![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
cień drugiej kreski??
witajcie,
zrobilam dzisiaj test ciążowy- dzisiaj jest mój 13dpo. Na pierwszy rzut oka nic nie widac, ale jak się tak dobrze przyjrzec pod swiatlo to widac cień cienia. Nie chcę wpadac w paranoję... ja rozumiem w 10dpo może byc jakis cień, ale myślalam, że jak zrobię w 13dpo, to już jak bedzie miala byc ta druga kreska to bedzie wyraźna.Nie wiem co myslec, miala ktoras z was tak? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: cień drugiej kreski??
Jeżeli cień cienia wystąpił od razu to gratulację
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
U mnie w 13 dpo był właśnie taki cień cienia pod światło. Myślałam że sobie wkręcam. 2 dni później kreska była już wyraźna.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
gratuluję, możesz być w ciąży
![]() u mnie 2 dni po terminie miesiączki był cień cienia i myślałam, że go sobie wręcz wymyśliłam ![]() ![]() ![]() ![]() także powtórz test za 2-3 dni dla pewności ![]()
http://www.suwaczek.pl/cache/b702238669.png razem od 06.10.2007 ![]() nasz wielki dzień - 06.09.2014 ![]() Lenka przyszła na świat 10.05.2015 ![]() ![]() Czekamy na drugiego bobasa do kochania - tp 23.04.2017 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Ja dzień przed terminem miesiączki miałam cień kreski, aż musiałam Małża pytać czy też widzi, dzień po terminie była już wyraźna krecha. Dzień poźniej robiłam kolejny test - krecha wyraźna. Niestety nie miałam szczęścia i moja Kruszynka mnie opuściła. Trzymam kciuki, żeby Twój cień okazał się cudownym szkrabem.
![]()
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
U mnie też był taki cień i pamiętam jakie miałam wątpliwości co do wyniku, a teraz już 18 tydzień ciąży
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
ja robiłam test będąc ok 2tc i druga kreska była bardzo niewyraźna
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Cześć,
ciąża na 1000% ![]() ja zrobiłam test 2 tyg po spodziewanej miesiączce, wyszedł negatywny, zostawiłam go na stole narzeczonemu, kiedy wieczorem po całym dniu chciałam go wyrzucić zobaczyłam ledwie prześwit. Idiotka ze mnie i naczytałam się w necie, że wynik po iluś tam minutach jest niewiarygodny, zachodzą jakieś reakcje chemiczne (!) i zlekceważyłam go... teraz jestem w 5 msc ![]() gratulacje! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
dzięki dziewczyny... niestety sama nie wiem. Zrobilam test w sobotę i dokladnie to samo- bardzo jasny cień, prawie niewidoczny... w weekend siedzialam i tylko fora przeglądałam... w galerii testów na ovufriend dziewczyny wrzucają swoje testy ciążowe i na wszystkich praktycznie ta kreska jest widoczna.. Ustwiłam sobie, żeby wyszukać tylko te testy, które były zrobione w 13dc i 14 dc (tak jak w moim przypadku)... ehh już sama nie wiem co mam myslec
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Mój cień cienia cienia (widziałam go tylko pod latarka) kopie mnie teraz w brzuszku.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Ja również polecam zrobić bete
![]() ![]()
![]() |
#14 |
.
|
zrób test z krwi, jest bardziej miarodajny.
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
cień drugiej kreski??
.
Edytowane przez mademoiselle_m Czas edycji: 2015-04-27 o 21:44 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Wtajemniczenie
|
Zrób sobie betę
![]() A ten test miałaś tej samej firmy czy innej?
http://www.suwaczek.pl/cache/b702238669.png razem od 06.10.2007 ![]() nasz wielki dzień - 06.09.2014 ![]() Lenka przyszła na świat 10.05.2015 ![]() ![]() Czekamy na drugiego bobasa do kochania - tp 23.04.2017 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja robiłam test w dniu spodziewanej miesiączki, blada ledwo widoczna kreska. W sumie to zrobiłam i go rzuciłam na parapet jak wychodziłam spojrzałam na niego a tam ledwo widoczna krecha az tz pytałam czy tez widzi. Po dwóch dniach dwie wyraźne krechy. Z pierwsza ciązą miałam tak samo. W sobote blada krecha, w poniedziałek juz widoczne mocno. Podobno jak nawet cień się pojawia to jest się w ciąży ale bardzo bardzo wczesnej. Ale tak jak dziewczyny mówią, beta najbardziej miarodajna |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
ja robilam dwa dni przed okresem (czulam, ze zaskoczylo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
niestety nic z tego, bo na kolejnych testach wychodzila już ewidentnie jedna kreska. A potem dostałam okres...
![]() jak myslicie co to moglo byc? czy moglo dojsc do zaplodnienia, ale do zagniezdzenia już nie?? |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Myślę jednak, że to reakcje chemiczne, a nie ciąża.... bo pozytywne testy pokazują ze zarodek sie zagnieździł, a nie samo zapłodnienie... Głowa do góry! ![]() Tu np moje 2 testy z faktycznie ledwo widocznym cieniem w 10dpo (poranny i popołudniowy)... A w chwili obecnej 21 dni do porodu uploadfromtaptalk1429219501367.jpg uploadfromtaptalk1429219537561.jpg
Op. 11.03.2019. ![]() Lift + Motiva Ergonomix Full 500cc ![]() Edytowane przez Nadzieja87 Czas edycji: 2015-04-16 o 22:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Też miałam ceń 2 kreski. Na dodatek pojawił się, gdy test był już w koszu. Akurat leżał na samej górze śmieci. Uznałam, że nie jest wiarygodny i następnego dnia poszłam kupić 2 inne różne od siebie testy. Minęła może niecała minuta, a 2 krecha była już obecna. Jest mnóstwo różnych testów i na każdym może wynik wychodzić z różną intensywnością. Zrób 2
![]() Aaa... Teraz doczytałam, że już robiłaś kolejne. Nie załamuj się ![]() ![]() Edytowane przez limonka1983 Czas edycji: 2015-04-18 o 08:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#23 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Bzdura! Testy pokazują czy w moczu obecny jest hormon bHCG - a ten zaczyna być wytwarzany dopiero po zagnieżdżeniu sie zarodka! Zagnieżdżenie ma miejsce ok tydzien po zapłodnieniu. Kolejne pare dni jest potrzebne aby bHCG osiągnęła poziom wykrywalny przez test - dlatego trzeba czekać do daty spodziewanej miesiączki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#25 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Artykuł pochodzi z onetu wiec daruj sobie cytowanie. BHCG wytwarza sie po implantacji nie po zapłodnieniu. Koniec kropka. Moze byc wykrywalny we krwi rownież w przypadku zmian nowotworowych. Ciąża biochemiczna to taka ktora jest wykrywalna przez test a nie wykrywalna przez usg. Zarodek sie zagnieżdża, zaczyna wytwarzać betę ktora jest wykrywana przez test ale z rożnych powodów ( np wad genetycznych) zagniezdzanie zostaje przerwane a zarodek poroniony. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
A u mnie 34ty dzień cyklu, wynik negatywny. Niczego się dopatrzeć nie można... U mnie zawsze praktycznie jak w zegarku co 28 dni, jakieś 2-3 dni przed plamienie lekkie, a od 21 dnia cyklu spory ból piersi. Teraz ani plamienia, ani bólu piersi. Okres właściwie na przestrzeni kilku ostatnich lat się nie spóźniał, prędzej wcześniej, ale raczej nie później. Czy możliwe, żeby w 34-tym dniu nie wyszło nic na teście? Z tego co widzę, wszystkim już w dniu spodziewanej miesiączki albo 1-2 dni później wychodzi coś na teście... Pewnie jeśli okres nie nadejdzie, za 2 dni pójdę po następny test. Mam tylko nadzieję, że to nie jakaś torbiel...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#28 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
.
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#30 |
Przyczajenie
|
mam nadzieję, że w następnym cyklu się uda... jestem dobrej myśli!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:53.