niej kiedy już straciłam nadzieję na to, że odzyskam swoją wagę po leczeniu hormonalnym - od tamtego czasu waga tylko spada ![]()
![]() |
#18 |
Konto usunięte
|
hm na samej diecie może i można schudnąć ale z drugiej strony cieżko chyba uzyskać ładne i jędrne ciało. dlatego ja jednak daję ćwiczeniom troszkę większy procent
![]() ![]() ja generalnie nigdy nie miałam problemów z tyciem, jadłam bardzo na luzie, sporo przy tym ćwicząc. no i kiedy dopadła mnie kontuzja, która na 2,4 miesiące wyłączyła mnie ze sportu przytyłam 3 kg bez zmiany nawyków żywieniowych. Edytowane przez 201803300917 Czas edycji: 2014-06-01 o 16:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Co do tego to jest wiele sprzeczności, bo wszystko zależy jak wyglądają u ciebie ćwiczenia. Jeśli chodzi o cardio, to zwłaszcza początkującym, ale i zaawansowanym pomogą zgubić zbędne kilogramy JEŚLI nie będziemy zaraz po treningu zamawiać największej pizzy ze wszystkimi dodatkami i podwójnym serem. Do czego zmierzam - racjonalna dieta to niekoniecznie rezygnacja z Twoich ulubionych słodkości czy obiadków, bo wszystko jest dla ludzi.Najodpowiedniejsze słowo tutaj to UMIAR. Więc te '70% diety' każdy interpretuje jako swoje. Jeśli do tej pory Twoim głównym żywicielem był kebab na mieście, to zrobisz dla swojego organizmu olbrzymi krok naprzód jak z niego zrezygnujesz. Ale pamiętaj, małe kroczki, zamienniki tłustych i kalorycznych potraw i przede wszystkim - dobre nastawienie!
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet 10-15 minut dziennie daje super efekty po pewnym czasie, choć ciężko w to uwierzyć. 3 kilogramy to prawie jak nic bez na pewno szybciutko poleci ;-) Ale nad ciałem i tak warto pracować nawet jeśli nie chcemy chudnąć już. Życzę powodzenia ![]()
![]() |
![]() |
#21 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ja poza tym bardzo lubię się ruszać i bardzo lubię jeść ![]() ![]() Edytowane przez 201803300917 Czas edycji: 2014-06-02 o 07:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Ważne przy spalaniu tkanki tłuszczowej są interwały kilku-minutowe. W czasie takich szybkich ćwiczeń dajemy sygnał organizmowi, a on już automatycznie będzie wiedział co z tym zrobić. Interwały są o tyle dobre i skuteczne, że nasza tkanka tłuszczowa jest spalania przez kilkanaście godzin po wykonywanych ćwiczeniach, treningu. Dieta przede wszystkim, ale jeśli ktoś liczy o przyspieszeniu efektów to jak najbardziej ruch jest bardzo dobrym rozwiązaniem, który pozwala ujędrnić i wzmocnić mięśnie, które dają w efekcie szczupłą sylwetkę modelki ![]()
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
nie dieta a zmiana stylu żywienia na zdrowy, tylko zmiana nawyków żywieniowych daje sukces bez efektu jojo. Dodatkowo ćwiczenia to pomaga zachować energię i ładną skórę.
![]() |
#24 |
BAN stały
|
No niestety się zapuściłam. Teraz rano po wstaniu mierze się, a obwód brzucha (nie talii) 85 cm, masakra jaki brzuchocz. Normalnie nie da się nic dopasowanego ubrać, wszystko przez żarcie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
ja bym polecał 60% ćwiczenia, a 40 dieta
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:07.