|
Notka |
|
Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Jak wyjaśnić fryzjerowi, czego oczekuję?
Witam wszystkie zaKręcone Włosomaniaczki
![]() Ja dopiero zaczynam swoją przygodę, więc może zacznę od początku... Dotychczas moja pielęgnacja włosów polegała na... całkowitym jej braku!! Aż dziw, że w ogóle jeszcze włosy mam ![]() ![]() ![]() Włosy mam cienkie, raczej rzadkie, długości obecnie do ramion - ścinane na boba i odrastające - i tak na zmianę. Malowane na brązy (naturalny kolor ciemny chłodny brąz), nigdy nie rozjaśniane po całości (jedynie jakieś pasemka kiedyś mnie tknęły, ale to już wieeele lat temu). Zawsze byłam przekonana, że są proste, tylko się wywijają na końcach jak chcą. Aż w piątek trafiłam na bloga Mysi, gdzie przeczytałam, że najprawdopodobniej są falowane ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Teraz przede mną długa droga, próby, pewnie trochę błędów po drodze, zarówno w kwestii pielęgnacji, jak i stylizacji. Na pewno będę Was jeszcze wiele razy pytać, bo postanowiłam mieć piękne włosy i się do tego przyłożyć ![]() Uff, to tyle na początek o mnie (a raczej o moich włosach - mam nadzieję, że ktoś dotarł do tego momentu ![]() I teraz sedno tematu. Mianowicie za tydzień wybieram się do fryzjera, mam już umówioną wizytę. Nie mam zaufanego, cały czas szukam, więc ten będzie testowany - polecany przez koleżankę w kwestii koloryzacji (bo takie było pierwotne założenie - chcę uzyskać chłodny brąz, bo usilnie wychodzi mi ciepły podczas farbowania), jednak nie wiem, jak z cięciem (koleżanka ma ścięte fajnie, ale też zupełnie inne włosy, niż moje). Dopiero po umówieniu wizyty zaczęłam czytać o "falowaniu" ![]() ![]() ![]() Być może pytanie naiwne i nie da się na nie odpowiedzieć - ale wybaczcie, ja dopiero zaczynam wchodzić w temat i się uczę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
Dot.: Jak wyjaśnić fryzjerowi, czego oczekuję?
Dla skrętu cięcie warstwami lub cieniowanie (nie degażówkami!!!)
http://kokardka-mysi.blogspot.co.uk/...dz-to-typ.html zjedź suwaczkiem prawie na sam koniec, tam jest podpunkt o cięciu fal i loków ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Dot.: Jak wyjaśnić fryzjerowi, czego oczekuję?
Nie wierzę... Czytałam ten post z 5 razy, ale byłam tak zamyślona nad "ona pisze o moich włosach", że tą malutką wrzutkę o cięciu mój mózg pomijał...
![]() ![]() Dzięki ![]() Edytowane przez desiree83 Czas edycji: 2015-04-26 o 20:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:41.