Jakie papierosy polecacie? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-05-24, 13:35   #1
EmiliaBajkowska
Przyczajenie

Jakie papierosy polecacie?

Witajcie!
Chciałabym spróbować nowego smaku papierosów. Przyznam, że lubię mentole, a wcześniej paliłam LM Linki Ciemnozielone. Chciałabym spróbować czegoś nowego. Podawajcie swoje propozycje lub te co wy palicie.
Nie chcę odpowiedzi typu: "Rzuć palenie" czy "Papierosy są niedobre". Chcę konkretnej odpowiedzi.
Emilia

PS. Stanowczo wolę cienkie i długie. Nie chcę także, aby mi śmierdziały ręce.
EmiliaBajkowska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-24, 13:48   #2
86lola
Rotmistrz

Dot.: Jakie papierosy polecacie?

A czy to jest jakis problem zobaczyc w sklepie/kiosku jaki jest asortyment I poprostu kupic jakies inne?
86lola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-24, 14:03   #3
201604181004
Konto usunięte

lecimy od nr 1
1. pink elephant, dostępne raczej w dobrych kioskach sieciowych
smak... wanilowo karmelowy? słodki

2. papierosy djarum wiśniowe, jak wyżej, tak samo słodkie ale mocniejsze

trudne do dostania

3. black devil - papierosy czekoladowe, tak jak pink elephanty raczej w lepszych kioskach

black devile występują w różnych wersjach smakowych

4. jeśli chodzi o waniliowe, tania wersja: viva, droższa: znowu djarum

5. jeśli chcesz się polansować, kup sobranie cocktail, ale to chyba tylko na allegro bo w polsce ich nie ma

mam nadzieje ze pomogłam. celuj w pink elephanty i black devile bo nie ma problemu z dostępnością, jeśli chodzi o cienkie długie i smakowe, to zostają "viva" ale to są raczej ... "szczoszki" smakowe i dobre papierosy rzadko występują w wersji slim

---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ----------

ps. sobranie cocktail nie są smakowe, są po prostu ladne

---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ----------

ps black devile też występują w kilku wersjach kolorystycznych, bodajże szare

są czekoladowe, czarne - nie wiem, są też wiśniowe ale rzadko je widywałam.
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-24, 14:05   #4
EmiliaBajkowska
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez 86lola Pokaż wiadomość
A czy to jest jakis problem zobaczyc w sklepie/kiosku jaki jest asortyment I poprostu kupic jakies inne?
Chciałabym spróbować czegoś polecanego, bo tak to kupię, wydam pieniądze i nic z tego może nie być. Jak się zapytam babki w sklepie to poprostu wsadzi mi najdroższe
EmiliaBajkowska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-24, 14:28   #5
madebyvirginia
Raczkowanie

Mi black devile czekoladowe kompletnie nie smakowaly. Zotawialy slodki posmak na utach ;/ Fuj
Wisniowe sa ok, lekko ostry posmak w gardle.

Mialam przyjemnosc palic rozne smakowe tytoniei najlepsze byly brzoskwiniowe i jagodowe, przepyszne

Drabineczka, tymi Sobranie to mnie skusilas. Swietnie wygladaja
madebyvirginia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-24, 14:30   #6
201604181004
Konto usunięte

Sobranie są dość długie i mocne, kilka razy dostałam paczkę np na urodziny są przede wszystkim bardzo ładne a tytoń jest bardzo dobrej jakości. Nie są warte swojej ceny ale jednak design zachęca, warto się szarpnąć dla wypróbowania.
No, ja z wiśniowych to djarumy
najlepsze smakowe jakie paliłam były waniliowe, ale kurcze "sunday's" ? "summer"? "sunrise" ? no za wafla sobie nie przypomnę, ale tez problem z dostępnością. kupowałam lata temu w hurtowni.
Stary 2014-05-24, 14:33   #7
madebyvirginia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez EmiliaBajkowska Pokaż wiadomość
Chciałabym spróbować czegoś polecanego, bo tak to kupię, wydam pieniądze i nic z tego może nie być. Jak się zapytam babki w sklepie to poprostu wsadzi mi najdroższe
Ale papierosy smakowe i tak sa dosc drogie.
Rok temy jak bylam w Polsce, kosztowalo w okolicach 12 zl.

Kiedys kupilam Vougi slimy, bo spodobalo mi sie opakowanie, ale obrzydliwe, nie czuc ich w ogole i cienkie tak dziwnie leza w rece. Ale mojej mamie smakowaly, ale ona lubuje sie w slimach.

PS. w niektorych sklepach sa rosyjskie, pomaranczowe, podobno calkiem niezle

---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ----------

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
Sobranie są dość długie i mocne, kilka razy dostałam paczkę np na urodziny są przede wszystkim bardzo ładne a tytoń jest bardzo dobrej jakości. Nie są warte swojej ceny ale jednak design zachęca, warto się szarpnąć dla wypróbowania.
No, ja z wiśniowych to djarumy
najlepsze smakowe jakie paliłam były waniliowe, ale kurcze "sunday's" ? "summer"? "sunrise" ? no za wafla sobie nie przypomnę, ale tez problem z dostępnością. kupowałam lata temu w hurtowni.
Uwielbiam oryginalnie wyladajace papierosy. Szkoda ich palic, ale wyglad

Djarum nie mialam okazji palic, nie bylo w okolicy Pamietam, jak bylam mlodsza, z 10 lat temu, mieli jagodowe (chyba) podobno bardzo dobre, ale nigdy nie palilam
Stary 2014-05-24, 14:37   #8
201604181004
Konto usunięte

no, 8 lat temu? pierwszy raz popalałam djarumy, zaczęłam od goździkowych - specyficzny smak, ale cholera, to było coś. pamiętam że w gdańsku wrzeszczu były do dostania i trzeba się było tarabanić kawał

no, szkoda palić. ale jakie ladne i efektowne, też ciekawe opakowanie - otwiera się jak pudełko czekoladek

---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ----------

i dziwi mnie że w polsce jest tak mało smakowych papierosów, cholera jak się jedzie na ukrainę to tam mają taki wybór że gacie zbierałam, nawet mają papierosy EB
Stary 2014-05-24, 14:45   #9
86lola
Rotmistrz

To jak chcesz w miare tanie I smakowe to kup sobie West Ice, sa w wersji tradycyjnej jak I slim.
86lola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-24, 14:45   #10
201604181004
Konto usunięte

west ice polecam trzymać w lodówce
Stary 2014-05-24, 15:06   #11
madebyvirginia
Raczkowanie

---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ----------

[/COLOR]i dziwi mnie że w polsce jest tak mało smakowych papierosów, cholera jak się jedzie na ukrainę to tam mają taki wybór że gacie zbierałam, nawet mają papierosy EB [/QUOTE]

W Polsce jest i tak wiecej, niz w UK
Tutaj, w normalnym sklepie nie znajdziesz zadnych, a w sklepie z wyrobami tytoniowymi znajdziesz dwa smaki, waniliowy i pomaranczowy ;/ Chyba, ze to tylko w miastach, w ktorych mialam przyjemnosc byc.
Co prawda, ogromny wybor tytoniu smakowego tytoniu, ale to nie to samo (no niby to tytno, i to tyton, ale roznica jest).

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-24, 15:20   #12
Mitsukki
Naczelny Hipster

Cytat:
lecimy od nr 1
1. pink elephant, dostępne raczej w dobrych kioskach sieciowych
smak... wanilowo karmelowy? słodki

2. papierosy djarum wiśniowe, jak wyżej, tak samo słodkie ale mocniejsze

3. black devil - papierosy czekoladowe, tak jak pink elephanty raczej w lepszych kioskach

black devile występują w różnych wersjach smakowych

4. jeśli chodzi o waniliowe, tania wersja: viva, droższa: znowu djarum

5. jeśli chcesz się polansować, kup sobranie cocktail, ale to chyba tylko na allegro bo w polsce ich nie ma
Pink elephanty już posysają, bo po pierwsze już nie są różowe, a po drugie nie mają żadnego smaku Ot takie fajki.

Djarumów wiśniowych nie znoszę, ale te goździkowe są obłędne

Black devile spoko, chociaż ja nie lubię tych ze smakowymi filtrami, wolę te które pachną.

Sobranie są fajne, jak ma się kogoś kto jedzie na Ukrainę to tam za grosze można kupić

Cytat:
Z tym Sunday's to mi się kojarzą tylko Sunday's fantasy, najlepsze na świecie Ale one nie smakowały tylko pachniały owocami leśnymi Były cudowne, niestety wycofane już

Cytat:
i dziwi mnie że w polsce jest tak mało smakowych papierosów, cholera jak się jedzie na ukrainę to tam mają taki wybór że gacie zbierałam, nawet mają papierosy EB
W dojczlandii to samo, tu w ogóle beznadziejny wybór jest, a smakowych/pachnących nie ma w ogóle, chyba, że się tytoń kupuje samemu.

ale chyba najlepsza opcja to po prostu kupić tytoń i skręcać, moja koleżanka miała kiedyś różany, fantastyczny był

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
Jestem dzieckiem chaosu, tylko chaotyczne działania mają u mnie prawo bytu i nie przyprawiają mnie o zniechęcenie, poczucie bycia niewolnikiem, marazm i łzy w oczach.
Mitsukki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-24, 15:22   #13
201604181004
Konto usunięte

taaaaaaaaaak
Sunday's fantasy
mój mózg zapisał że to była jakaś wanilia

---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ----------

yeah
niestety masz racje

Sunday's Fantasy to papierosy z aromatem tytoniu fajkowego. Korzenne i orientalne tytonie (głównie waniliowe i goździkowe), wzbogacone odrobiną jagód leśnych nadają im charakterystyczny smak oraz aromat. Na rynku polskim są dostępne od czerwca 2006 roku.

Produkcja została zlikwidowana w 2012 roku.
Stary 2014-05-24, 15:31   #14
cochonnetta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 86lola Pokaż wiadomość
To jak chcesz w miare tanie I smakowe to kup sobie West Ice, sa w wersji tradycyjnej jak I slim.
moim zdaniem West Ice cienkie są najlepsze .

Z takich "zwykłych" papierosów lubię Slimy waniliowe, ale nie wiem czy jeszcze są dostępne, dawno ich nie widziałam. Z papierosowo-cygaretkowych zdecydowanie Djarumy wiśniowe.
cochonnetta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-24, 15:36   #15
Mitsukki
Naczelny Hipster

Cytat:
taaaaaaaaaak
Sunday's fantasy
mój mózg zapisał że to była jakaś wanilia

---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ----------

yeah
niestety masz racje

Sunday's Fantasy to papierosy z aromatem tytoniu fajkowego. Korzenne i orientalne tytonie (głównie waniliowe i goździkowe), wzbogacone odrobiną jagód leśnych nadają im charakterystyczny smak oraz aromat. Na rynku polskim są dostępne od czerwca 2006 roku.

Produkcja została zlikwidowana w 2012 roku.
A ja je paliłam jeszcze w 2013 Bo koleżanka miała zachomikowanych kilka

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
Jestem dzieckiem chaosu, tylko chaotyczne działania mają u mnie prawo bytu i nie przyprawiają mnie o zniechęcenie, poczucie bycia niewolnikiem, marazm i łzy w oczach.
Mitsukki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-05-24, 15:40   #16
Lemmy is God
Wtajemniczenie

Spróbuj kręcić sama. Przejdź się do jakiejś fajnie zaopatrzonej trafiki i kup kilka rodzajów tytoniu i wybierz te które ci najbardziej smakują
Lemmy is God jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-24, 15:57   #17
khloe
Strzelaj lub emigruj!

jest już TAKI wątek

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-24, 16:42   #18
Sasabina
maskott

są jeszcze verso

od siebie polecam morelowe i jabłkowe, za to od cynamonowych uciekać, śmierdzą starą szmatą. tytoń taki se, grubasy
Stary 2014-05-24, 16:55   #19
chwast
Zakorzenienie

Drabina no zalezy palilam wszystkie wymienione i sa niesmaczne.... zwlaszcza pink elephants ohyda.

Djarum menthol polecam one sa takie... dziwne ale smaczne, nie typowy menthol

Wysyłane z mojego SK17i za pomocą Tapatalk 2
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-24, 17:08   #20
201607050913
Konto usunięte

Ja od jakiegoś czasu sama skręcam sobie tytoń i już do zwykłych fajek nie wrócę. To apropo śmierdzenia rąk, prawie nie czuć to raz, dwa w pomieszczeniach też 50% smrodu zwykłego papierosa.
201607050913 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-24, 17:16   #21
_Beata _
ja.

z łatwo dostępnych polecam ld mentolowe, jest wersja slim, średnia i zwykła. lm "klikane" są też fajne, mocno miętowe.
_Beata _ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-24, 21:12   #22
JohnLena
Zadomowienie

Sasabina, gdzie można je dostać?

Polecam wyżej wspomniane Djarum, podobno Dunhill też są bardzo dobre, ale nigdy nie próbowałam. Kiedyś dostałam jakieś czeskie truskawkowe i jabłkowe - pyszne były i ze słodkim filtrem, mnie akurat to nie przeszkadza. Sama też nabijałam gilzy, najbardziej mi smakował tytoń różany i winogronowy.

Я свободен, словно птица в небесах,
Я свободен, я забыл, что значит страх.

Sowa, córka piekarza
JohnLena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-25, 00:02   #23
_Mia
Zakorzenienie

Cytat:
Sunday's Fantasy! O geeeez, jak ja ich długo nie paliłam, w ogóle zapomniałam, że istnieją, dzięki! Dawno ich nie widziałam, ciekawe, czy można gdzieś dostać.

EDIT: Aha, dobra, tak się podjarałam, że odpisałam nie czytając reszty postów. ;( A tu się okazuje, że dupa krótko mówiąc
Ale chociaż przypomniałam sobie piękne czasy

Edytowane przez _Mia
Czas edycji: 2014-05-25 o 00:05
_Mia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-05-25, 12:29   #24
Sasabina
maskott

Cytat:
Napisane przez JohnLena Pokaż wiadomość
Sasabina, gdzie można je dostać?

Polecam wyżej wspomniane Djarum, podobno Dunhill też są bardzo dobre, ale nigdy nie próbowałam. Kiedyś dostałam jakieś czeskie truskawkowe i jabłkowe - pyszne były i ze słodkim filtrem, mnie akurat to nie przeszkadza. Sama też nabijałam gilzy, najbardziej mi smakował tytoń różany i winogronowy.

kupowałam je w sklepiku przy simply na rogu bonifacego/sobieskiego, tylko oni chyba ostatnio się zwinęli stamtąd
Stary 2014-05-25, 12:42   #25
Noradrenalina
Raczkowanie

Pink Elephanty mają smak "landrynkowy"-jak deklarował producent.Do tego produkowane są obecnie tylko w wersji "białej" -tzn niefarbowana bibuła i nienasączana aromatem.Popsuły się.Coś tam pachną,ale to już nie to samo.

Verso truskawkowe -ohydne,ostatnio zabrałam je sobie do szpitala i mordęga,przez tydzień nie mogłam ich zmęczyć.Fuj.
Wiara w człowieka spadała mi do zera absolutnego,gdy czytałam kupy (....ponoć "posty"...)posa dzone przez niektóre "Wizażanki.Więc już nie czytam.Nie wydymajcie się z kolejnymi kupami na pw do mnie.Nie tykam smrodów.
Noradrenalina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-25, 12:56   #26
Szatanka666
Raczkowanie

Ja paliłam black devile czarne (nie wyczułam żadnego szczególnego smaku) i szare (czekoladowe, ustnik też smakowy) oraz Diarumy wiśniowe (dym pięknie pachnie). Najbardziej polecam szare diabełki i właśnie diarumy

---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

Polecam szare Black Devile.

Jeszcze się nie spotkałam z fajkami, po których by nie śmierdziały ręce... Wymaganie naprawdę kosmiczne. Kup lufkę.
Szatanka666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-25, 12:57   #27
201604181004
Konto usunięte

o, dokładnie, kup lufkę i po problemie
Stary 2014-05-25, 12:57   #28
Szatanka666
Raczkowanie

Jeszcze się nie spotkałam z fajkami, po których by nie śmierdziały ręce... Wymaganie naprawdę kosmiczne. Kup lufkę.
Szatanka666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-25, 13:55   #29
Nealinne
Zakorzenienie

Pink Elephanty się zepsuły odkąd nie są różowe W sumie Djarumy też jakoś dziwnie mi teraz smakują.

Autorko, skoro lubisz mentolowe slimy to polecam LM Forwardy linki, całkiem spoko. Za to LD nie umiem palić, okropnie mi nie smakują. Jeszcze Marlboro Frosty dają radę I Camele Activate

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Szatanka666 Pokaż wiadomość

Są Camele linki, w takim srebrnym opakowaniu, po nich rzeczywiście mniej się śmierdzi, mają jakiś tam dodatek specjalny, który to zapewnia

Edytowane przez Nealinne
Czas edycji: 2014-05-25 o 14:02
Nealinne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-25, 19:33   #30
kafka1
Raczkowanie

Polecam lucky strike zielone
kafka1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości