Niepewnsć uczuć - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-04-26, 09:45   #1
monicja65
Przyczajenie

Niepewnsć uczuć

Hey,
Na wstepie nie patrzcie na moj nick, taki mam ustawiony i tyle.
Chciałem sie Was poradzić w jednej sprawie.
Pare dni temu powiedziałem dziewczynie z ktorą sie spotykam od ponad 10dni, ze mi sie podoba jako kobieta i ze chyba zaczyna mi na niej zależeć (wiem głupie, ale wierze ze on ma to coś). Po paru dniach mi napisała ze "sie cieszy i że szczerość to podstawa, jednak jej takie rzeczy zajmują troche wiecej czasu".
Nie wiem czy dobrze to zrozumiałem, ale odczytuje to w taki sposób...nie śpiesz sie, daj mi troche wiecej czasu, niech sie ta znajomosc toczy natutalnym tokiem, bądź sobą itp.
Z drugiej strony chciałbym o nią stale zabiegać, żeby była pewna ze to co mowilem prostu w oczy (ze mi sie podoba itp.) nie jest bujdą na resorach. Doradźcie mi co robić i jak ją w tym upewnić a zarazem, co zrobić aby "zobaczyć" czy cokolowiek z tego bedzie?co poradzicie?

Edytowane przez monicja65
Czas edycji: 2015-04-26 o 10:58
monicja65 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-26, 11:29   #2
mancia9301
Rozeznanie

Dot.: Niepewnsć uczuć

Cytat:
Napisane przez monicja65 Pokaż wiadomość
Hey,
Na wstepie nie patrzcie na moj nick, taki mam ustawiony i tyle.
Chciałem sie Was poradzić w jednej sprawie.
Pare dni temu powiedziałem dziewczynie z ktorą sie spotykam od ponad 10dni, ze mi sie podoba jako kobieta i ze chyba zaczyna mi na niej zależeć (wiem głupie, ale wierze ze on ma to coś). Po paru dniach mi napisała ze "sie cieszy i że szczerość to podstawa, jednak jej takie rzeczy zajmują troche wiecej czasu".
Nie wiem czy dobrze to zrozumiałem, ale odczytuje to w taki sposób...nie śpiesz sie, daj mi troche wiecej czasu, niech sie ta znajomosc toczy natutalnym tokiem, bądź sobą itp.
Z drugiej strony chciałbym o nią stale zabiegać, żeby była pewna ze to co mowilem prostu w oczy (ze mi sie podoba itp.) nie jest bujdą na resorach. Doradźcie mi co robić i jak ją w tym upewnić a zarazem, co zrobić aby "zobaczyć" czy cokolowiek z tego bedzie?co poradzicie?

Sam napisałeś że spotykasz się z dziewczyną od 10 dni. po 10 dniach większości może być ciężko stwierdzić,czy się chce z kimś być. Bo podobać to się może,ale nie na tyle,by myśleć od razu o byciu razem.
Nie powiedziała nie,że nie masz szanszapraszaj ją czasami gdzieś,rozmawiaj itp. Tylko nie bądź zbyt nachalny, w końcu ona potrzebuje ciut więcej czasu by się zorientować co do Ciebie
mancia9301 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-26, 11:41   #3
monicja65
Przyczajenie

Spotykamy sie głównie z mojej inicjatywy tak z 2,3 razy w tyg. Zaprosiłem ją na majówke, na co przystała i nawet chyba sie z tego powodu usmiechnęła. Głównie to chodzimy na spacery, kawiarnia itp.
Na te majowke zabieram ją na rowery nad jezioro i do ZOO , a dwa dni wczesniej chce ja zaprosic na obiad (kolacje ) do chinskiej restauracji
Stary 2015-04-26, 11:50   #4
mancia9301
Rozeznanie

Cytat:
Spotykamy sie głównie z mojej inicjatywy tak z 2,3 razy w tyg. Zaprosiłem ją na majówke, na co przystała i nawet chyba sie z tego powodu usmiechnęła. Głównie to chodzimy na spacery, kawiarnia itp.
Na te majowke zabieram ją na rowery nad jezioro i do ZOO , a dwa dni wczesniej chce ja zaprosic na obiad (kolacje ) do chinskiej restauracji
fajnie i rozmowy miłe,niekoniecznie o planach,zamiarach bycia razem. Bądź sobą cały czas,nikogo nie udawaj,ani nic nie zmieniaj na siłe. Daj się tak porządnie poznać.
mancia9301 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-26, 11:52   #5
Leszy
Zakorzenienie

Czemu nie piszesz w poprzednim wątku?

Drukuję w czy de! Projekt: FoldaRap.
http://szczecin.tvp.pl/23874420/030216 24:20
http://szczecin.tvp.pl/23995784/120216 29:30
Leszy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-26, 12:01   #6
monicja65
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez mancia9301 Pokaż wiadomość
fajnie i rozmowy miłe,niekoniecznie o planach,zamiarach bycia razem. Bądź sobą cały czas,nikogo nie udawaj,ani nic nie zmieniaj na siłe. Daj się tak porządnie poznać.
Czyli non stop byc sobą i tyle. Nie daje mi spokoju jeszcze jedna rzecz, czy jak sie z nia bede widział w tym tygodniu to czy jakoś nawiązać do tej rozmowy? I czy na koniec dnia ( 01.05 lub 03.05) ja pocałować zeby wiedziała ze to nie był jednorazu hop siup tylko szczera prawda i zeby w ten sposob sie dowiedziała ze jestem w stanie odczekać.?
Stary 2015-04-26, 12:17   #7
cidevant
Przyczajenie

Cytat:
czy jakoś nawiązać do tej rozmowy?
Nie.

Cytat:
I czy na koniec dnia ( 01.05 lub 03.05) ja pocałować zeby wiedziała ze to nie był jednorazu hop siup tylko szczera prawda i zeby w ten sposob sie dowiedziała ze jestem w stanie odczekać.?
NIE. Chyba raczej w ten sposób dowiedziałaby się, że nie jesteś w stanie "odczekać"...

Znacie się około dwa tygodnie? Podoba ci się? Super. Po jej odpowiedzi można wnosić, że ty jej też - taki, jakiego cię poznała. Jeśli teraz ten "fajny chłopak" okaże się nachalnym desperatem, który potrafi jedynie nawijać, jak to mu "zależy" i o "uczuciach" między wami i przez większość czasu ciśnie w tę stronę, to może się łatwo zrazić (nie takiego cię poznała). Przecież nie minął nawet miesiąc, ona nie jest nawet twoją dobrą znajomą, bo zwyczajnie się NIE ZNACIE. Może zamiast na "zaklepywaniu sobie u niej kolejki" skup się zwyczajnie na tym, żeby ją lepiej poznać (co lubi, czego nie, co dla niej ważne, jakie ma poglądy itd.) i także daj jej poznać siebie - jako osobę, nie jedynie kandydata na chłopaka i to w stylu "byle szybciej"? Przywiązanie, zauroczenie itd. to coś, co rozwija się naturalnie między ludźmi kiedy się poznają, nie lista punktów do odhaczenia, że jak zrobisz to i tamto to szybciej zostanie twoją dziewczyną. Może zostanie, może nie zostanie, to się dopiero okaże. Nie planuj wszystkiego w swojej głowie, nie rozkminiaj za bardzo "czy to już", "za rzadko, za często, zadzwonić, nie zadzwonić...". Bez spiny daj jej czas ale daj też czas sobie.
cidevant jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości