![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Jakie papierosy polecacie?
Witajcie!
Chciałabym spróbować nowego smaku papierosów. Przyznam, że lubię mentole, a wcześniej paliłam LM Linki Ciemnozielone. Chciałabym spróbować czegoś nowego. Podawajcie swoje propozycje lub te co wy palicie. Nie chcę odpowiedzi typu: "Rzuć palenie" czy "Papierosy są niedobre". Chcę konkretnej odpowiedzi. Emilia PS. Stanowczo wolę cienkie i długie. Nie chcę także, aby mi śmierdziały ręce. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rotmistrz
|
Dot.: Jakie papierosy polecacie?
A czy to jest jakis problem zobaczyc w sklepie/kiosku jaki jest asortyment I poprostu kupic jakies inne?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
lecimy od nr 1
1. pink elephant, dostępne raczej w dobrych kioskach sieciowych smak... wanilowo karmelowy? słodki ![]() 2. papierosy djarum wiśniowe, jak wyżej, tak samo słodkie ale mocniejsze ![]() trudne do dostania 3. black devil - papierosy czekoladowe, tak jak pink elephanty raczej w lepszych kioskach ![]() black devile występują w różnych wersjach smakowych 4. jeśli chodzi o waniliowe, tania wersja: viva, droższa: znowu djarum 5. jeśli chcesz się polansować, kup sobranie cocktail, ale to chyba tylko na allegro bo w polsce ich nie ma ![]() ![]() mam nadzieje ze pomogłam. celuj w pink elephanty i black devile bo nie ma problemu z dostępnością, jeśli chodzi o cienkie długie i smakowe, to zostają "viva" ale to są raczej ... "szczoszki" ![]() ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- ps. sobranie cocktail nie są smakowe, są po prostu ladne ![]() ---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- ps black devile też występują w kilku wersjach kolorystycznych, bodajże szare ![]() są czekoladowe, czarne - nie wiem, są też wiśniowe ale rzadko je widywałam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Mi black devile czekoladowe kompletnie nie smakowaly. Zotawialy slodki posmak na utach ;/ Fuj
Wisniowe sa ok, lekko ostry posmak w gardle. Mialam przyjemnosc palic rozne smakowe tytoniei najlepsze byly brzoskwiniowe i jagodowe, przepyszne ![]() Drabineczka, tymi Sobranie to mnie skusilas. Swietnie wygladaja ![]()
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Sobranie są dość długie i mocne, kilka razy dostałam paczkę np na urodziny
![]() No, ja z wiśniowych to djarumy ![]() najlepsze smakowe jakie paliłam były waniliowe, ale kurcze "sunday's" ? "summer"? "sunrise" ? no za wafla sobie nie przypomnę, ale tez problem z dostępnością. kupowałam lata temu w hurtowni. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Rok temy jak bylam w Polsce, kosztowalo w okolicach 12 zl. Kiedys kupilam Vougi slimy, bo spodobalo mi sie opakowanie, ale obrzydliwe, nie czuc ich w ogole i cienkie tak dziwnie leza w rece. Ale mojej mamie smakowaly, ale ona lubuje sie w slimach. PS. w niektorych sklepach sa rosyjskie, pomaranczowe, podobno calkiem niezle ![]() ---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- Cytat:
![]() Djarum nie mialam okazji palic, nie bylo w okolicy ![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
no, 8 lat temu? pierwszy raz popalałam djarumy, zaczęłam od goździkowych - specyficzny smak, ale cholera, to było coś. pamiętam że w gdańsku wrzeszczu były do dostania i trzeba się było tarabanić kawał
![]() no, szkoda palić. ale jakie ladne i efektowne, też ciekawe opakowanie - otwiera się jak pudełko czekoladek ![]() ---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- i dziwi mnie że w polsce jest tak mało smakowych papierosów, cholera jak się jedzie na ukrainę to tam mają taki wybór że gacie zbierałam, nawet mają papierosy EB ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rotmistrz
|
To jak chcesz w miare tanie I smakowe to kup sobie West Ice, sa w wersji tradycyjnej jak I slim.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
west ice polecam trzymać w lodówce
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ----------
[/COLOR]i dziwi mnie że w polsce jest tak mało smakowych papierosów, cholera jak się jedzie na ukrainę to tam mają taki wybór że gacie zbierałam, nawet mają papierosy EB ![]() W Polsce jest i tak wiecej, niz w UK ![]() Tutaj, w normalnym sklepie nie znajdziesz zadnych, a w sklepie z wyrobami tytoniowymi znajdziesz dwa smaki, waniliowy i pomaranczowy ;/ Chyba, ze to tylko w miastach, w ktorych mialam przyjemnosc byc. Co prawda, ogromny wybor tytoniu smakowego tytoniu, ale to nie to samo (no niby to tytno, i to tyton, ale roznica jest).
![]() |
#12 | |||
Naczelny Hipster
|
Cytat:
![]() Djarumów wiśniowych nie znoszę, ale te goździkowe są obłędne ![]() Black devile spoko, chociaż ja nie lubię tych ze smakowymi filtrami, wolę te które pachną. Sobranie są fajne, jak ma się kogoś kto jedzie na Ukrainę to tam za grosze można kupić ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
ale chyba najlepsza opcja to po prostu kupić tytoń i skręcać, moja koleżanka miała kiedyś różany, fantastyczny był ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Konto usunięte
|
taaaaaaaaaak
Sunday's fantasy ![]() mój mózg zapisał że to była jakaś wanilia ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ---------- ![]() yeah ![]() niestety masz racje ![]() Sunday's Fantasy to papierosy z aromatem tytoniu fajkowego. Korzenne i orientalne tytonie (głównie waniliowe i goździkowe), wzbogacone odrobiną jagód leśnych nadają im charakterystyczny smak oraz aromat. Na rynku polskim są dostępne od czerwca 2006 roku. Produkcja została zlikwidowana w 2012 roku. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Z takich "zwykłych" papierosów lubię Slimy waniliowe, ale nie wiem czy jeszcze są dostępne, dawno ich nie widziałam. Z papierosowo-cygaretkowych zdecydowanie Djarumy wiśniowe. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Naczelny Hipster
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Wtajemniczenie
|
Spróbuj kręcić sama. Przejdź się do jakiejś fajnie zaopatrzonej trafiki i kup kilka rodzajów tytoniu i wybierz te które ci najbardziej smakują
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Drabina no zalezy palilam wszystkie wymienione i sa niesmaczne.... zwlaszcza pink elephants ohyda.
Djarum menthol polecam one sa takie... dziwne ale smaczne, nie typowy menthol Wysyłane z mojego SK17i za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Konto usunięte
|
Ja od jakiegoś czasu sama skręcam sobie tytoń i już do zwykłych fajek nie wrócę. To apropo śmierdzenia rąk, prawie nie czuć to raz, dwa w pomieszczeniach też 50% smrodu zwykłego papierosa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
ja.
|
z łatwo dostępnych polecam ld mentolowe, jest wersja slim, średnia i zwykła. lm "klikane" są też fajne, mocno miętowe.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
Sasabina, gdzie można je dostać?
![]() Polecam wyżej wspomniane Djarum, podobno Dunhill też są bardzo dobre, ale nigdy nie próbowałam. Kiedyś dostałam jakieś czeskie truskawkowe i jabłkowe - pyszne były i ze słodkim filtrem, mnie akurat to nie przeszkadza. Sama też nabijałam gilzy, najbardziej mi smakował tytoń różany i winogronowy.
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() EDIT: Aha, dobra, tak się podjarałam, że odpisałam nie czytając reszty postów. ;( A tu się okazuje, że dupa krótko mówiąc ![]() Ale chociaż przypomniałam sobie piękne czasy ![]() Edytowane przez _Mia Czas edycji: 2014-05-25 o 00:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
maskott
|
Cytat:
kupowałam je w sklepiku przy simply na rogu bonifacego/sobieskiego, tylko oni chyba ostatnio się zwinęli stamtąd ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Pink Elephanty mają smak "landrynkowy"-jak deklarował producent.Do tego produkowane są obecnie tylko w wersji "białej" -tzn niefarbowana bibuła i nienasączana aromatem.Popsuły się.Coś tam pachną,ale to już nie to samo.
Verso truskawkowe -ohydne,ostatnio zabrałam je sobie do szpitala i mordęga,przez tydzień nie mogłam ich zmęczyć.Fuj.
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Ja paliłam black devile czarne (nie wyczułam żadnego szczególnego smaku) i szare (czekoladowe, ustnik też smakowy) oraz Diarumy wiśniowe (dym pięknie pachnie). Najbardziej polecam szare diabełki i właśnie diarumy
![]() ---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- Polecam szare Black Devile. Jeszcze się nie spotkałam z fajkami, po których by nie śmierdziały ręce... Wymaganie naprawdę kosmiczne. Kup lufkę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Konto usunięte
|
o, dokładnie, kup lufkę i po problemie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Polecam szare Black Devile.
Jeszcze się nie spotkałam z fajkami, po których by nie śmierdziały ręce... Wymaganie naprawdę kosmiczne. Kup lufkę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Pink Elephanty się zepsuły odkąd nie są różowe
![]() Autorko, skoro lubisz mentolowe slimy to polecam LM Forwardy linki, całkiem spoko. Za to LD nie umiem palić, okropnie mi nie smakują. Jeszcze Marlboro Frosty dają radę ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- Cytat:
![]()
Edytowane przez Nealinne Czas edycji: 2014-05-25 o 14:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Polecam lucky strike zielone
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:57.